„Bix“ į Berlyną sugrįžta su istoriniu koncertu: lips ant tos pačios scenos, kaip ir prieš 33 metus

Kultinė Lietuvos roko grupė „Bix“ spalio 30 dieną, lygiai po 33 metų, užlips į to paties Berlyno klubo „Quasimodo“ sceną, kuriame pasirodė 1989 metais, likus kelioms dienoms iki Berlyno sienos griūties. Koncerto metu Lietuvos muzikantai pristatys neseniai išleistą koncertinį albumą „Berlin ’89“, kuriame skamba 1989 metų koncerto įrašas.

„Bix“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Bix“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Bix“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Bix“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Bix“.<br>Manto Repečkos nuotr.
„Bix“.<br>Manto Repečkos nuotr.
„Bix“.<br>Manto Repečkos nuotr.
„Bix“.<br>Manto Repečkos nuotr.
„Bix“.<br>Manto Repečkos nuotr.
„Bix“.<br>Manto Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 2:16 PM

Artėjant „Bix“ sugrįžimui į Berlyną muzikos agentūra M.P.3 albumą „Berlin ’89“ išleis ir dvigubą vinilo plokštelę.

„Anksčiau laiko mašina buvo tik fantastikos romanuose, o pasirodo „Bix“ ją turi realiai. Koncerte Berlyne „Bix“ savo muzika tarsi laiko mašina nukels į šlovingus laisvės ir vienybės laikus“, – sako „Bix“ vokalistas Saulius Urbonavičius-Samas.

„Bix“ – viena garsiausių Lietuvos roko grupių, 9-ajame ir 10-ajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose surengusi gastroles ir šimtus koncertų Vakarų Europoje, JAV ir daugelyje kitų valstybių. Grupės vaizdo klipai buvo rodomi Vakarų Europos muzikos kanaluose, pelnė apdovanojimą Kanų kino festivalyje, o dainos skambėjo radijo stotyse.

Grupė susikūrė 1987 metais tuo metu dar Sovietų Sąjungos sudėtyje esančioje Lietuvoje. Viena populiariausių Lietuvos roko grupių tapę „bixai“ koncertavo Roko maršuose ir savo muzika budino žmonių laisvę, pranašavo besikeičiančią laiko dvasią bei savo šalies nepriklausomybę.

1989 metais „Bix“ išvyko gastrolių į laisvą Vakarų Europą, kur surengė įspūdingą koncertų turą Vakarų Vokietijoje ir Nyderlanduose. Šio turo metu lietuvių muzikantai scena dalinosi ir su tuo metu kylančia JAV alternatyvaus roko grupe „Nirvana“.

Pirmasis „Bix“ turo koncertas įvyko laisve alsuojančiame Vakarų Berlyne, kur likus vos 10 dienų iki sienos griūties grupė surengė daug dėmesio sulaukusį koncertą „Quasimodo“ klube.

Lygiai po 33 metų, šių metų spalio 30 dieną „Bix“ vėl lankysis tame pačiame klube, kuris per šį laiką tapo vienu žymiausių gyvos muzikos ir džiazo klubų ne tik Vokietijoje, bet ir Europoje. 

Šiemet už nuopelnus Lietuvos muzikai M.A.M.A. apdovanojimą pelniusi grupė mini 35 metų jubiliejų ir vasaros koncertais taip pat džiugins Lietuvos klausytojus.

Artimiausi grupės koncertai įvyks liepos 1 dieną festivalyje „Gatvės rokas 2022“ Ramučiuose, Kauno rajone, liepos 2 dieną Kilučių ežero pusiasalyje Biržų rajone, liepos 6 dieną grupė Mindaugines švęs Kaišiadoryse, liepos 29 dieną koncertuos Klaipėdoje, Jūros šventėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.