Nauja mada Kaune - ekstremalų vakarėliai

Baltieji šunyčiai arba „White puppy“. Šie žodžiai Kaune pastaruoju metu tampa ekstremalių linksmybių simboliu. Tuo savaitgalį galėjo įsitikinti Lampėdžių tiltu važiavę kauniečiai. Vairuotojų dėmesys nuo kelio krypo į ryškiais prožektoriais ir laužu apšviestą mišką. Nemuno šlaite įrengtoje snieglentininkų aikštelėje vyko „White puppy“ asociacijos surengtas ekstremalų vakarėlis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Feb 27, 2013, 7:11 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:09 AM

„Snow night 2“ pavadintame renginyje buvo laukiami visi, kurie neišsigando žiemiško pusdienio gamtoje su laužu, muzika ir ekstremalų triukais. Nors jokios reklamos be socialinių tinklų organizatoriai neplatino, pabūti gamtoje susirinko ne tik snieglenčių ir slidžių gerbėjai, bet ir kelios dešimtys žiūrovų.

Vakarėliui „White puppy“ nariai ruošėsi nuo šeštadienio vidurdienio. Iki vakaro jaunimas miške įrengtoje trasoje iškabino specialius prožektorius, paruošė tramplinus snieglentininkams, užkūrė laužą.

„Mūsų tikslas buvo suburti aktyviai laisvalaikį leidžiančius draugus. Tai, kad niekur nereklamuotas renginys gali suburti šešiasdešimt ar septyniasdešimt ekstremalų ir žiūrovų buvo labai netikėta. Smagu, kad žmonės televizorius ir kompiuterius iškeičia į buvimą gamtoje“, - kalbėjo vienas iš „White puppy“ steigėjų Sigitas Čiapas.

Ekstremalas juokavo, kad vakarėliai puikus būdas artimiau susipažinti su bendraminčiais. Esą kai kuriuos aktyvaus laisvalaikio mėgėjus sunku atpažinti. Varžybose ir renginiuose ekstremalai dažnai būna su šalmais, todėl dalies jų pažinti gatvėje neįmanoma.

„Kur kas lengviau einant mieste ir stebint žmonių batus, pasakyti, kas kokia sporto šaka užsiima. Nes skirtingų ekstremalių judėjimų atstovai mūvi skirtingo tipo batus“, - pasakojo S. Čiapas.

Asociacijos įrengtame snieglenčių parke vakarėlis užsitęsė beveik iki pusiaunakčio. Tačiau netoli Akademijos gyvenvietės įrengta trasa liko atvira visiems ekstremalams. Vienas iš „White puppy“ tikslų – sukurti kuo daugiau vietų, kur kauniečiai galėtų nemokamai aktyviai leisti laisvalaikį.

Tačiau gan nuošalioje vietoje aikštelę įsirengusių ekstremalų gyvenimą apkartina vagys. Ilgapirščiai nuolat pavagia metalines konstrukcijas. Todėl jaunimui belieka metalą bandyti pakeisti supirktuvėse nepriimamomis medžiagomis.

„Dėl vagių aikštelėje atsirado brokuoti plastikiniai vamzdžiai, dar kai kurios triukams reikalingos konstrukcijos. Bet būna, kad vagia ne tik mūsų aikštelės inventorių. Pasitaiko, kad sportuojant atvažiuoja kas nors ir ima pjauti medžius. Tada kviečiame policiją“, - juokėsi nuolat ekstremaliuose renginiuose dalyvaujantis Vilius Ūksas.

Vaikinas sunkiai tvardo juoką ir pasakodamas apie tai, kad kauniečiams ekstremalų vakarėliai sukelia įvairiausių minčių. V. Ūksui itin juokingas pasklidęs gandas, kad miške masiškai renkasi ir kažką veikia narkomanai.

Į juokingas situacijas ekstremalai pakliūna ir bandydami lietuvinti patinkančių sporto šakų pavadinimus. Nors kai kurie užsiėmimai lietuviškus atitikmenis turi, kitiems tenka sukurti ir naujadarų.

„Turime nuostatą viską vadinti lietuviškai, turėti atitikmenis visoms mūsų sporto šakoms. Planuojame kreiptis į lietuvių kalbos institutą, tačiau tikimės, kad lituanistai sugalvos normalius žodžius, o ne vieną anglišką pakeis keletu lietuviškų. Jau ir dabar juokaujame, kad ne einame čiuožti snieglentėmis, o snieglenčiaujame“, - pasakojo S. Čiapas.

Planuose – purvo trasa

2011 metų rugsėjį veiklą pradėję „White puppy“ entuziastai vienija įvairių dviračių sporto šakų atstovus, snieglentininkus, slidininkus, parkūrininkus bei „Freerun“ ir „Tricking“ atstovus. Kauniečiai neslepia, kad artėjant pavasariui jie ruošiasi atiduoti duoklę dviračių entuziastams. Asociacijos planuose – speciali purvo trasa.

„Bendraujame su savivaldybe, jie pritaria mūsų planams. Tokiai trasai daug investicijų nereikia, juolab, kad turime rėmėją, kuris mums pažadėjo 3000 kubinių metrų žemių. O daugiau viską padarysime savo rankomis, reikia tik noro“, - pasakojo S. Čiapas.

Ekstremalai džiaugiasi, kad bendromis jėgomis jiems pavyko pasiekti, kad pagaliau Kauno Santakos parko teritorijoje būtų sutvarkyta speciali dviratininkams, riedutininkams ir riedlentininkams skirta aikštelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.