Erica Jennings skelbia pirmąjį 2022-ųjų koncertą Vilniuje

Kitų metų pradžioje Erica Jennings surengs pirmąjį 2022-ųjų koncertą Vilniuje. Jau sausio 8-ąją dieną viena populiariausių šalies dainininkių su grupe koncertuos sostinės klube „Tamsta“. Išskirtinio pasirodymo metu Erica Jennigs pirmą kartą pristatys savo naują dainą „Back To Myself“, su kuria dalyvaus „Eurovizijos“ konkurso atrankoje.

Erica Jennings.<br> Ieva Liepa photography nuotr.
Erica Jennings.<br> Ieva Liepa photography nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>D.Umbraso nuotr.
Erica Jennings.<br>D.Umbraso nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>V.Skaraičio nuotr.
Erica Jennings.<br>V.Skaraičio nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>T.Bauro nuotr.
Erica Jennings.<br>T.Bauro nuotr.
Erica Jennings.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Erica Jennings.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Dec 17, 2021, 11:08 AM

Tai bus pirmasis Ericos Jennings koncertas 2022-aisias metais, kurie dainininkei žada būti ypatingi. Senuosius metus atlikėja užbaigė dviem didelės sėkmės sulaukusiais pasirodymais, į kuriuos gerbėjai išpirko visus bilietus.

Pastarieji metai Ericos Jennings buvo labai permainingi ir asmeniniame gyvenime, ir profesinėje veikloje. Dainininkė, grįžtanti į savo mėgiamo klubo sceną, gerbėjams pristatys naują kūrinį „Back To Myself“. Atrankoje į „Eurovizijos“ konkursą dalyvausianti daina puikiai atspindi naująją Ericos Jennings kūrybos kryptį. „Nebuvau tikra, ar dar kada nors dainuosiu, nes neturėjau noro ir motyvacijos kurti bei koncertuoti. Pandemijos iššauktas karantinas neįkvėpė kūrybai, nes kur kas svarbiau buvo tai, ką po skyrybų išgyvena mano šeima, ar vaikai jaučiasi saugūs, kaip seksis pereiti prie mokymosi nuotoliniu būdu ir kiti dalykai“, – sako Erica Jennings.

„Esu laiminga, kad neužsidariau savyje ir išgyvenau sunkų metą, nors ir klausdavau savęs, ar teisingai elgiuosi. Dabar žinau, kad mano gyvenimo misija yra įgalinti ir įkvėpti kitus. Šiandien jaučiuosi gerai, esu labai stipri ir laiminga tiek protiškai, tiek fiziškai ir dvasiškai. Savo kelyje daug išmokau ir jaučiu, kad vėl esu pasiruošusi koncertuoti. Labai tuo džiaugiuosi“.

Karantino metu iš komforto zonos išėjusi Erica Jennings kūrė ir vedė pokalbių šou „Atrask savo balsą“, kuriame kalbino daugybę moterų – prezidentę Dalią Grybauskaitę, išrinktąją Baltarusijos prezidentę Svetlaną Tichanovskają, dokumentininkę ir bičiulę Giedrę Žickytę, pasaulinio garso operos dainininkę Asmik Grigorian, premjerę Ingridą Šimonytę ir daugelį kitų.

„Tai buvo labai svarbi patirtis, kurią man suteikė pokalbiai su įkvepiančiomis moterimis. Šis laikas padėjo iš naujo atrasti meilę muzikai ir dainavimui“, – teigia Erica. Šiuo metu atlikėja kuria solo albumo dainas, kurios atspindės jos naujo gyvenimo nuotaikas.

Pirmąją savos kūrybos dainą „Back To Myself“ prodiusavo garsūs prodiuseriai iš Didžiosios Britanijos. Vienas jų yra gerai žinomas įrašų kompanijų grupės „Zomba Group“ įkūrėjas Ralphas Simonas, taip pat vadovavęs kompanijoms „Capitol Records“, „Blue Note Records“ ir „EMI Music“ padaliniui „New Media“, dirbęs su „Backstreet Boys“, „'N Sync“, Britney Spears, Janet Jackson ir kitomis didžiausiomis muzikos pasaulio žvaigždėmis.

