Asociacija M.A.M.A. kreipiasi į kultūros renginių organizatorius: „Neleiskime pinigams pasiekti Rusijos“

Lietuvos muzikos versle aktyviai veikianti asociacija M.A.M.A., reaguodama į įvykius Ukrainoje, ragina kultūros, meno, muzikos sektoriaus įmones atšaukti suplanuotus koncertus, spektaklius ar kitus renginius, susijusius su Rusijos atlikėjais ir teatrais.

M.A.M.A. apdovanojimas.
M.A.M.A. apdovanojimas.
Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-02-24 17:15, atnaujinta 2022-02-24 17:35

„Kol agresorius puola mūsų draugišką šalį – Ukrainą, susitelkime ir maksimaliai apribokime bendradarbiavimą su Rusija. Šiuo metu kultūros ir politikos atskirti neįmanoma.

Ir net jei Rusijos pramogų ir meno pasaulio atstovai yra apolitiški ar nepalaikantys tironiškojo režimo, mūsų šalyje vykstantys jų pasirodymai vienaip ar kitaip papildo priešiškai nusiteikusios valstybės kasą. O šiuo metu politinė, ekonominė ir humanitarinė parama turi būti skirta Ukrainai.

Todėl raginame įvertinti šią situaciją ir imtis konkrečių sprendimų, kad mūsų šalyje nevyktų jokie kultūriniai, meniniai renginiai, susiję su Rusijos atstovais.

O kartu kviečiame išvien ieškoti būdų ir sąlygų persekiojamiems Rusijos menininkams reziduoti ir kurti Lietuvoje“, – skelbiama asociacijos M.A.M.A. pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.