Kurortai Kipre: kaip išsirinkti geriausią?

Turistai iš Lietuvos Kipro salą ypač pamėgo per pastaruosius 15 metų. Oro bendrovės vis daugiau skrydžių organizuoja į Pafosą – vieną pagrindinių kurortų Kipre. Taigi kodėl nepasinaudojus šia proga ir neaplankius šio nuostabaus grožio, meilės ir vyno krašto? Pateikiame geriausių kurortų Kipre sąrašą.

Daugiau nuotraukų (1)

flyout.lt

Aug 6, 2013, 4:24 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:10 AM

Aja Napa

Aja Napa – tai gana didelis kurortas, kuris ypač tinkamas jaunimui. Čia rasite biraus balto smėlio paplūdimius, skaidrų Viduržemio jūros vandenį, daug barų, kavinių, restoranų ir, žinoma, klubų bei vakarėlių. Nesvarbu, ar norite praleisti vakarą klausydami gyvos muzikos, ar „išsikrauti“ šokdami iki paryčių naktiniame klube, visa tai patirsite Aja Napoje. Tie, kurie nori laiką praleisti kultūringiau, turėtų aplankyti apie 1500 m. statytą vienuolyną, esantį pagrindinėje miesto aikštėje, arba Jūrų muziejų, kuriame galima susipinti su turtinga Viduržemio jūros fauna.

Limasolis

Tai antras pagal dydį miestas Kipre ir didžiausias salos uostamiestis, esantis pietinėje Kipro dalyje ir pasižymintis kosmopolitiškumu bei gyvybingumu. Jis puikiai tinka ir jaunimui, ir šeimoms su vaikais. Čia rasite įvairių paplūdimių: ir biraus smėlio, ir smulkių akmenukų. Kurortas ypač tinkamas tiems, kurie mėgsta įvairias vandens pramogas ir sportą. Šalia šio miesto galima aplankyti archeologinių radinių muziejų Kouriono bei Kolosio pilį, pastatytą XIII a.

Pafosas

Pafosas – tai meilės miestas, kuriame, pasak legendos, gimė meilės ir grožio deivė Afroditė. Jis tinkamesnis šiek tiek ramiau atostogas norintiems praleisti poilsiautojams. Čia galima aplankyti karalių kapus bei archeologinę sritį, esančią šalia uosto, kuriame pamatysite žymiąsias Pafoso mozaikas, Odeono teatrą ir Bizantijos laikų tvirtovę.

Kirenija

Kirenija – tai vienas dailiausių miestelių Kipre, esantis šiaurinėje Kipro pakrantėje. Jis geriausiai žinomas dėl savo istorinio uosto ir pilies, kuri pasitarnavo bizantiečiams, osmanams, venecijiečiams ir britams. Čia yra XII a. koplyčia, kurioje laikomas romėnų kapitolijus, bei nuskendusio laivo muziejus.

Larnaka

Larnaka – trečias pagal dydį salos miestas ir vienas gyvybingiausių kurortų Kipre, kurio istorija siekia net apie 6 tūkst. metų. Jis ypač tinkamas tiems, kurie nori aktyvaus poilsio bei linksmybių: čia rasite daug kavinių, barų, restoranų, klubų, parduotuvių, vandens pramogų bei kitos įvairiausios veiklos. Besidomintys istorija bei kultūra turėtų aplankyti Archeologijos muziejų, Šv. Lazaro bažnyčią ar Hala Sultan Tekke mečetę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.