Muzikos festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą papildė dar 16 atlikėjų ir grupių

Rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiantis muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia indie muzikai skirtos scenos atlikėjus. Per tris dienas čia numatyta 16 pasirodymų, tarp kurių ir tokie gerai pažįstami vardai kaip Alina Orlova ar FC Baseball ir nauji, bet ne mažiau įdomūs atlikėjai.

Alina Orlova.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Alina Orlova.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
AKLI.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
AKLI.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
„Planeta Polar“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
„Planeta Polar“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Gamka.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Gamka.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
FC Baseball.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
FC Baseball.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 2:47 PM, atnaujinta Jul 27, 2022, 3:52 PM

Dainų autorius ir atlikėjas FC Baseball, kurio tikrasis vardas – Tautvydas Gaudiešius – festivalyje „Granatos Live“ – ne naujokas. Jis čia jau yra pasirodęs kaip „Junior A“. 2020 m. nuo anglų kalba atliekamos alternatyvios elektroninės muzikos pasukęs link akustinio skambesio ir lietuviškų tekstų vos per 16 mėnesių FC Baseball išleido net 3 muzikos albumus. Kūrybiniu produktyvumu stebinantis FC Baseball, kurio sąskaitoje – ne viena M.A.M.A nominacija, sako nesistengiantis klausytojo priversti nei verkti, nei šypsotis ar šokti – jis tiesiog pasakoja istorijas.

Ne pirmą kartą festivalyje „Granatos Live“ pasirodys ir išskirtinio braižo dainų autorė bei atlikėja Alina Orlova. Festivalio dalyviams ji kartu su grupe pristatys naujausias savo dainas iš netrukus pasirodysiančio albumo.

„Į dainas sudėjau, ką turėjau geriausio: kelių pastarųjų metų ryškesnius jausmus, mintis, metaforas, klausimus. Metus su muzikantais dirbome studijoje, ieškojome dainų formos ir skambesio, ir tai, ką radome, ta nauja muzikos kryptis, mane džiugina. Manau, kad šiame albume daugiau distancijos ir gylio“, – sako Alina Orlova.

Muzikinių naujienų festivalio dalyviai galės laukti ir iš grupių „shishi“, „Sinstation“ ir „Planeta Polar“. Gitaromis apsiginklavusių merginų trio vos prieš savaitę pristatė pirmąją dainą „I Cannot Believe“ iš birželį pasirodysiančio 4-ojo „shishi“ albumo „Nearly Happily Ever After“. Neseniai laimėjusios „Metų alternatyvos“ statulėlę M.A.M.A. apdovanojimuose, „shishi“ merginos apie savo naują albumą sako: „Į jį sudėjome dainas, kurios atspindi tai, kas vyksta aplink ir mūsų viduje. Tikėjomės, kad albumas pavyks šviesesnis, tačiau koks pasaulis – tokios ir dainos.“

Siurprizu ir paslaptingumo fejerverku startavusi grupė „Sinstation“ karantino pertraukos metu nesnaudė. Sutrumpinę grupės pavadinimą, „Sinstation“ perkrovė pultus, išmetė viską, kas buvo, pakeitė instrumentus, balsus, žanrus ir kitomis akimis pažiūrėjo į išgalvotą laiką ir gyvenimą 20 metų po „Matricos“. Išsikėlę sau tikslą sugrąžinti istorijos ir poezijos svarbą į lietuvišką roko muziką, „Sinstation“ nekantrauja pasidalinti naujausio savo albumo „Liepsnos 3“ skambesiu su festivalio dalyviais.

Pandeminę pauzę sėkmingai išnaudojo ir ispanišku skambesiu lietuvišką muzikos pasaulį išjudinantys grupės „Planeta Polar“ nariai. Nėra abejonių, kad balandį savo debiutinį albumą „Puro Carnaval“ išleidusi grupė pozityvios energijos karnavalą sukurs ir festivalyje“.

