Gražuolė E. Kalinauskaitė pamilo graikų Havajais vadinamą Korfu salą

Manekenė, “Mis Lietuva 2009” pirmoji vicemis Ernesta Kalinauskaitė (22 m.) su mylimuoju Arvilu savaitę ilsėjosi lietuvių turistų dar neatrastoje Graikijos Korfu arba kitaip vadinamoje Kerkyros saloje.

Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Jul 11, 2012, 12:19 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:22 AM

“Uolos, kalnų keliai, o nuo jų atsiveriantys, kvapą gniaužiantys vaizdai... Pasakiškas oras, nuo saulėtekio iki saulėlydžio lepinanti karšta saulė. O kur dar žydrosios Viduržemio jūros pakrantės bei net karščiausiu metų laiku žaliuojanti augmenija su tūkstančiais saloje augančių alyvmedžių”, - įspūdžiais iš šio Rojaus kampelio dalinasi E. Kalinauskaitė.

Vietoj muzikos - cikadų koncertas

Gražuolei pamatyti šią salą patarė jos vaikino grupiokas graikas. Nuvykusi į salą pora įsitikino – sala verta pačių gražiausių epitetų. Tiesa, per visą savaitę Korfu jie nesutiko nei vieno lietuvio. Daugiausia šioje saloje turistų iš Anglijos, Prancūzijos bei Vokietijos.

“Buvo ir keletas linksmų situacijų, kai žmonės smalsiai teiraudavosi kokia kalba mes kalbame”, - šypsosi gražuolė.

Pora apsistojo viešbutyje ant Viduržemio jūros kranto prie mažo Roda miestelio. Pirmas kelias dienas Ernesta ir Arvilas susipažino su vieta, kurioje apsigyveno, tačiau nors ir nieko netrūko, nusprendė leistis į kelionę aplink salą automobiliu.

”Esame įpratę keliauti ir leisti laisvalaikį aktyviai”, - mirkteli E. Kalinauskaitė.

Iš pradžių pora dvejojo ar suspės pamatyti ir geriau pažinti šią salą per tokį trumpą laiką - savaitę, tačiau įsitikino, kad tai tikrai įmanoma.

Išsinuomoję automobilį ankstyvą rytą pora su salos žemėlapiu rankose leidosi į kelionę. Dienos planas - apvažiuoti didžiąją salos dalį.

“Riedant siauromis, vingiuotomis kalnų gatvelėmis kilome, leidomės ir vėl kilome, stebėjome kaip keičiasi vaizdai, grožėjomės dailiais smėlio pliažais, kurių vieną graikai didžiuodamiesi vadina Havajais. Kelyje graikiškos muzikos net nereikėjo - cikados ištikimai koncertavo visą kelią”, - juokiasi Ernesta.

Mergina įsitikinusi, kad keliaujant automobiliu galima pasiekti pačius slapčiausius salos kampelius, į kuriuos turistinis autobusas tikrai nenuveš. Štai ji su draugu bekeliaudama užtiko nuošalią bažnyčią, palikusią neišdildomą įspūdį.

“Nedidukė, jauki, viduje dailiai išpuošta bažnyčia buvo aukštai kalnuose. Čia mes buvome draugiškai pasitikti ir paraginti drąsiau užeiti vidun. Tai buvo vienas gražiausių kelionės momentų”, - atsidūsta gražuolė.

E. Kalinauskaitė po šios kelionės įsitikino - keliavimas automobiliu leido pažinti tikrąją salos dvasią. Tą ji rekomenduoja visiems, keliaujantiems į Korfu.

“Žinoma, reikia būti atsargiems. Nors kalnų keliai geri, kelyje galima sutikti itin greitai autobusais skriejančių vietinių vairuotojų. Būnant jų keleiviu kojos pačios įsitempia ir bando stabdyti. Gausu ir keliautojų motoroleriais ar keturačiais. O tai itin stačiuose kalnų keliuose neatrodo labai saugu”, - pataria gražuolė.

Kitą dieną pora keliavo nebe automobiliu, o laivu į salos sostinę Korfu. Kruizas truko nuo ryto iki pavakarės, tad pora turėjo progą grožėtis salos pakrantėmis, keletą valandų praleisti salos sostinėje, kurioje, anot Ernestos, kitaip nei visoje saloje, netrūksta šurmulio ir gyvybės.

