Paryžius iš paukščio skrydžio: žymiausios apžvalgos aikštelės

Turbūt kiekviename didesniame mieste yra apžvalgos aikštelių, kuriose galima pasigrožėti miesto panorama iš paukščio skrydžio. Tokių vietų Paryžiuje – ne viena, tad tikrai yra iš ko pasirinkti norint paganyti akis virš meilės miesto stogų.

Paryžius iš Montparnaso bokšto.<br>KelioniuManija.lt
Paryžius iš Montparnaso bokšto.<br>KelioniuManija.lt
Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

2012-11-03 09:56, atnaujinta 2018-03-15 17:27

Eifelio bokštas

Vienas iš Paryžiaus, o gal net ir visos Prancūzijos simbolių, Eifelio bokštas, buvo pastatytas XIX a. pabaigoje kaip laikinas statinys, šiandien tapęs magiška turistus traukte traukiančia vieta. Iš 324 m aukščio bokšto viršuje įrengtos apžvalgos aikštelės tvarkingai surikiuoti Paryžiaus kvartalai ir Senos upės vingiai – kaip ant delno. Į bokšto viršų galima užkilti liftu arba pėsčiomis... įveikus 1665 pakopas. Tiesa, kylant į viršų verta pasiimti vėjo neperpučiamą rūbą, kadangi apžvalgos aikštelėje būna vėjuota. Jei nenorite kilti į patį viršų, galima liftu arba pėsčiomis pasiekti pirmąjį arba antrąjį bokšto aukštą, kurie atitinkamai įsikūrę 57 ir 116 m aukštyje.

Tour Montparnasse

Montparnaso bokštas taip pat suteikia galimybę pasigrožėti Paryžiumi iš paukščio skrydžio. 210 m aukščio statinys iškilo 1972 m. ir kurį laiką buvo itin nemėgstamas paryžiečių, kadangi šioje vietovėje vyravo mažaaukštė statyba. O 59 aukštų pastatas, paryžiečių nuomone, subjaurojo miesto panoramą. Montparnaso bokšto viršuje įrengta apžvalgos aikštelė, taip pat 56 aukšte veikia baras.

Triumfo arka

Apžvalgos aikštelė įrengta ir ant žymiosios reljefais ir skulptūromis išpuoštos Paryžiaus Triumfo arkos, kuri buvo pradėta statyti paties Napoleono užsakymu ir turėjo būti skirta pergalei Austerlice paminėti. Vis tik, statinys buvo baigtas jau nuvertus didįjį prancūzų karvedį. Triumfo arka stovi Šarlio de Golio vardu pavadintos aikštės centre. Į aikštę saugiausia patekti požemine perėja, kuri prasideda Eliziejaus laukuose, nes eismas, vykstantis žiedu aplink Triumfo arką, yra išties intensyvus.

Sacre Coeur

Baltoji Monmartro kvartalo pažiba - Šv. Jėzaus širdies bazilika (Sacre Coeur) stovi aukščiausioje Paryžiaus vietoje. Tad nė kiek nenuostabu, jog nuo šios kalvos atsiveria puiki miesto panorama. Balta romantinio-bizantinio stiliaus bažnyčia buvo pastatyta XX a. pradžioje.

Galleries Lafayette

Pasižvalgyti virš Paryžiaus stogų galima ir nuo Galleries Lafayette stogo. Viena žymiausių mados sostinės parduotuvių, prekybos centras Galleries Lafayette, orientuota į aukštesnes pajamas turinčius pirkėjus. Nuo 1893 m. Hausmano bulvare veikiantis prekybos centras tapo vienu svarbiausių Paryžiaus mados centrų, kuriame įsikūrę prabangios dizainerių rūbų, aksesuarų, papuošalų ir kitos parduotuvės. Penktadieniais galerijoje vyksta trumpas mados pristatymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.