2022-ųjų „Eurovizijoje“ varžysis 41 valstybė

Kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvaus 41 šalis – dviem daugiau nei šįmet, trečiadienį paskelbė Europos transliuotojų sąjunga (EBU).

Šiųmetinę „Euroviziją, vykusią Roterdame, laimėjo italų roko grupė „Maneskin“ su daina „Zitti e Buoni“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šiųmetinę „Euroviziją, vykusią Roterdame, laimėjo italų roko grupė „Maneskin“ su daina „Zitti e Buoni“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 11:30 AM, atnaujinta Jan 4, 2022, 8:08 AM

Ženevoje įsikūrusi EBU rengia šį kasmetinį dainų konkursą, vieną didžiausių gyvos muzikos renginių pasaulyje, neretai kritikuojamą dėl kičo ir perdėto blizgesio.

66-oji „Eurovizija“ vyks „PalaOlimpico“ arenoje Turine gegužės 10, 12 ir 14 dienomis.

Visos 39 valstybės, dalyvavusios šių metų „Eurovizijoje“, rungsis ir kitų metų konkurse. Prie jų taip pat prisijungs Juodkalnija bei Armėnija.

„Labai džiaugiamės, kad vėl turėsime per 40 transliuotojų, besivaržysiančių dėl ikoniško „Eurovizijos“ prizo“, – sakė konkurso vyriausiasis prodiuseris Martinas Osterdahlis.

„Eurovizijos“ dainų konkursas sukels malonų jaudulį ir pasiūlys aukščiausio lygio reginį, kurį turėtų stebėti beveik 200 mln. žiūrovų“, – kalbėjo jis.

EBU nurodė, kad 36 šalys varžysis dviejuose pusfinaliuose, per kuriuos bus atrinkta po 10 valstybių, keliausiančių į finalą. Vadinamasis Didysis penketas, kuriam priklauso pagrindinės konkurso finansinės rėmėjos Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Italija bei Ispanija, keliauja tiesiai į finalą, vyksiantį gegužės 14-ąją.

Šių metų „Euroviziją“ stebėjo maždaug 183 mln. žiūrovų. Žiūrimumo rodiklius smarkiai padidino jauna auditorija, stebėjusi konkursą internetu.

Šiųmetinę „Euroviziją, vykusią Roterdame, laimėjo italų roko grupė „Maneskin“ su daina „Zitti e Buoni“.

Italijos transliuotojas „Rai“ sakė, kad 2022-ųjų konkursas „leis mums parodyti Italijos grožį ir pasidalyti juo su pasauline auditorija per mus visus vienijančius elementus: muziką ir harmoniją“.

1950 metais įsteigta EBU yra didžiausias pasaulyje visuomeninės žiniasklaidos aljansas. EBU turi 115 narių iš 56 valstybių, taip pat 31 asocijuotąją narę Azijoje, Afrikoje ir Amerikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.