Verslininkė R. Arlauskienė iš naujo atrado Turkiją ir su vyru mėgavosi rudeniška ramybe

Verslininkė Rasa Arlauskienė Turkijoje viešėjo du kartus. Po pirmojo apsilankymo prieš ketverius moteris buvo nusprendusi daugiau šioje šalyje nesilankyti, tačiau šių metų spalio pabaigoje su vyru Raimondu jie ilsėjosi būtent Turkijoje. Ir nenusivylė.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2012-11-16 09:53, atnaujinta 2018-03-15 09:43

Ramybė, prašmatnūs septyniasdešimties kvadratinių metrų apartamentai su per vidurį stūksančia sūkurine vonia ir šiltas gaivus oras. Būtent tokia atmosfera pasitiko lietuvių šeimą Alanijos regione.

Vilniečiai Rasa ir Raimondas įsikūrė jaukiame, nedideliame, tačiau labai elegantiškame viešbutyje „Villa Augusto“, kuris priklauso verslininkui iš Lietuvos - Augustinui Rakauskui. Vos dvidešimt kambarių turintis viešbutis svečius pasitinka išskirtine prabanga: dizainerių kurtu interjeru, spa centru ir gardžiais valgiais restorane.

R. Arlauskienė pasakojo, kad atostogauti vyksta du kartus per metus: kartą su visa šeima – dukra Evita ir sūnumi Matu, ir bent vieną sykį tik dviese su vyru.

„Galvojome, kur galėtume vykti, kad nereiktų ilgai skristi, tačiau oras dar būtų vasariškas. Ir štai, nusprendėme aštuonias dienas pasisvečiuoti nuostabiame viešbutyje netoli Alanijos. Ten atradau tikrą poilsį“, – portalui lrytas.lt sakė ponia Rasa.

Aplinka, kuri supo verslininkų šeimą, nepriminė triukšmingų ir populiarių Turkijos kurortų. Nebuvo matyti ir aplink zujančių įkyrių prekiautojų ar nederamu elgesiu pasižyminčių turistų iš kitų užsienio šalių.

Naktiniai klubai ir kitos pasilinksminimo vietos taip pat liko nuošaly. Rasa sakė, kad vakarinių suknelių jai taip pat neprireikė, nors viešbutyje vakarienėms reikėdavo atitinkamai pasipuošti – prašmatni restorano aplinka įpareigojo vilkėti solidesnius drabužius.

„Likau sužavėta turkiškos virtuvės patiekalais, kurie pritaikyti europiečių skoniui. Tik ką iš jūros ištrauktos žuvies valgiai paliko malonų įspūdį. Tiesa, turkiško vyno neragavau. Šio regiono vynai mano skoniui nėra priimtini“, – nusišypsojo R. Arlauskienė.

Kiekvienas Rasos rytas prasidėdavo stikline šviežiai spaustų granatų sulčių. Išėjusi į kambario terasą šeimyna gėrėdavosi sode augančiais egzotiniais vaisiais ir nokstančiais čili pipirais. Lietuvių akims neįprastas reginys dar labiau sustiprino atostogų pojūtį.

Saulės voniomis verslininkė nepiktnaudžiauja, todėl mieliau rinkdavosi pasivaikščiojimus Viduržemio jūros pakrante nei drybsojimą prie baseino. Lietuviai viešbutyje išbandė ir spa malonumus: tik dviem skirtą hamamą – turkišką pirtį.

R. Arlauskienė įsitikinusi – Turkija puiki vieta ilsėtis įpusėjus rudeniui. Ypač tada, kai norisi ištrūkti iš kasdienės rutinos, pamiršti vakarėlius ir pamatyti visai kitokį svetingos šalies veidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.