Ant didžiausio elektroninės muzikos renginio pasaulyje scenos – būrys lietuvių

Praėjusią savaitę Amsterdame vyko didžiausias pasaulyje elektroninės muzikos renginys – „Amsterdam Dance Event“, per 5 dienas trukusį festivalį Nyderlandų sostinėje pritraukęs per 400 tūkst. šokių muzikos gerbėjų iš viso pasaulio. Ant jau 27-ąją kartą vykstančio renginio scenos pirmą kartą lipo bei savo solinius pasirodymus surengė elektroninės muzikos kompanijos „Lithuania HQ“ atlikėjai.

 Ant didžiausio elektroninės muzikos renginio pasaulyje scenos – būrys lietuvių<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Ant didžiausio elektroninės muzikos renginio pasaulyje scenos – būrys lietuvių<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 12:21 PM, atnaujinta Oct 26, 2023, 12:25 PM

„Neapsakomas jausmas groti namų atmosferoje, esant taip toli nuo namų. Tai buvo pirmas, bet tikrai ne paskutinis mūsų „Lithuania HQ“ komandos renginys Amsterdame“, – po koncerto sakė vienas populiariausių iš Lietuvos kilusių elektroninės muzikos prodiuserių Dynoro.

„Amsterdam Dance Event“ – didžiausia pasaulyje, jau 27-erius metus vykstanti, elektroninės muzikos kultūrai skirta konferencija ir festivalis, kur šiais metais dalyvavo daugiau nei 2 tūkst. garsiausių pasaulio didžėjų ir elektroninės muzikos prodiuserių. Per 5 dienas Amsterdame taip pat įvyko per 1 tūkst. įvairių konferencijų ir koncertų.

Renginio dėmesio centre šiais metais buvo ir lietuvių muzikos leidybos kompanijos „Lithuania HQ“ surengtas koncertas, į kurį bilietai buvo išparduoti dar gerokai iki renginio. Penktadienį vykusiame koncerte grojo 4 lietuvių didžėjai – Lucky Luke, Gaullin, Fella ir pasaulyje išgarsėjęs lietuvių prodiuseris Dynoro, bei svečias iš Graikijos, jau seniai su „Lithuania HQ“ bendradarbiaujantis didžėjus iš Graikijos TRFN.

„Tikrai nesitikėjome tokio pasisekimo vos pirmą kartą dalyvaudami „Amsterdam Dance Event“! Buvom priimti labai šiltai, su prašymais sugrįžti kitais metais... Bet manau, kad pasirodysime Amsterdame dar anksčiau“, – šypsosi ilgametis „Lithuania HQ“ prodiuseris Fella.

„Amsterdame parodėme visiškai atsinaujinusį „Lithuania HQ“ veidą ir daug muzikos, kurios dar nesame išleidę. Programą ruošėme specialiai šiam renginiui bei šio penktadienio koncertui Vilniuje, tad klausytojų laukia dar negirdėti kūriniai ir nauja muzikos kryptis, kurią toliau vystysim savo kuriamoje ir leidžiamoje muzikoje“, – sakė Fella.

Jau rytoj, spalio 27 dieną, visi 5 Amsterdame pasirodę „Lithuania HQ“ atlikėjai – Dynoro, Lucky Luke, Gaullin, Fella ir TRFN – surengs koncertą Vilniuje. Po 4 metų pertraukos pirmasis pagrindinių „Lithuania HQ“ didžėjų bendras pasirodymas Lietuvoje vyks menų fabrike „Loftas“. Koncertui ruošiama ypatinga ir elektroninės muzikos koncertams labai tinkanti „boiler room“ estetika – didžėjų pultai bus įrengti klubo viduryje, o žiūrovai atlikėjus apsups iš visų pusių.

Organizatoriai jau anonsavo, kad Dynoro pasirodymo metu kartu su juo į sceną taip pat lips ir Lietuvos hip-hopo grupės „8 Kambarys“ nariai, o vakaro metu paaiškės dar daugiau netikėtų „Lithuania HQ“ didžėjų ir Lietuvos hip-hopo ir pop muzikos scenos atstovų duetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?