Dažnai telefono skambėjimo tono (angl. k.: „ringtone“) išradėju vadinamas antrepreneris, prisidėjęs prie itin didelių renginių „Live 8“, „Live Earth“ ir „Pangea Day“ organizavimo, yra artimas E.Jennings draugas, padedantis dainininkei grįžti į sceną.

„Ralphas, kurio seneliai yra kadaise iš mūsų šalies į Pietų Afriką emigravę Lietuvos žydai, paskambino man iškart, kai išgirdo apie skyrybas“, – prisimena Erica Jennings. „Jis primygtinai reikalavo, kad toliau dainuočiau ir koncertuočiau. Aš nusiunčiau nebaigtą dainos „Back To Myself“ versiją, kuri jam labai patiko. Ralphas pasiūlė dainą duoti prodiusuoti žinomam dainų autoriui ir kompozitoriui Rickui Blaskey, o visa kita, kaip sakoma, jau tapo istorija“.

Pasaulinio garso žvaigždžių José Carreras, Russello Watsono, Dusty Springfield, „UB40“, Micos Paris, Davido Garretto, „Wilson Phillips“, mūsų Martyno Levickio ir paties Andrea Bocellio muziką prodiusavęs Rickas Blaskey neliko abejingas. Garsųjį futbolo himną „Three Lions (Football's Coming Home)“ padėjęs įrašyti prodiuseris, kartu su savo kolega vokalistu, kompozitoriumi ir prodiuseriu Stephenu Simsu, sutiko prodiusuoti Ericos Jennings dainą.

„Labai džiaugiuosi, kad prodiuseriams patiko mano daina ir jie patikėjo jos potencialu. Negaliu sulaukti, kada galėsiu dainą atlikti koncerte“, – džiaugiasi Erica Jennings, kviečianti susitikti jau sausio 8-ąją dieną.

Erica Jennings dainininkės karjerą Lietuvoje pradėjo prieš du dešimtmečius, kai būdama 18-os kartu su Victoru Diawara ir Viliumi Alesiumi sukūrė didžiulės sėkmės sulaukusią grupę „Skamp“.

Grupė akimirksniu tapo viena populiariausių visų laikų Lietuvos popmuzikos grupių, susižėrė gausybę apdovanojimų, o 2001 m. atstovavo Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse Danijoje. Vėliau Erica Jennings pradėjo solinę karjerą, o 2011–2013 m. intensyviai koncertavo su savo vyru Jurgiu Didžiuliu kaip duetas „The Ball & Chain“.

Pastarieji metai Erica Jennings buvo itin sėkmingi – 2016 m. ji išleido debiutinį solinį albumą „Leading Me Home“, kurio kūriniai skambėjo ne tik daugybėje radijo stočių Europoje, bet ir už Atlanto: JAV, Kolumbijoje, Brazilijoje. Muzikos kritikai gyrė albumą už nuoširdumą, brandą ir naujai atrastas Erica Jennings vokalo spalvas. 2017 m. Lietuvos muzikos asociacijos metų apdovanojimuose „M.A.M.A.“ dainininkė laimėjo „Metų atlikėjos“ apdovanojimą, o leidinio „Lietuvos rytas“ žurnalo „Stilius“ organizuojamuose Lietuvos Metų moters rinkimuose Ericai Jennings atiteko „Metų moters“ titulas.

Tų pačių metų pabaigoje pasirodęs Ericos Jennings albumas „New Standards“, kurį prodiusavo Joseph Baldassare, buvo įrašytas Briuselio ir Niujorko įrašų studijose. Tiek už Atlanto, tiek dainininkės gimtojoje Airijoje muzikos kritikai puikiai įvertino pirmąjį atlikėjos džiazo ir soulo muzikos darbą.

Nemažai prie sėkmės prisidėjo tai, kad naujos dainos buvo įrašytos kartu su talentingais Niujorko džiazo muzikantais, dirbusiais su muzikos legendomis Bobu Dylanu, Liza Minelli, Franku Sinatra ir daugybe kitų. Viena populiariausių šalies dainininkių pernai šventė jubiliejinį gimtadienį.

40-ties metų jubiliejaus proga Erica Jennings didžiausią dovaną padovanojo gerbėjams – išleido ilgai lauktą solo albumą „Songs In Saturn“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.