Verona – miestas, kurį įsimylėjo W.Shakespeare'as

Kodėl Williamas Shakespeare'as pasirinko Veroną savo kurtai legendinei dramai „Romeo ir Džuljeta“ nėra visiškai aišku. Galbūt iš tikrųjų egzistavo įsimylėjėliai, su kuriais susipažino poetas viešėdamas Veronoje, ir buvo taip paveiktas jų meilės istorijos, kad nusprendė visa tai aprašyti? O gal Verona – tiesiog romantiška atmosfera spindintis miestas, kuris yra ideali vieta meilės romanui?

Daugiau nuotraukų (1)

flyout.lt

Aug 17, 2013, 1:20 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:48 PM

Iš tikrųjų Verona, esanti šiaurės Italijoje, Veneto regione – labai jaukus miestas, pasižymintis šiltų, medaus atspalvio spalvų namais bei žaliuojančiais medžiais, siauromis bei kaskart vis mielesnį vaizdą pateikiančiomis gatvelėmis, kurias tikrai galima įsimylėti.

Žinomos lankytinos vietos Veronoje

Pagrindinis Veronos centras – tai Erbės aikštė (Piazza delle Erbe), kurios vietoje Romos imperijos laikais buvo forumas. Šiaurinę aikštės pusę supa miesto rotušė, o vakarinę jos dalį puošia baroko stiliaus rūmai, dekoruoti graikų dievų skulptūromis. Seniausias aikštės paminklas – tai fontanas, kurio viršuje puikuojasi IV a. Madonna Verona skulptūra. Erbės aikštėje yra jaukių kavinių bei prekeivių, kurie siūlo suvenyrus.

Vos paėję kelis žingsnius nuo Erbės aikštės iki Capello gatves (Via Capello) pamatysite siaurą bromą. Įėję į vidų pateksite į mažą kiemelį, kuriame viskas kvepia meile: meilės spynelės, meilės rašteliai ir galiausiai pačios Džuljetos balkonėlis, kuris yra vienas labiausiai fotografuojamų balkonų pasaulyje. Taip, jūs esate šalia Džuljetos namo (La Casa di Giullietta), kurį viešnagės metu Veronoje aplankyti yra tiesiog būtina!

Džuljetos balkonėlis – turbūt garsiausias objektas visoje Veronoje, tačiau miestas gali pasigirti ir labai gerai išsilaikiusi amfiteatru (Arena), esančiu Bra aikštėje (Piazza Bra). Pastatas buvo pastatytas I a. Tais laikais amfiteatre sutilpdavo apie 30 000 žiūrovų, kurie čia susirinkdavo stebėti tuo metu populiarius žaidimus bei šou pasirodymus. Dabar čia vyksta geriausi operų pastatymai bei roko koncertai, sutraukiantys minias žmonių kaip ir prieš beveik 2000 metų.

Aplankius miesto įžymybes vertėtų pamatyti ir kelias bažnyčias. Gotikinė Šv. Anastasijos bažnyčia buvo pradėta statyti XIII a. ir baigta 1400 m. Ją rasite šalia Pietro tilto, seniausioje miesto dalyje. Taip pat įdomi ir Senojio Šv. Marijos bažnytėlė – romaninio stiliaus pastatas, kuris buvo atstatytas 1185 m. po 1117 m. įvykusio žemės drėbėjimo. Vienintelis fragmentas, išlikęs iš VII a. – tai juodai baltos grindinės mozaikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda