Grupės „Hiperband“ lyderis A. Kapustinas: „Mūsų misija – išsaugoti legendines dainas“

Kitąmet, ko gero, visų laikų populiariausia grupė Lietuvoje „Hiperbolė“ būtų šventusi savo veiklos 50-metį. Taip susiklostė likimas, kad paskutinį sykį ją gerbėjai matė 1999-aisiais. Tačiau, muzikinis grupės dainų atlikimas toks stiprus ir taip įaugęs į atmintį, kad klausytojai tiesiog be šių dainų gyventi negali.

„Hiperband“.<br>Pr. siuntėjų nuotr. 
„Hiperband“.<br>Pr. siuntėjų nuotr. 
„Hiperband“.<br>Pr. siuntėjų nuotr. 
„Hiperband“.<br>Pr. siuntėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-07 13:57

„Aš dar dainuosiu“, „Sugrįžk“, „Pamiršk mane“, „Vandens ženklai“, „Laužai“ – tai dainos, kurios artimos tiek vyresniajai kartai, tiek jaunimui, kuris šias dainas tarsi „atranda“ iš naujo.

„Šios dainos tokios artimos ir nepavaldžios laikui, kad tiesiog negalėjome jų nedainuoti“, – šypsosi grupės „Hiperband“ lyderis Anatolijus Kapustinas. Dar 2013-aisiais jis subūrė bendraminčių grupę ir, būdamas Igorio Berino mokiniu bei bičiuliu, tęsė jau Lietuvos muzikos istorija tapusių dainų išsaugojimo misiją.

„Labai džiaugiuosi, kad iš tiesų pavyko išsaugoti tą tikrąjį, originalų skambesį, prie kurio klausytojai jau įpratę ir kurio tikisi, apsilankę mūsų grupės koncertuose.

Tai muzika, išsiilgusiems nostalgiško skambesio, vertinantiems gyvą garsą ir išjaustą melodiją“, – pasakoja grupės lyderis. Per 10 grupės gyvavimo metų keitėsi ir jos sąstatas, bet meilė laiko patikrintoms dainoms neblėso.

Dabartiniame grupės sąstate soline gitara išgirsite grojantį Arūną Sabuką, bosine gitara – Gediminą Alekną, klavišiniais – Raimundą Rudoką, mušamaisiais – Gintarą Stankūną. Na, o grupės siela: atlikėjas ir gitaristas – Anatolijus Kapustinas.

„Hiperband“ labai atsakingai ruošiasi naujai suplanuotam turui po Lietuvą ir atskleidžia dar vieną intriguojantį faktą: „Pastebėjome, kad po mūsų koncertų esamos poros dar labiau pamilsta viena kitą, vienišiai atranda savo puseles, o susipykusieji – susitaiko. Ta magiška dainų galia žmones vienija, o tai šių dienų kontekste itin aktualu“, – įsitikinę grupės nariai.

Tad, jei pasiilgote išsvajotų ir pamiltų į Lietuvos muzikos istoriją įrašytų dainų, grupė „Hiperband“ jau paskelbė koncertinį turą, kuris visai ne už kalnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.