„Euroviziją“ temdo dar vienas skandalas: dėl pažeidimų buvo nušalinti 6 šalių komisijų balsai

Nors „Eurovizija“ baigėsi ir paaiškėjo, kad dainų konkursą laimėjo Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“, tradiciškai, po renginio aptarinėjama kiekviena detalė. Dabar „Euroviziją“ sudrebino dar vienas skandalas. 

 „Euroviziją“ drebina skandalas.<br>eurovision.tv iliustr.
 „Euroviziją“ drebina skandalas.<br>eurovision.tv iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2022, 12:34 PM, atnaujinta May 15, 2022, 12:49 PM

Dainų konkurso finalo naktį Europos transliuotojų sąjunga (EBU) paskelbė, kad konkurso metu nustatyta pažeidimų. Šešių šalių komisijos įtariomos balsavusios neskaidriai. Susidarius tokiai situacijai, jos buvo diskvalifikuotos, jų balsai pašalinti ir pakeisti pagal numatytą sistemą.

Nors nėra oficialiai patvirtintos, kokių šalių žiuri padarė pažeidimus, pasak escxtra.com tai – Azerbaidžanas, Gruzija, Juodkalnija, Lenkija, Rumunija ir San Marinas.

„EBU balsavimo partneriui išanalizavus 2022-ųjų „Eurovizijos“ antrojo pusfinalio generalinės repeticijos balsus, šešių šalių komisijos rezultatuose nustatyti pažeidimai.

Siekant laikytis visų nustatytų konkurso balsavimo instrukcijų, EBU bendradarbiavo su balsavimo partneriu. Buvo siekiama apskaičiuoti pakaitinį suvestą rezultatą tiek antrojo pusfinalio, tiek didžiojo finalo metu (buvo apskaičiuota remiantis kitų šalių balsais, kurių balsavimo modelis panašus). 

Šį procesą pripažino nepriklausomas balsavimo stebėtojas.

EBU labai rimtai žiūri į bet kokius įtariamus bandymus manipuliuoti balsavimu „Eurovizijos“ dainų konkurse ir turi teisę pašalinti tokius balsus pagal oficialias balsavimo instrukcijas, neatsižvelgiant į tai, ar tokie balsai gali turėti įtakos rezultatams ir (arba) rezultatams“, – rašoma EBU pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.