Naują kūrinį pristatantis Rokas Bal: „Klausydamiesi muzikos, mes girdime ne tik garsus, bet ir žmonių emocijas“

„Muzika yra galinga meninė išraiškos forma, kuri sujungia garsą, ritmą, melodiją ir emocijas. O jos kūrimas yra unikalus procesas, nes juk kiekvieno muzikos kūrinio pradžia – tai inspiracija“, – pristatydamas naujausią savo darbą „Nieko keisto“ neabejoja didžėjus Rokas Baltūsis, scenoje prisistatantis Rokas Bal vardu.

Rokas Bal.<br>Lrytas.lt koliažas.
Rokas Bal.<br>Lrytas.lt koliažas.
Rokas Bal.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rokas Bal.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rokas Bal.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rokas Bal.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rokas Bal.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rokas Bal.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 30, 2023, 10:05 AM, atnaujinta Aug 30, 2023, 10:06 AM

Jaunas kaunietis yra ne tik autorius, bet ir didžėjų mokyklos „Atik Esup“ įkūrėjas. Pastarojoje jau yra lankęsis ne vienas garsus pramogų pasaulio atstovas. Dar šįmet Kaune veikianti didžėjų mokykla „Atik Esup“ savo studijoje būriui žinomų žmonių surengė interaktyvią pamoką ir pristatė ne tik vakarėlių „įžiebėjų“ darbą, bet galimybę muziką kurti patiems.

„Kas kartą klausydamiesi muzikos, mes girdime ne tik garsus, bet ir žmonių emocijas. Mane įkvepia joje akcentuojamas siekis išlikti unikaliu, kurti savą kelią, nepasiduoti visuomenei nustatytoms taisyklėms, pabėgti nuo rutinos, atrasti naujų galimybių“, – sako Rokas Bal.

Kūrėjas pasidalino spontaniška „Nieko keisto“ gimimo istorija, kuriai nemažai įtakos turėjo ir kolegai pasakyti komplimentai.

„Vieną dieną pasiskambinau su Mamiu pasikalbėti apie muziką. Labai nuoširdžiai pasidalinau su juo mintimis apie jo drauge su xguscia atliktą kūrinį. Ir, visai neužilgo po pokalbio, gavau iš Mamio pasiūlymą padaryti remiksą.

Tą pačią dieną jis man atsiuntė ir audio takelius, – šypsosi Rokas Bal, – Nežinau, koks būtų gimęs darbas, bet, vėlgi, tą pačią dieną į mano studiją užsuko Lukas Pocius (Lukatme). Ir... Viskas dar kartą įgavo naujų spalvų.

Kai pradėjome dirbti prie projekto, turėjau kelias vizijas. Pasirinkau tokį stilių, kuriuo dar nebuvo tekę kurti, tad, šįkart panaudojome ne tik modernaus „house“ elementus, bet ir pasiėmėme idėjų iš rytietiškos muzikos ritmikos“.

Bendradarbiaudami didžėjai laikėsi savo moto – „mažiau yra daugiau“, pagal kurį aiškiai susidėliojo dainos struktūra.

„Ir, mano manymu, „Nieko Keisto“ tapo puikiu kūriniu!“, – sako pašnekovas.

Pats „Atik Esup“ įkūrėjas jau yra išleidęs savo albumą, kuriame skamba funky house ritmai ir egzotiški vokalai iš Brazilijos.

Nuo 2016 metų muzikos kūrybos industrija susidomėjęs jaunuolis pirmuosius žingsnius pradėjo kaip didžėjus. Rokas ne tik groja vakarėliuose, kuruoja savo didžėjų mokyklą, bet ir pats organizuoja Kauno miesto jaunimui žinomus renginius.

Jauniausiam „Atik Esup“ mokiniui buvo aštuoneri, o vyriausiam – septyniasdešimt metų.

„Man didžėjaus darbas patinka, nors būna, kad ruošdamas vakarėliui muzikinį „setą“, studijoje užtrunki ir pusę paros, nes šis darbas – irgi kūryba“, – atviravo Rokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.