TV laidų vedėjas T. Ališauskas savo vaikus pradžiugino kelione į Muminukų šalį

Kol kiti LNK vedėjai keliauja po Afriką, Aziją ar ilsisi Maljorkoje, populiarios LNK laidos KK2 vedėjas Tomas Ališauskas savo atostogoms pasirinko Suomiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-10 16:54, atnaujinta 2018-03-03 04:06

Su automobiliu persikėlęs keltu iš Talino į Helsinkį, Tomas šeimai suorganizavo įsimintiną kelionę po mažai dar lietuviams pažįstamą Suomiją – mat šią Skandinavijos šalį lietuviai aplenkia, paprastai atostogoms pasirinkdami saulėtąsias pietų šalis.

„Tai buvo kelionė, kurią su vaikais planavome prieš pusmetį, - pasakoja šešerių Beatričę, dešimties Kiprą ir šešiolikos Kristupą auginantis KK2 vedėjas Tomas Ališauskas. – Svarbiausia mums buvo aplankyti Muminukų slėnį ir pasinerti į mano vaikų pamėgtos rašytojos Tuvės Janson sukurtą muminukų pasaulį“.

Tomą sužavėjo Muminukų slėnio, esančio Kailo saloje netoli Turku miesto, atmosfera. „Vaikai krykščia galėdami apsikabinti savo mylimus herojus, tėvai vaikšto šypsodamiesi, matydami, kokie laimingi jų vaikai. Jie gali aplankyti namus, kuriuose gyvena muminukai, atsidaryti jų virtuvės spinteles, pažaisti su jų žaislais ar net atsigulti pagulėti jų lovelėje. Muminukai šoka, dainuoja, vyksta spektakliai vietos teatre. Saloje įrengta gaisrinė ir net kalėjimas. Muminukų slėnis šimtą kartą geriau už „Disneilendą“. Kodėl? Nes miela ir tikra“, - įsitikinęs Tomas.

Be muminukų salos, Tomas su šeima aplankė Turku esantį laivų muziejų „Forum Marinum“. „Rekomenduoju visiems, kurie domisi laivais, nes čia gali pamatyti nuo senovine technika iš medžio sukurtų eksponatų iki karinių laivų, kurie prišvartuoti prie kranto. Kateriai, kruiziniai laineriai, variklių angaras - visur gali patekti, pačiupinėti “.

Tai jau antra Ališauskų kelionė į Suomiją – priešų keletą metų jie su vaikais Rovaniemyje lankė Kalėdų senelį.

Šią vasarą su vaikais Ališauskų šeima ketina važiuoti pailsėti prie jūros, nes šeimos galvos laukia naujas, įtemptas KK2 sezonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.