Į „Euroviziją“ atvykę ukrainiečiai kasdien puošiasi išskirtiniais apdarais: „Mes praradome labai daug“ Specialiai lrytas.lt, Turinas (Italija)

Greta Turino „Pala Alpitour“ arenos esančiame spaudos centre dūzgia daugybė žurnalistų, tačiau niekas nesusilaukia tokio dėmesio, kaip ukrainiečiai.

Ukrainiečiai žurnalistai.<br>T.Bauro nuotr.
Ukrainiečiai žurnalistai.<br>T.Bauro nuotr.
Ukrainiečiai žurnalistai.<br>T.Bauro nuotr.
Ukrainiečiai žurnalistai.<br>T.Bauro nuotr.
Ukrainiečiai žurnalistai.<br>T.Bauro nuotr.
Ukrainiečiai žurnalistai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-05-12 20:17, atnaujinta 2022-05-12 21:12

Oficialiame „Eurovizijos“ gerbėjų klube „OGAE Ukraine“ dirbantys Iryna Shafinska ir Vitalii Lirnyk save vadina šio konkurso profesionalais. Ne vienerius metus įvairiausiose šalyse besilankantys žmona ir vyras šiemet pasauliui turi svarbią žinutę.

„Norime būti geriausi savo šalies ambasadoriai, nes niekas iš Ukrainos čia atvykti negalėjo“, – sakė I.Shafinska.

Jungtinėse Valstijose gyvenantys sutuoktiniai kasdien puošiasi specialiai „Eurovizijai“ skirtais rūbais, kuriuos jie pasisiuvo patys. Ant jų kelnių ir švarkų nugulė Ukrainos miestų, kurie labiausiai nukentėjo karo metu, pavadinimai.

„Ant mūsų drabužių – labiausiai karo metu nukentėjusių miestų pavadinimai. Mums tai reiškia labai daug, – juodus, Ukrainos vėliavos spalvomis margintus apdarus ėmė rodyti I.Shafinska. – Turėjau draugą, kuris gyveno netoli Bučos. Mes praradome labai daug. Mano redaktorius prarado savo namą, jo draugai buvo sužeisti. Nors jam pavyko išsigelbėti, jis prarado viską“.

Nors daugelis šių metų Ukrainos atstovams grupei „Kalush Orchestra“ prognozuoja pergalę, žurnalistė atvira – tikrai yra tokių, kurie nori, jog laimėtų kitos šalys.

„Esame laimingi dėl visų šalių. Šiemet man patinka daug konkurso dainų – Jungtinės Karalystės, Švedijos. Joms taip pat linkiu pergalės. Vis dėlto, Ukrainai pergalė būtų vertingesnė“, – teigė I.Shafinska.

Žurnalistė antrino, jog su kitais žurnalistais ir žiūrovais jiedu bendrauja nuo pat atvykimo į Italiją. Be „Eurovizijos“ jie užsiima pelno nesiekiančios organizacijos reklamavimu. Pastarajai (ši įsikūrusi Jungtinėse Valstijose) Ukrainai pavyko surinkti daugiau nei 40 milijonų eurų, kurie bus skirti medicininei bei humanitarinei pagalbai.

Be galo užsiėmę ir „Kalush Orchestra“ muzikantai.

„Nenorime jiems įkyrėti, kadangi jų dienotvarkė tokia pat užimta, kaip ir mūsų. Jų misija šiame konkurse taip pat yra skleisti žinią, didinti sąmoningumą. Žinau, kad žmonės yra pavargę nuo karo. Bet mes negalime nuo jo tiesiog atsikvėpti, pailsėti, karas vis dar vyksta. Tai yra ne tik Ukrainos karas“, – pasakojo ukrainietė.

Ji negailėjo gražių žodžių Lietuvos atstovei Monikai Liu.

„Dar prieš atvykdami čia mes stebėjome jos interviu, matėme, ką ji daro. Turite nuostabią atlikėją“, – užbaigė I.Shafinska.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.