„Šis albumas yra labai šviesios ir spalvingos energijos bomba“, – sako grupės narys Adomas Koreniukas. „Net jei nesupranti ispaniškai, gali drąsiai klausyti mūsų dainų, nes čia svarbiausia – muzika.“

Į festivalį šiemet sugrįš grupė „Flash Voyage“. Šių vyrukų, kūrybingai maišančių psichodelinį roką su melancholija, nesupainiosi su niekuo.

Jau 5-erius metus gyvuojanti grupė su klausytojais dalinasi kūrybos laisve, laužančia nereikalingas taisykles ir džiaugiasi savo pasirodymais bei muzika suvienydama žmones. Sea wave bei wind whistle stiliumi grojanti grupė „Kedrostubùras“ – irgi ne naujokai muzikos pasaulyje. Muzikinę kelionę pradėję 2018 m. grupės nariai savo kūrybą apibūdina kaip nuolatinę kelionę tarp stilių, žanrų, emocijų ir istorijų, todėl jų programoje dažnai pavyksta išgirsti įvairių muzikos stilių priemaišų.

Ne pirmą kartą festivalyje „Granatos Live“, tačiau pirmą kartą su soliniu projektu į sceną lips Gamka. Po šiuo slapyvardžiu slepiasi atlikėjas ir dainų kūrėjas Germanas Daškevičius, daugeliui jau pažįstamas kaip grupių „Flying Saucer Gang“ ir „Flash Voyage“ narys, kuris jau birželį žada pristatyti savo pirmąjį solinį albumą „Šaltos bangos“.

Naujais kūriniais ir šviežiu skambesiu nustebinti festivalio dalyvius žada ir post punk grupė „Local Blood“. Nuo 2014-ųjų muzikuojantys vaikinai, šių metų kovą išleido savo pirmąjį pilnos apimties albumą „Dystopian Disco“, kuriame sakosi išlipę iš post punk žanro rėmų ir atskleidę daugiau muzikinių bei simbolinių sluoksnių.

Scenoje netruks ir debiutų. Čia pasirodys ukrainietė Eliza Izmalkova, kurią Lietuva ir pasaulis turėjo progos išgirsti atliekant ukrainiečių liaudies dainą „Oy, u luzi chervona kalina“ kartu su 300 lietuvių. Iš Donbaso kilusi 21 metų mergina dar 2014-aisiais buvo priversta palikti savo namus ir jau 7-erius metus gyvena, studijuoja ir kuria Lietuvoje.

Pirmą kartą festivalyje bus galima išvysti ir daugiau kaip 3,5 mln. peržiūrų „Youtube“ platformoje turinčios dainos „Medžiai melagiai“ atlikėjus – jaunų alytiškių grupę „Velvet“, o taip pat nuoširdaus ir melancholiško balso savininkę, muzikos kūrėją bei atlikėją Rūtą Mur.

Tarp festivalio „Granatos Live“ debiutantų – ir muzikinių namų architektais save vadinanti, provokuojančius tekstus bei sąskambius mėgstanti grupė „Homechestra“, pandemijos metu susikūręs, agresyvią post punk ir industrinę, filosofinių apmąstymų bei chaotiškų minčių pripildytą muziką grojantis projektas „Akli“, melancholiško ilgesio tam, ko nebuvo, štilio ir audrų, bręstančių ir besimainančių minčių įkvėpta indie soul grupė „Dargana“ ir muzikiniais žanrais drąsiai eksperimentuojanti bei sunkesnių skambesių ir aštrių tekstų nevengianti vilniečių ketveriukė „McLoud“.

Be šių atlikėjų rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame festivalyje „Granatos Live“ pasirodys britų mega žvaigždė Anne-Marie, švedų popžvaigždė Zara Larsson, britų didžėjus Jonas Blue, australas reperis Masked Wolf, britų šokių muzikos atlikėja Becky Hill, popatlikėjas JC Stewart, lietuviai Donatas Montvydas, Justinas Jarutis, Jessica Shy, Vaidas Baumila, GJan, Monika Linkytė, jautì ir kiti atlikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.