„2 Donatai“ pristato vasarišką dainą „Lakūno sapnas“: klipe – įspūdingai danguje nardantys lėktuvai

Nors grupės „2 Donatai“ nariai Donatas Čižauskas ir Karolis Akulavičius vos spėja suktis – vasarą jiems tenka koncertuoti kone kiekvieną dieną, visgi laiko parašyti naujam kūriniui rado. Dainininkai pristato vasarišką dainą ir klipą „Lakūno sapnas“.

 2 Donatai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 2 Donatai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 9:42 AM

„Daina atsirado visiškai netikėtai. Vienas „Barysių“ aeroklubo narys Egidijus, geras Karolio draugas, paprašė parašyti dainą apie lakūnus. Pabandžiau ir štai, kas gavosi“, – šypsosi Donatas.

Pasirodo, kad Karolis su lakūnų pasauliu yra gerai pažįstamas – yra lankęs piloto kursus, ruošėsi laikyti teises, tačiau užklupus koronai šie planai nusikėlė vėlesniam laikui. Donatas šioje srityje nelabai ką išmano, tačiau norą išbandyti turi ne ką mažesnį.

„Dainą pavadinau „Lakūno sapnas“, nes aš irgi norėčiau paskraidyti, bet nieko tam neturiu – nei lėktuvo, nei teisių... Aš juk žvejys“, – juokiasi Donatas.

Būtent apie tai atlikėjai dainuoja ir savo naujajame kūrinyje.

„Manau, visi norėtumėme paskraidyti aukštai aukštai tarsi paukščiai, kur nėra debesų, šviečia saulė ir visos problemos lieka už nugaros. Man norėjosi parašyti tokią dainą, kad paklausius jos visiems kiltų tik geriausios emocijos“, – sako jis.

Kad jau „Barysių“ aeroklubas sulaukė prašytos apie juos dainos, lakūnai kūrinio klipui į dangų pakėlė savo lėktuvus. Nufilmuoti vaizdai atrodo išties įspūdingai – pilotai nardo tarp debesų lyg paukščiai tiesiai virš Donato ir Karolio galvų.

„Filmuoti šį klipą ir prisiliesti prie lėktuvų buvo labai smagu. Tik patys negalėjome pakilti į dangų, nes oro sąlygos nebuvo pačios geriausios. Tai savo skrydžio dar palauksime“, – juokiasi D.Čižauskas.

O palaukti, panašu, teks dar bent porą mėnesių, nes grupės koncertų tvarkaraštis – itin įtemptas. Pasitaiko, kad per savaitę koncertuoti tenka net 12 kartų…

„Mūsų vasara labai įtempta. Bet smagu, kai galime dirbti darbą, kurį mylime. Tad kol mes lauksime savo atostogų, kviečiame žiūrėti ir įvertinti mūsų naują darbą. Tikimės daina patiks ne tik lakūnams ir bent akimirkai visus privers pasijusti lyg paukščiai danguje“, – sako Donatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.