Į „Kilkim Žaibu 2024“ atvyksta kylančios metalo žvaigždės iš Brazilijos „Crypta“

Tradiciškai Brazilijos metalo scena daugeliui šios muzikos gerbėjų asocijuojasi su pavadinimu „Sepultura“. Tačiau milžiniškoje šalyje sunkiosios muzikos grupių apstu. O į „Kilkim Žaibu 2024“ festivalį iš šios šalies atvyksta Lietuvoje dar niekada nekoncertavusi grupė „Crypta“, kurios kolektyve – vien moterys.

Grupė „Crypta“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Crypta“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Crypta“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Crypta“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Crypta“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Crypta“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 10:25 AM

„Brazilės festivalio programą praturtins agresyviu, nepagražintu skambesiu, kuriame death metalo elementai pagardinti moderniu prieskoniu. Nors grupė yra santykinai nauja, jų kūrybos savitumas ir kokybė leido tvirtai atsistoti tarp metalo scenos grandų. Gerbėjus visame pasaulyje žavi dinamiški, gyvi „Crypta“ pasirodymai ir grupės pasišventimas autentiškam, energingam metalui“, – sakė Daividas Kurlis, festivalio „Kilkim Žaibu 2024“ organizatorius.

2019 m. grupę įkūrė metalo pasaulyje puikiai žinomos muzikantės. Fernanda Lira ir Luana Dametto, anksčiau grojusios thrash metalo grupėje „Nervosa“. „Crypta“ gitaristės Jéssica Falchi ir Tainá Bergamaschi metalo pasaulyje taip pat ne naujokės – abi jos groti sunkiosios muzikos grupėse pradėjo maždaug prieš dešimtį metų.

Būgnininkės L. Dametto meistriškumą įvertino ir šio instrumento gerbėjų internetinis leidinys „Drumeo“ – ji buvo nominuota „Metų metalo būgnininko“ apdovanojimui. Dėl titulo ji kovoja su legendiniu „Metallica“ būgnininku Larsu Ulrichu ir Tanneriu Wayne‘u iš „In Flames“.

Įrašų kompanijos „Napalm Records“ globojamas talentingų muzikančių kolektyvas kol kas gali pasigirti diskografija tik iš dviejų albumų. Tačiau kokybė kur kas svarbesnė už kiekybę. 2021 m. išleistas pirmasis jų dainų rinkinys „Echoes of the Soul“ tarsi uraganas sukėlė stiprias bangas metalo pasaulyje.

Vargu ar daug grupių galėtų pasigirti, kad jau po pirmo albumo gavo kvietimą koncertuoti „Wacken“ festivalyje. Praėjusiais metais išleistas „Shades of Sorrow“ albumas – dar brandesnis – tęsia tą pačią idėjinę liniją. Tad galima neabejoti, kad „Crypta“ bus laukiamos viešnios daugybėje ateinančios vasaros renginių.

„Abu pirmuosius „Crypta“ albumus kritikai ir metalinės muzikos pasaulis sutiko itin palankiai. Jų darbštumas studijoje ir nuo scenos transliuojama energija aiškiai liudija, kad vasaros viduryje ant scenos Prezidento Smetonos dvare išvysime labai aukštai kilsiančias žvaigždes. Neabejoju, kad metalo gerbėjai, kurie šį pasirodymą praleis, po dešimties metų graušis nagus iš apmaudo“, – drąsiai prognozavo D. Kurlis.

Per kraštus plyštančioje festivalio programoje šiemet netrūks ir kitų metalo žvaigždžių. Tarp jų – ir pažįstami „Rotting Christ“ bei „Vulture Industries“, ir pirmą kartą mūsų šalyje apsilankysiantys „Carpathian Forest“ bei „My Dying Bride“, ir daugiau nei dešimtis kitų grupių. Taip pat „Kilkim Žaibu“ lankytojai galės susipažinti su Lietuvos senovės buitimi, stebėti viduramžių kovas, sudalyvauti vikingų futbolo rungtynėse ar užsiimti daugybe kitų festivalio organizatorių siūlomų veiklų.

Festivalis „Kilkim Žaibu 2024“ svečių Ukmergės rajone, Prezidento Smetonos dvare lauks per pačią saulėgrįžą, birželio 21–23 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.