Linas Adomaitis pradėjo ilgai lauktą koncertinį turą „Šviesa spindės tamsoje“

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje susirinkę žiūrovai mėgavosi ilgai lauktu Lino Adomaičio koncertinio turo „Šviesa spindės tamsoje“ pasirodymu, kurio metu dainininkas muziką atliko kartu su Naujų idėjų kameriniu orkestru NIKO ir dviem Danguolės Beinarytės vadovaujamais chorais.

 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
 Linas Adomaitis.<br> Domo Rimeikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-12-23 11:31

Šiemet 25-erius metus scenoje minintis atlikėjas koncertinio turo didžiosiose šalies arenose laukė net dvejus metus. Šio muzikos ir šviesų spektaklio nemažiau laukė ir Lino muzikos gerbėjai, kurie jau po pirmosios koncerto dalies negailėjo komplimentų naujai suskambusiems dainininko ryškiausiems hitams.

„Klaipėda, mes esam tavo dalis, Klaipėda – tu sujungi širdis!“, – po pirmosios dainos „Šviesa spindės tamsoje“ į susirinkusius žiūrovus kreipėsi Linas Adomaitis. – „Su manimi scenoje šiandien patys nuostabiausi muzikantai. Kai jie groja, muzika ne tik girdisi – ją galima ir pamatyti“, – šypsojosi atlikėjas, rodydamas į Naujų idėjų kamerinį orkestrą NIKO.

Koncertui įsibėgėjant, Linas kiekvieną dainą pristatė pasidalindamas prisiminimu, dainos atsiradimo istorija ar tiesiog bendraudamas su publika. Žiūrovai buvo nustebę, kai dainos „Aš pavydžiu sau“ priedainį užtraukė pats orkestro meno vadovas Gediminas Gelgotas, o dainoje „Ji mano“ priedainį jautriai dainavo viso orkestro muzikantai. Tai išties retas atvejis klasikinių muzikantų sceninėje praktikoje.

„Žinote, tokios staigmenos klausytojams yra nepamirštamos, o Naujų idėjų kamerinis orkestras visuomet pasižymi originalumu ir nestandartinių atlikimo idėjų pateikimu. Aš nepaprastai laimingas, jog mūsų muzikiniai keliai susitiko šiame ture“, – jau po pirmosios koncerto dalies entuziastingai pasakojo Linas.

Ypatinga staigmena žiūrovams tapo Kauno muzikinio teatro šokėjų Gintaro Visockio ir Gintarės Daknytės tango pasirodymas dainoje „Laiko mašina“. Šokis persipynęs su specialiai ruoštomis šviesų instaliacijomis žiūrovų tarpe nepaliko abejingų.

Suskambus ryškiausio Lino Adomaičio hito „Vandenynai“ pirmiesiems akordams – per visą areną nuvilnijo aplodismentų ir šūksnių banga. O paprašyti įjungti savo telefonų švieseles žiūrovai užtvindė visą areną banguojančių šviesų vandenynu.

Antrojoje koncerto dalyje staigmenų žiūrovams taip pat netrūko. Linas užgrojo ir savo sielos instrumentu smuiku, o taip pat savo mėgstamu vokoderiu, kuris Lino balsą paverčia sintezatoriaus garsu. Po kiekvienos subtiliai atliktos dainos žiūrovai negailėjo ovacijų, ypač milžiniškų plojimų sulaukė naujausia, premjerinė Lino daina „Noriu gyventi dėl Tavęs“.

Vėliau sekę Lino duetai ilgametėmis scenos partnerėmis Vaiva Vensloviene ir Akmėja Brūzge leido žiūrovams pasinerti į svajingą nuotaiką. Dainininkai atliko duetus „Saulės pėdomis“ ir „Mylėt nelengva“. O vienas didžiausių hitų, daina „Ar tu ją matei?“, arenos žiūrovus privertė dainuoti kartu be didesnių pastangų. Linas, atsisukęs į maestro Gediminą Gelgotą, ranka rodė į žiūrovus ir juokais klausė: „Gal žinai, koks čia choras susirinko į areną?“

Dar daugybę komplimentų Linas Adomaitis pažėrė tiek publikai, tiek savo scenos bendražygiams, o ypač chorų „Jaunystė“ ir „Dangi“ vadovei Danguolei Beinarytei, kurios indėlis į šį turą, anot Lino, yra milžiniškas. Nenuostabu, kad didžiulė meilės ir susižavėjimo banga iš publikos grįžo į sceną.

Visų muzikantų veiduose galima buvo pamatyti nesuvaidintą džiaugsmą, o paskutinių koncerto kūrinių metu žiūrovai muzikantams dovanojo didžiulius aplodismentus atsistoję. Po biso suskambus finaliniams koncerto akordams Linas Adomaitis palinkėjo susirinkusiems žmonėms meilės, ramybės, tikėjimo, šviesos, vilties ir taikos.

Ketvirtadienio vakarą vykęs „Šviesa spindės tamsoje“ turo koncertas yra pirmasis iš dviejų L. Adomaičio šventinių pasirodymų šį mėnesį. Kitą savaitę atlikėjas muzikinę dovaną įteiks ir Kauno gyventojams, nes gruodžio 27 dieną surengs pasirodymą „Žalgirio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.