“Sostinėje gausu žymių istorinių pastatų, ją puošia senasis ir naujasis fortai bei didžiausias salos uostas. Net karštą vidudienį turistų užtvindytos siauros senovinės gatvelės, kavinės, suvenyrų turgeliai. Aplankius salos sostinę laivo kapitonas nuplukdo visus į žmonių nepaliestą įlanką ir suteikia galimybę atsivėsinti žydroje jūroje. Kruizo metu skamba graikiška muzika, o vos parplaukus į poilsiavietę šmaikštusis laivo kapitonas išlydi linksmais žodžiais: „Ačiū, kad plaukėte. Na, o dabar visi nešdinkitės iš mano laivo!“ , - pasakoja E. Kalinauskaitė.

Graikijos krizė - už viešbučio durų

Paklausta, ar jaučiama saloje Graikiją supurčiusi krizė, “Mis Lietuva 2009” pirmoji vicemis patikina, kad ekonominį nuosmukį galima jausti tik išvykus iš viešbučio.

“Įvairios salos vietos kalnuose atrodė apleistai ir skurdžiai. Išvydome ir senų, pakelėse užsilikusių automobilių, pajutome tylą ir tuštumą aukštai kalnuose įsikūrusiuose kaimeliuose, kur dienos metu vietinių salos gyventojų sutikti nebuvo įmanoma.

Atvykus į vieną iš saloje esančių degalinių, mus pasitiko pats savininkas, kuris mums pylė kurą, vėliau pats priėmė apmokėjimą, galiausiai parodė kelią ir vienas tvarkėsi degalinės viduje”, - prisimena E. Kalinauskaitė.

Tačiau užtekdavo nusileisti prie vaizdingų Korfu salos pakrančių, kad vėl atsidurtum turistų šurmulyje.

Turistams čia nuolat primenamos graikiškos tradicijos gyvos muzikos koncertais, žymiuoju sirtakiu, graikiška virtuve. Gražuolė pastebi, kad saloje netrūksta ir kitų šalių restoranų: italų, kinų virtuvės.

Graikijoje Ernesta lankėsi pirmą kartą. Tačiau vos atvykusi į Korfu suprato kad į Graikiją norės sugrįžti dar ne kartą.

Atostogas tęsia princo Williamo universiteto pašonėje

Iš Korfu salos Ernesta ir Avrilas išvyko į Šv. Endriu miestelį rytinėje Škotijos dalyje. Čia ji su mylimuoju praleis paskutiniuosius jo magistro studijų mėnesius. Šis miestelis garsus ne tik savo istorija, bet ir iš čia kilusiu golfu bei Šv. Endriu universitetu, kuriame susipažino ir kurį baigė karališkoji Didžiosios Britanijos pora princas Williamas ir Kate.

“Gyvenimas čia labai įdomus, dažniausiai gatvėje sutinkami praeiviai- tai Šv. Endriu universiteto studentai, atvykę studijuoti iš pačių įvairiausių šalių, golfo žaidėjai ir turistai. Džiaugiuosi galimybe pažinti Škotiją. Tai nuostabus kraštas, džiuginantis įspūdingomis Šiaurės jūros pakrantėmis, plačiais paplūdimiais, viduramžių laikų pastatais - pilimis, katedromis”, - sako kitais metais anglų filologės bakalauro laipsnį Lietuvos edukologiniame universitete gausianti E. Kalinauskaitė.

Mergina stengiasi išnaudoti įvairias pasitaikiusias galimybes keliauti ne tik atostogaujant: dalyvavo studentų mainų programoje JAV, dirbo modelio darbą ir atstovavo Lietuvą tarptautiniuose grožio konkursuose Kinijoje, Singapūre.

Vienos vasaros atostogas po darbo Mičigano (JAV) valstijoje, Ernesta leido Kalifornijoje pas ten gyvenančią sesę. Per kitas atostogas leidosi į turą po Europą.

“Kelionės man reiškia be galo daug, tai suteikia neapsakomą džiaugsmą pajusti kultūrų skirtumus, pažinti daugybę nuostabių žmonių ir pažvelgti į gyvenimą vis kitu kampu”, - sako ji.

E. Kalinauskaitė yra aplankiusi apie 20 šalių, tačiau visuomet džiaugiasi galimybe praleisti kuo daugiau laiko su artimaisiais ir pasidžiaugti nuostabia Lietuvos gamta, apsilankyti prie jūros, ežerų.

“Jeigu vasarą leidžiu Lietuvoje, taip ir darau! Dar šį rugpjūtį planuoju suspėti pasimėgauti lietuviška vasara. Nors ir be galo mėgstu keliauti, neslėpsiu, jog visuomet po kelionių svetur, lietuviškos vasaros kaime ilgiuosi labiausiai”, - prisipažįsta E. Kalinauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?