Merūnas – apie naują dainą ir susitaikymą su senu hitu

„Nauji keliai“ – taip vadinasi ką tik įrašyta ir išleista Merūno daina. Paklaustas, kur tie nauji keliai veda, Merūnas šypsosi: dainos pavadinimas jam išties simbolinis. Beveik po ketverių metų paskelbęs apie savo koncertų turą „Atvira širdim“, jis prisipažino, kad po ištikusios gilios kūrybinės krizės pagaliau mato savo naują kelią.

 Merūnas Vitulskis.<br> Organizatorių nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Organizatorių nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Nerijus ir Gitnarė nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Nerijus ir Gitnarė nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Organizatorių nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Organizatorių nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Organizatorių nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Organizatorių nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Organizatorių nuotr.
 Merūnas Vitulskis.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 10:43 AM

Pasakodamas, kaip jis atrado naujus kelius, pasiūlo grįžti į pačią pradžią – tuos laikus, kai būdamas jaunas, dar vienam nežinomas, iš Kauno atvyko dalyvauti projekte „Kelias į žvaigždes“.

„Tuomet ten man pasiūlė atlikti dainą „O, gražuole“, kuri yra garsaus Rojaus Orbisono kūrinio „Oh, Pretty Woman“, lietuviška versija. Jau nereikia pasakoti, kad daina tapo mano vizitine kortele. Po to ilgus metus jos žmonės per koncertus labai laukdavo. Tačiau mano santykis su pačia populiariausia atliekama daina buvo sudėtingas“, – prisipažįsta Merūnas.

Jis neslepia, kad buvo laikas, kai dainos atlikti itin nemėgo, manė, kad didesnio populiarumo verti kiti kūriniai. „Turbūt daugelis dainininkų turi vidinių diskusijų su didžiausiais savo hitais“, – juokiasi jis.

Lūžis įvyko, kai po vieno iš koncertų prie jo priėjo jauna moteris ir pasakė: „Jūs manęs neatsimenate, bet kai man buvo penkeri metai, per „O, gražuole“ pasikvietėme mane iš salės pašokti į sceną. Aš tai atsimenu, kaip vieną gražiausių savo vaikystės akimirkų“. Merūnas pasakojo, kad tie žodžiai jį labai sujaudino.

„Pamaniau, kad aš neturiu teisės burbėti ant dainos, maivytis ir nenorėti jos atlikti, nes ją dainuoju gi ne sau, o žmonėms. Ir jei kažkuriam ji dovanojo gražiausią prisiminimą, tai jau yra labai prasminga. Su tokiomis mintimis, man atėjo susitaikymas su „O, gražuole“, – prisipažįsta jis.

Susitaikęs su populiariausia savo atliekama daina, Merūnas apžvelgė visą repertuarą. „Supratau, kad buvau labai pamėgęs dramatiškus arba lyriškus kūrinius. Tokių lėtų, liūdnų, skatinančių apmąstymus, skaudžių turiu daugiau nei per koncertą galėčiau išdainuoti. O va iš linksmų, tai... tik „O, gražuole“, – pasakojo Merūnas. Tai supratęs, jis užsibrėžė tikslą papildyti savo koncertus greitesnio tempo, linksmesnėmis dainomis. Taip gimė „Nauji keliai“.

Merūnas sako, kad tai tikrai ne paskutinė greita, lengva ir vilties kupina jo daina. Iki koncertų turo „Atvira širdim“, į kurį jis leisis drauge su VDU styginiu kvartetu, jis planuoja parengti ir daugiau.

Koncertinis turas „Atvira širdim“: gruodžio 10 d. – Panevėžyje, 16 d. – Klaipėdoje, 17 d. – Marijampolėje, 18 d. – Šiauliuose, 20 d. – Tauragėje, 21 d. – Vilniuje, 26 d. – Mažeikiuose, 27 d. – Alytuje, 28 d. – Kaune, 31 d. – Birštone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.