Dešimt pigesnių slidinėjimo kurortų, liekančių gigantų šešėlyje

Jeigu trokštate puraus it pudra sniego, aukščiausios klasės slidinėjimo trasų bei kainos, kurią išvydus neužrasotų akinių stiklai, verta pasidomėti kurortais, neretai vadinamais didžiųjų slidinėjimo centrų mažosiomis seserimis. Šiame straipsnyje pateikiamas populiariausių pigesnių kurortų dešimtukas, guardian.co.uk.

Norėdami smagiai paslidinėti nebūtinai turite vykti į didžiausius ir prabangiausius slidinėjimo kurortus.<br>123rf
Norėdami smagiai paslidinėti nebūtinai turite vykti į didžiausius ir prabangiausius slidinėjimo kurortus.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2012, 3:08 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:57 AM

1. Söll, Austrija. Nors šis kurortas nėra toks garsus kaip Kitzbuhelis, jie dalinasi ta pačia slidinėjimo zona. Kitzbuhelerio „Alpen AllStarCard“ kortelė siūlo išbandyti dešimt Austrijos sldinėjimo zonų, į kurias įeina ir Kitzbuhelis, St.Johannas Tirolyje ar naujai suformuota „Ski Jewel“ zona Alpbachtal teritorijoje. Net 1000 kilometrų kalvų už 188 svarus sterlingus šešioms dienoms. Pačiame šių zonų centre yra Söll, kur tvyro gyvybinga atmosfera, tačiau iki slidinėjimo takų nuo centro reikia važiuoti keletą kilometrų.

2. Montgenevre, Prancūzija. Kai pagalvojate apie Via Lattea, patys akivaizdžiausi pasirinkimai yra Sestriere ir Sauze d’Ouix. Tačiau viena kuklesnė zona, esanti netoli Prancūzijos-Italijos sienos, yra Montgenevre. Tai nedidelis miestelis, tinkamas šeimoms bei pradedantiesiems slidinėtojams. Taip pat nenusivils jau patyrę sporto gerbėjai, nes kurorte galima rasti net 400 kilometrų kalvų.

3. La Tzoumaz, Šveicarija. Nors Verbier gyvenvietėje netrūksta slidinėjimo centrų su nuostabiais takais, liftais bei 410 kilometrų kalvų, slidinėti ten yra itin brangu. Puikus pasirinkimas – La Tzoumaz vietovė, kur kalvos žvelgia į šiaurę, nėra itin daug turistų, tačiau slidinėjimo zona tiesiog pavydėtina.

4. Avajan, Prancūzų Pirėnai. Prancūzų Pirėnai neretai veltui nuvertinami ir pamirštami užsikalbėjus apie Alpes, tačiau verta šią vietą vadinti potencialiu keliautojų magnetu, nes ten gausu nedidelių kaimelių, tradicinių restoranų ir, žinoma, sniego. Ši vietoje yra šalia Pirėnų nacionalinio parko, taip pat netoli galima rasti Peyragudes, St Lary, Piau Engaly kurortus.

5. St Martin de Belleville, Prancūzija. St Martin yra trijų slėnių slidinėjimo zonoje (Meribel, Courchevel, vai Thorens), tačiau kadangi ši gyvenvietė nėra pačiame įvykių centre, puikių viešbučių kainos nedidelės, galima išmėginti net 600 kilometrų kalvų.

6. Hochfugen, Austrija. Kai kalbama apie slidinėjimą Zillertalio regione, akivaizdus pasirinkimas yra Mayrhofenas: nepriekaištinga aplinka, puikios sąlygos. Savaitė leidimo ten slidinėti kainuoja 173 svarus sterlingus ir garantuoja 671 kilometrą kalvų. Dėl Hintertux ledkalnio sniegas garantuotas visą sezoną, tačiau kiek pigesnė alternatyva galėtų būti Hochfugenas, kur yra net 38 aikštelės bei nemokamas autobusas, kursuojantis tarp kurortų.

7. Les Houches, Prancūzija. Jeigu trokštate ekstremalių pojūčių, Prancūzijoje verta pasirinkti Chamonix slėnį, glaudžiantį gausybę mažų miestelių. Vis tik jei domitės mažu turistų skaičiumi ir patenkinama kaina, rinkitės Les Houches kurortą, esantį pačioje slėnio apačioje, kur pernakvoti galima vos už 80 svarų sterlingų.

8. Andermatt, Šveicarija. Andermatt kurortas yra visai netoli garsiųjų šveicariškų miestelių Saas Fee, Zarmatt, Verbier. Savaitės leidimas slidinėti čia kainuoja 165 svarus sterlingus ir tai – vienas pigiausių pasirinkimų visoje šalyje, nors aukščiausias jo taškas siekia 2963 metrus ir į šiaurę atsigręžusios kalvos garantuoja sniegą visą sezoną.

9. Jay Peak, Vermontas, JAV. Rytinės JAV pakrantės slidinėjimo kurortai pernai sulaukė daugiau lankytojų nei Vakarų vietovės. Nors garsiausi vietovardžiai ten yra Killingtonas bei Stowe, Jay Peak į savo infrastruktūrą bei aplinką investavo 200 milijonų JAV dolerių, tad 2013-aisiais tai turėtų tapti viena madingiausių slidinėjimo vietų užatlantėje. Vis tik kadangi miestelis yra kiek toliau nuo Bostono, kainos nėra didelės.

10. Ogden, Juta, JAV. Jei norite slidinėti JAV, verta vykti į Jutos valstiją, tačiau vietoje populiaraus Park City kurorto geriau pasirinkti Ogdeną, esantį netoli Solt Leik Sičio oro uosto ir apsuptą trijų kalvų. 7000 akrų pavydėtino slidinėjimo ploto dienai kainuos 40 svarų sterlingų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.