Nidos džiazo festivalį pagyvina ir tenisas

„Jei ne tenisas, galbūt džiazo ir nebūtų”, – atsiduso „Nida Jazz maratono” steigėjas Leonidas Šinkarenka valgydamas tradicinę žuvienę, verdamą sekmadieniais po džiazo festivalio ir teniso turnyro Nidoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

2013-07-29 09:46, atnaujinta 2018-03-02 13:21

Savaitgalį Nidą užliejo teniso kamuoliukų bumbsėjimas ir džiazo ritmai – vyko tradicinis festivalis „Nida Jazz maratonas”. Puikūs orai ir muzikos žvaigždės iš JAV, Danijos, Vokietijos, Rusijos, Maroko bei Lietuvos priviliojo į Nidą politikos, verslo bei pramogų pasaulio elitą.

„Viskas vyko pagal planą. Nors galėjo būti ir kitaip – bosistas Kipas Reedas, grojantis su JAV dainininke Eve Cornelious, buvo parą įstrigęs Vašingtono oro uoste. Tačiau į festivalį atskristi suspėjo”, – džiaugėsi L.Šinkarenka.

Muzika – skirtingiems skoniams

Festivalio rengėjas ir šiais metais pateikė skirtingų stilių muziką. Ketvirtadienį Nidos prieplaukos vyninėje skambėjo Vytauto Skudo kvinteto muzika, penktadienį džiazo gerbėjams grojo Vytauto Labučio kvartetas su Neda Malūnavičiūte priešakyje bei svečiai iš Vokietijos „Django Lassi Band”.

Festivalio uždaryme šeštadienį pasirodė „Morten Schantz Trio”. Svečiai iš Danijos nustebino publiką į sceną pasikvietę pilvo šokėją iš Maroko Rabab Aomari.

Tokią unikalią pilvo šokėjos ir džiazo draugystę dauguma stebėjo pirmą kartą.

Bene labiausiai buvo laukiama Amerikos džiazo dainininkės Eve Cornelious. Ši „Grammy” nominantė, Amerikos „Metų džiazo vokalo atradimo” apdovanojimą pelniusi atlikėja užbaigė tris dienas trukusį festivalį ir suteikė jam dar daugiau gyvybės.

„Visuomet į festivalį kviečiu vieną netipiško džiazo grupę. Jeigu siūlytume tik džiazą, galbūt žmonėms būtų neįdomu.

Nida juk pajūris, publika čia nori ilsėtis, o ne klausytis muzikos ir mąstyti, apie ką ji”, – L.Šinkarenka paaiškino, kodėl pasikvietė netipišką džiazą atliekančią E.Cornelious.

Renginys – jau tris dienas

Iki šiol „Nida Jazz maratonas” vykdavo dvi dienas, tačiau šiais metais buvo nuspręsta festivalį pratęsti. Tad šįkart jis prasidėjo ne penktadienį, o ketvirtadienį.

Išsiplėtė ir tuo pat metu vykstantis teniso turnyras. Šįmet pirmą kartą surengtas ir moterų teniso turnyras.

Tris dienas vykusiame turnyre dalyvavo rekordinis skaičius žaidėjų – net 160. Buvo apgintas didžiausio senjorų turnyro Baltijos šalyse vardas.

Kitais metais festivalis taip pat truks tris dienas.

Ilsėtis galės neilgai

„Toks festivalis, koks yra dabar, buvo mano svajonė. Nors ir buvo sunku pritraukti rėmėjų, radome tam būdą – tenisą. Daug džiazo gerbėjų žaidžia tenisą, tad šiame festivalyje viskas yra suderinama”, – sakė L.Šinkarenka.

Džiazo virtuozas pripažįsta, jog tokį festivalį rengti sunku dar ir dėl to, kad žmonės pajūryje pripratę nemokamai klausytis popso koncertų.

„Reikėjo daug pastangų. Bet per trylika metų jau susiformavo publika, kuri atvažiuoja kasmet”, – tikino L.Šinkarenka.

Festivalio organizatorius ilsėsis neilgai – rugpjūčio 18 dieną su savo grupe dalyvaus pirmajame Kėdainiuose džiazo festivalyje „Broma Jazz”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?