„2 Donatai“ pristato lyrinę dainą „Esu žmogus“

Nors grupę „2 Donatai“ dažniausiai įprasta girdėti atliekant linksmus, šokti kviečiančius kūrinius, šįkart muzikantai gerbėjams nori parodyti kiek kitokią savo pusę. Atlikėjai pristato lyrinę dainą „Esu žmogus“ ir Donato Čižausko gimtinėje Plungėje nufilmuotą vaizdo klipą.

„2 Donatai“ pristato lyrinę dainą „Esu žmogus“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
„2 Donatai“ pristato lyrinę dainą „Esu žmogus“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2022, 10:43 AM

„2 Donatai“ narys Donatas Čižauskas prie naujojo kūrinio rašymo užtruko ilgai – dvejus metus ją gludino, tobulino, kol galiausiai nusprendė, kad laikas pristatyti. Nors tai nėra pirma lyrinė daina grupės repertuare, tačiau kiti kūriniai galiausiai pavirsdavo šokių muzika. O šįkart atlikėjas sako norintis, kad taip ir liktų.

„Noriu, kad ši daina skambėtų lyriškai ir rimtai. Noriu, kad mūsų koncertuose žmonės suklustų ir įsiklausytų į žodžius. Daug kas galvoja, kad dainuojame tik linksmas dainas ir esame plevėsos „balių muzikantai“. Bet mes taip pat galime būti rimti, o ypač savo asmeniniuose gyvenimuose“, – pripažįsta D.Čižauskas.

Būtent apie tai muzikantai kalba ir naujoje dainoje. Pasak grupės narių, jokia paslaptis, kad dažnai gerbėjai iš savo mėgstamų atlikėjų tikisi per daug, nors jie, kaip sako Donatas, yra visiškai tokie pat žmonės.

„Aš esu paprastas žmogus. Niekada nenoriu, kad kiti mane įsivaizduotų kitokį, nei esu, niekada nebandau savęs pateikti kitaip, nei yra realiame gyvenime. Visi esame vienodi – visi turime silpnybių, visiems pasitaiko nesėkmių, visi taip pat vaikštome ant šios žemės, – šypsosi jis. – Tačiau vis tiek kartais galima pajusti spaudimą iš aplinkos, kad jei esi „žvaigždė“, turi elgtis kitaip.“

D.Čižauskas tikina, kad toks spaudimas kartais slegia pečius. Todėl kūrinyje ir skamba žodžiai: ir aš esu žmogus, neteisk manęs, negi neklydai tu?

„Kai iš tavęs nuolat tikimasi, kad visose situacijose ir gyvenimo atvejuose būsi idealus, pasidaro sunku. Juk mes nė vienas nesame idealus. Dažnai skubame vienas kitam aiškinti, kaip kas turėtų elgtis, tačiau tuomet norisi paklausti: ar to tikiesi tik iš kitų, ar ir pats visada teisingai elgiesi? Bet juk dažniausiai tik kitiems keliame aukštus reikalavimus…“ – kalba Donatas.

Šiam kūriniui Karolis Akulavičius ir Donatas Čižauskas nufilmavo ir klipą. Tam pasirinko Donatui ypatingą vietą – jo gimtąją Plungę, kurioje dainininkas su šeima gyvena iki šiol.

„Labai norėjau nufilmuoti klipą savo gimtajame krašte, kad visi pamatytų, kur gyvenu, ką darau, kad esu paprastas žmogus. Man nereikia didmiesčių, aš galiu gyventi, kurti, dalintis savo darbais ir būdamas čia, savo mieste“, – šypsosi jis.

O štai pasirodo, kad Karolis savo gyvenimą kuria Akmenėje, kurią nuo Plungės skiria vos 100 kilometrų.

„Atstumas nei repeticijoms, nei koncertams netrukdo. Kartais susitinkame Kryžkalnyje ir važiuojame per visą Lietuvą koncertuoti. Esame pratę daug praleisti kelyje, bet juk ir vilniečiams muzikantams tenka pavažinėti“, – šypsosi Donatas.

Nuo Naujųjų metų grupei „2 Donatai“ teks po Lietuvą pavažinėti dar dažniau – muzikantai pradės savo muzikinį turą.

„Važiuosime per Lietuvą, tačiau didžiausias koncertas mūsų laukia balandžio 1-ąją Žalgirio arenoje. Jaudinamės, tačiau ir nekantraujame atlikti visiems savo programą su gyva grupe“, – sako D.Čižauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.