Verslininkai J. ir R. Anusauskai nedrįstų valgyti tik beždžionių smegenų

Ar įmanoma supainioti žąsų kepenėlių, austrių, trumų, ikrų, šafrano, pelėsinio sūrio ar arganų aliejaus skonį ir kvapą? Išrankus maistui, išlavintą skonį turintis žmogus šiuos visame pasaulyje vertinamus skanėstus atskiria net ragaudamas tamsoje. Tokių gero skonio mėgėjų daugėja ir Lietuvoje.

Ko vilniečiai negalėtų praryti? Anusauskai tvirtino, kad tai galėtų būti beždžionės smegenys. Jų patiekimas yra žiaurus – valgyti smegenis reikia iš gyvam gyvūnui prapjaunamos ir tiesiai prie stalo atveriamos kaukolės. Azijoje vilniečiai matė, kaip karštyje šalia užeigų laikoma šuniena.<br>Asmeninis archyvas
Ko vilniečiai negalėtų praryti? Anusauskai tvirtino, kad tai galėtų būti beždžionės smegenys. Jų patiekimas yra žiaurus – valgyti smegenis reikia iš gyvam gyvūnui prapjaunamos ir tiesiai prie stalo atveriamos kaukolės. Azijoje vilniečiai matė, kaip karštyje šalia užeigų laikoma šuniena.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

("Stilius")

Dec 4, 2012, 11:31 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:10 PM

Kone visą pasaulį išmaišę fotografai ir verslininkai Jurga (42 m.) ir Ričardas (54 m.) Anusauskai save laiko smaguriais. Jiems smagu atrasti vis naujų skonių.

Egzotiškų gyvūnų mėsos, retos žuvies, vaisių, grybų, prieskonių ragavusi pora nesibaimina dėti į burną to, ko iki tol nėra ragavę.

„Nuvykę į bet kurį kraštą stengiamės paskanauti kuo įvairesnių tos šalies valgių, atrasti naujų skonių, o iš vietos virėjų išgauti kai kurių patiekalų ruošimo paslaptis”, – pasakojo J. Anusauskienė.

Moteris iš kelionių į namus įprastai parsiveža svečios šalies muzikos, kostiumą, valgių receptų ir egzotinių prieskonių ar tam tikrų produktų. Namuose ji mėgsta rengti aplankytų šalių vakarėlius, per kuriuos artimiesiems ir draugams rodo kelionių nuotraukas ir vaišina pačios ruoštais egzotiškais patiekalais.

Neseniai Kinijoje vilniečiai turėjo progos paragauti patiekalą, paruoštą iš skrudintų širšių ir kirmėlių. Pamačiusi tai, kas patiekta lėkštėje, J. Anusauskienė kurį laiką žiūrėjo išplėstomis akimis, tačiau netrukus ryžosi paragauti. Širšės jai priminė kepintų riešutų skonį.

Ne visada po egzotiškų vaišių norėjosi laižytis pirštus. Maždaug prieš porą dešimtmečių, kai pora leidosi į pirmąsias keliones, netrūko kurioziškų nutikimų.

„Prieš daug metų viename kinų restorane užsisakėme, kaip tuomet manėme, dešimt nebrangių, bet skirtingų patiekalų. Teko nusivilti, kai padavėjas mums vieną po kitos atnešė tik bandeles su vis kitokiais užtepais. Kadangi nemokėjome kinų kalbos, nesupratome, ką užsisakėme”, – prisiminė J. Anusauskienė.

Dar kartą į keblią padėtį keliauninkai pateko japonų restorane Paryžiuje, kai nutarė pasilepinti brangiausiu ir, kaip tikėjosi, gurmanišku šio restorano patiekalu. Tačiau išvydusi kelių padavėjų atnešamą vos pakeliamą laivą su gausybe maisto pora neteko amo. Paaiškėjo, kad jie užsakė 36 asmenims skirtą vakarienę.

Lietuviai japonišku maistu tuomet vaišino visus restorano svečius.

Ko vilniečiai negalėtų praryti? Anusauskai tvirtino, kad tai galėtų būti beždžionės smegenys. Jų patiekimas yra žiaurus – valgyti smegenis reikia iš gyvam gyvūnui prapjaunamos ir tiesiai prie stalo atveriamos kaukolės. Azijoje vilniečiai matė, kaip karštyje šalia užeigų laikoma šuniena.

Dėl šios priežasties tolimuose kraštuose šunų mėsos jie atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.