Dailiojo čiuožimo čempionai Vilniuje surengė kvapą gniaužiantį ledo šou

Pirmadienio vakarą į „Pramogų areną“ sugužėjo visi dailiojo čiuožimo mėgėjai – čia vyko įspūdingas ledo šou, kuriame savo programą parengė septyni pasaulio čempionai ir kelios dešimtys Europos bei planetos dailiojo čiuožimo čempionatų prizininkų. Tarp jų – Aleksejus Jagudinas, Tatjana Navka, Romanas Kastomarovas, Oksana Domnina, Maksimas Marininas.

„Pramogų arenoje“ vyko įspūdingas ledo šou.<br>R. Danisevičius
„Pramogų arenoje“ vyko įspūdingas ledo šou.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 26, 2012, 10:37 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:36 AM

Tiek talentingų čiuožėjų ant ledo žiūrovai išvysti gali ne kasdien – paprastai vienoje vietoje jie pasirodo tik olimpinėse žaidynėse. Todėl vien dėl to ledo šou, pavadintas „Small stories of a big city“, yra išskirtinis. Įspūdingas muzikinis spektaklis nepaliko abejingų – žiūrovai galėjo išvysti didingas dekoracijas bei kvapą gniaužiančius šokius. Čiuožėjams talkino ir gyvai pritariantys muzikantai: trys dainininkai, smuikininkas bei saksofonistas.

Miuzikle be originalios muzikos bei spalvingų dekoracijų buvo galima išvysti daugiau nei 12 tūkstančių šviesų ir vandens efektų palydą, savo didingumu nustebinusią net Londono olimpinių žaidynių žiūrovus.

Spektaklio režisierius Ilja Averbuchas – taip pat garsus dailiojo čiuožimo šokėjas. Dar prieš pasirodymą jis užsiminė, kad sieks parodyti, jog egzistuoja naujas dailiojo čiuožimo žanras, kuris patiks tiek ledo šou, tiek teatro mėgėjams.

Dauguma čiuožimo profesionalų pasirodė jiems neįprastuose amplua ir paragavo aktorių duonos. Išvydę artistų pasirodymus, susirinkę žiūrovai negailėjo jiems gausių ovacijų. Beveik visi, nuo 89 iki 171 litų, kainuojantys bilietai buvo išpirkti, o sėdimos vietos kone visos užimtos. Pagerbti čempionų ir įvertinti originalaus šou atvyko ne tik lietuviai, bet ir nemažai svečių iš Rusijos.

Sudėtingi šokėjų sukiniai ir įmantrios kompozicijos salėje nepaliko abejingų. Teatrališkame pasirodyme netrūko akrobatinių judesių ir sudėtingų figūrų, o pats šou dvelkė meilės ir grožio dvasia.

Prieš pat grandiozinį ledo šou garsiausi Rusijos ledo čiuožėjai tapo žurnalistų dailiojo čiuožimo treneriais. Šokio ant ledo virtuozai negailėjo draugiškų patarimų ir kantriai mokė tuos, kurie ant ledo jautėsi itin nedrąsiai. Treniruotės pabaigoje daugelis žurnalistų jau skriejo ratu, o kai kurie net bandė atlikti įmantrias ledo figūras. Daug adrenalino ir dar daugiau teigiamų emocijų nepaliko nė vieno abejingo.

Žemiau galite pasižiūrėti filmuotą medžiagą iš Sočyje vykusio spektaklio „Small stories of a big city“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.