Rokeriai „Wolfsome“ į sceną grįžta su nauju albumu: „Atradome savo tikrąjį skambesį“

Lietuviško rokenrolo ketveriukė „Wolfsome“ po ilgos pertraukos pristato savo naująjį albumą „Fifty-Six“.

Grupė pristato naują albumą. <br>Pranešimo siuntėjo nuotr.
Grupė pristato naują albumą. <br>Pranešimo siuntėjo nuotr.
Grupė pristato naują albumą. <br>Pranešimo siuntėjo nuotr.
Grupė pristato naują albumą. <br>Pranešimo siuntėjo nuotr.
Grupė pristato naują albumą. <br>Pranešimo siuntėjo nuotr.
Grupė pristato naują albumą. <br>Pranešimo siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 3, 2023, 12:12 PM

Pasak muzikantų, šis albumas dvelkia branda ir tai ypatingai atsispindi jų kūryboje.

„Dėl koronaviruso pandemijos turėjome daug gražaus laiko išgryninti savo kūrybą, todėl drąsiai galime pasakyti, kad viskas, ką išgirsite buvo ne kartą perrašyta ir apgalvota, tad šis albumas yra kur kas brandesnis nei prieš tai buvęs“, – pasakoja grupės bosistas Lukas Rimkevičius.

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, šiame albume klausytojai atras klasikinio rokenrolo ir „southern rock“ žanrų žavesį, kuris smarkiai bus įsiskverbęs naujose grupės dainose.

Paklausti, kuo šis albumas bus kitoks nuo ankstesniojo grupės braižo, „Wolfsome“ gitaristas Gytis Čapkauskas atsako: „Tekstai asmeniškesni, jei pirmame albume daugiausiai pasakojome išgalvotas istorijas, tai šiame albume jie įkvėpti realių išgyvenimų.

Dalį tekstų įkvėpė mano žmona, dalį grupės gyvenimas ir iššūkiai, su kuriais susiduriame. Išreiškiame kritiką moderniam gyvenimo būdui, besaikio vartojimo kultūrai“.

„Įrašinėdami šį albumą labiau žinojome, kas yra kaip turėtų skambėti „Wolfsome“. Kadangi mūsų muzikiniai skoniai gan skyrėsi pirmajame albume, ieškojome kaip juos apjungti, šiame albume jau radome“, – dalijasi G. Čapkauskas.

Muzikantai atskleidžia, kad su šiuo albumu išbandė kūrybinės stovyklos modelį, kurios metu laiką leido atokioje sodyboje. „Žiemą buvome keturiese užsidarę sodo namelyje su instrumentais ir per kelias dienas ten išsigrynino didžioji albumo dalis“ – sako G.Čapkauskas.

Vasario mėnesį pasirodė grupės singlo „Rolling Stone“ muzikinis klipas, kurį režisavo ir kūrybines idėjas įgyvendino „Baltas Media“.

„Iš pradžių kūrybinė komanda atvyko su visu operatorių desantu į mūsų koncertą „Lemmy“ klube. Po pasirodymo pakalbėję užkulisiuose nusprendėme, kad tamsaus klubo kontrastui galėtume nufilmuoti dalį klipo visiškai baltame fone foto studijoje.

Tačiau filmavimas studijoje praėjo pernelyg smagiai, kad liktų erdvės tamsaus klubo medžiagai. Po visos dienos smagaus filmavimo, kūrybinė komanda galiausiai nusprendė viską palikti šviesiai“, – apie kūrybinį procesą pasakoja L.Rimkevičius.

Grupės nariai teigia, kad „Fifty-Six“ albumo bendrasis emocinis fonas yra vientisesnis, o paklausti, kaip norėtų, kad juos įvertintų klausytojai, atviravo: „Norėčiau, kad klausytojai jaustųsi gerai“, – sako G.Čapkauskas.

„Nuotaikų skirtinguose kūriniuose bus įvairių. Nuo ramios romantiškos baladės iki piktos ir turbūt sunkiausios mūsų parašytos dainos – „Burn It Down“, – teigia gitaristas.

„Tegu kaip Jimmy Hendriksas užsidega smilkalų ir žvakių, ir jaučiasi tik gerai. Žodžiu, daug pozityvo ir paleisti plaukai“, – šmaikščiai pabrėžia L.Rimkevičius.

Pranešime žiniasklaidai primenama, kad grupė albumo pristatymo koncertus planuoja jau šį balandžio ir gegužės mėnesiais, o vasarą sugrįš ir į muzikos festivalių scenas.

Gerbėjai naująjį albumą galės įsigyti plokštelės formatu, prie kurios gamybos prisidėjo asociacija „LATGA“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę