Naują dainą pristatantis atlikėjas Natas: „Išreiškiu savo poziciją“

Paprastai romantiškomis arba nuotaikingomis dainomis išsiskiriantis atlikėjas Gediminas Nadtočis-Natas pristato visiškai kitokį kūrinį.

 Atlikėjas Natas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Atlikėjas Natas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Atlikėjas Natas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Atlikėjas Natas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Atlikėjas Natas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Atlikėjas Natas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 28, 2023, 9:26 AM, atnaujinta Apr 28, 2023, 9:27 AM

„Tai liūdniausia kada nors įrašyta mano daina“, – atvirauja dainininkas, naujose eilutėse linkintis liūdnos pabaigos Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui ir kritikuojantis Vakarų neveiksnumą.

„Šia daina aš išreiškiu savo poziciją per muziką ir primenu, kad nei vienas neturime priprasti prie karo ir privalome daryti viską, ką tik galime, kad padėtume Ukrainai ir jos žmonėms. Vienas paprasčiausių, bet veiksmingų būdų – skambutis numeriu 1482“, – žmones aukoti ragina Natas.

Įrašytį dainą „Dalykas būtinas“ atlikėjui pasiūlė jo didžiausio hito „Pirma valanda 25 minutės“ bendraautorius Darius Zabulėnas.

„Pradžioje abejojau, nes niekada nieko panašaus nesu dainavęs. Tai liūdniausia kada nors įrašyta mano daina. Visgi, nutariau, kad ji turi pasiekti klausytojų ausis, nes ši tema man yra tikrai svarbi, – pasakoja Natas. – Karo Ukrainoje atžvilgiu esu radikalus – tai ir išgirsite dainoje.

Vakarų nuolaidžiavimas diktatoriui dėl finansinės naudos mane priverčia jaustis bejėgiškai. Kiekvienas privalome padaryti viską, kas yra mūsų galiose. Aš esu atlikėjais, tad raginu tai daryti per savo dainą.“

Dainininką su karo niokojama kaimynine valstybe sieja ir kraujo ryšys. Jis visą gyvenimą sulaukia klausimų dėl lietuviams neįprastos pavardės, kuri yra ukrianietiška – Gedimino Nadtočio senelis yra kilęs iš Rytų Ukrainos.

Kaip teigia pats atlikėjas, daina „Dalykas būtinas“ nėra sukurta pagal įprastus standartus, su ja jis muzikinės scenos užkariauti neketina, tačiau jei šis kūrinys paskatins bent vieną žmogų paremti Ukrainą, jo misija bus įgyvendinta.

Prisidėti prie Ukrainos Laisvės kovų galite skambindami numeriu 1482 (auka – 5 eurai), ar per daugelį kitų labdaros organizacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.