Valyti paplūdimį – per brangu

Klaipėdos paplūdimių smėlyje poilsiautojų tyko pavojai – karštomis dienomis dėl sužalotų kojų į medikus kreipiasi maždaug dešimt žmonių. Bet kol kas pavojingos šiukšlės renkamos tik rankomis, nes valyti smėlį specialia technika – per brangu.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė ("Lietuvos rytas")

2012-07-11 07:59, atnaujinta 2018-03-18 06:33

Blogiausia situacija – pirmosios Melnragės paplūdimyje.

Nors jis yra arčiausiai Klaipėdos centro, poilsiautojai čia važiuoja tik iš bėdos ar turėdami mažai laiko.

Kartais šis ruožas primena šiukšlyną – smėlyje pilna smulkių pagaliukų ir šakelių. Jie užsiliko nuo senųjų jau sutrūnijusių kažkada kopas tvirtinusių žabtvorių, kurios nebuvo tinkamai surinktos ir išgabentos. Pajūryje mėtosi ir įvairių kamštelių, nuorūkų, stiklo šukių.

„Mes turime įsigiję specialų paplūdimių valymo mechanizmą, kainavusį 400 tūkst. litų, tačiau jo nepanaudojame, nes tai brangu, o savivaldybė neturi pinigų”, – aiškino paplūdimius prižiūrinčios bendrovės „Vakarų švara” direktoriaus patarėjas Virgilijus Šidlauskas.

Bendrovės darbuotojai kas rytą švarina paplūdimius. Prieš devintą valandą ryto, kol paplūdimiai tušti, šešiolika valytojų nurenka šiukšles visame ruože nuo šiaurinio molo iki paplūdimio pabaigos Giruliuose.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, prieš penketą metų Klaipėdos paplūdimiai buvo valomi mechanizuotai. Dabar tam nėra pinigų.

Mechaniniai smėlio valymo agregatai kartais gali pasirodyti Melnragėje, kur susikaupia daugiausia šiukšlių, bet tik prieš numatomas sporto ar kitokias šventes.

***

„Bendraukime“ skelbia konkursą „Mano didelės šaunios lietuviškos atostogos“ ir kviečia dalintis savo vasaros kelionių po Lietuvą aprašymais bei nuotraukomis. Keliaukite, aprašykite išskirtines akimirkas, fotografuokite, o grįžę po atostogų siųskite sukauptą lobį mums adresu konkursai@lrytas.lt. Aprašymų ir nuotraukų lauksime iki rugpjūčio 20 dienos. Konkurso nugalėtojui atiteks rėmėjo PIGU.LT įsteigtas prizas – palapinė „Camp active Yosemite“. Dar penkių daugiausiai balsų sulaukusių tekstų ir nuotraukų autoriai gaus specialius „Bendraukime“ prizus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.