„Euroviziją“ Turine drebina skandalas: savanorės teigia patyrusios seksualinį priekabiavimą

„Eurovizijos“ dainų konkursą Turine sudrebino skandalas. Kelios savanorės pareiškė, kad per atidarymo ceremoniją, įvykusią praėjusį sekmadienį, patyrė seksualinį priekabiavimą, skelbia dailymail.com.

Asociatyvi nuotrauka.<br> T.Bauro nuotr.
Asociatyvi nuotrauka.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2022, 7:33 PM, atnaujinta May 12, 2022, 7:46 PM

Anot jų, jos buvo „graibomos“ ir „liečiamos“. Visos apie tai prabilusios moterys dalyvavo vakarėlyje kartu su VIP svečiais ir dainininkais.

„Eurovizijos“ dainų konkurso rengėjai kaltinimus paneigė, tačiau už moterų teises kovojančios Italijos grupės reikalauja skubaus policijos tyrimo.

Moteris, vardu Chiara, susisiekė su „Me Too“ organizaciją atstovaujančia bendruomene ir pareiškė, kad ji seksualinį priekabiavimą patyrė renginio metu: užsienio dainininko šokėjai lietė jos liemenį, tačiau jie liko neįvardinti.

„Jaučiuosi įžeista. Dalyvavau ten kaip savanorė ir padėjau delegacijoms, o jie nevaldė savo rankų. Jie nuolat mus liesdavo, o vienas uždėjo savo ranką ant juosmens ir bandė mane pabučiuoti. Man pavyko pabėgti, bet tada kažkas kitas bandė mane paliesti. Tai nutiko daugeliui savanorių“, – tvirtino kita moteris.

Moteris, kuriai per 20 metų, pridūrė: „Labai laukiau savanoriavimo „Eurovizijoje“, bet niekada nesitikėjau, kad kažkas panašaus nutiks. Tai, kas turėjo būti nuostabi patirtis, virto čiupinėjimo vakaru“.

Italijos laikraštis „Corriere Della Sera“ teigė, kad jie kalbėjosi su keliomis vakarėlyje dalyvavusiomis savanorėmis.

Viena moteris, vardu Francesca, pasakė: „Buvau su kita mergina ir užsienio šokėjų grupė pradėjo į mus spoksoti, o tada priėjo prie mūsų. Jie visada šoko labai arti, o vienu metu pradėjo liesti mus visas“.

Europos transliuotojų sąjungos vadovas Martinas Osterdahlas teigė, kad apie tokius nusiskundimus nieko negirdėjęs. Tačiau Italijos televizija teigė tai žinanti ir ketinanti šį įvyki nagrinėti.

Savanorių organizatorė Alessandra Aires sakė nieko panašaus nepastebėjusi.

„Jei būčiau pastebėjusi ką nors panašaus, būčiau įsikišusi ir sustabdžiusi vakarėlį. Galiu užtikrinti, kad visą laiką buvau vakarėlyje ir to neįvyko.

Galbūt buvo kažkoks vienkartinis komentaras. Gaila, kad kažkas nori suteršti dainų konkurso vardą“, – teigė ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?