Vasara suteikia paskutinę galimybę

Vasarai baigiantis Lietuvos orus lems aukštesnio slėgio dariniai, kurie dar labiau padidins šį rugpjūtį buvusių dienų su anticikloniniais orais skaičių. Sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė teigia, kad iki šiol pasitaikė net 14 dienų, kai aukšto slėgio sūkuriai dovanojo mums malonius, sausus ir gražius orus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-27 09:43, atnaujinta 2018-03-01 17:42

Rugpjūčio 6–8 dienomis iš pietvakarių atslinkęs anticiklonas mūsų šalį pasiekė kartu su 30–34 laipsnių karščio banga. Rugpjūčio 8-oji tapo 2013 metų karščiausia vasaros diena.

Ateinančios dienos karščiais nealins, bet vasara suteikia paskutinę galimybę pasilepinti gana saulėtais ir šiltais orais. Tai ypač džiugi žinia atostogas baigiantiems mokiniams.

Antradienį Lietuva bus pietinėje anticiklono dalyje. Jam tęsiant savo kelionę į Rytų Europą ir pamažu irstant savaitės viduryje virš mūsų kraštų jau apsistos aukštesnio slėgio laukas.

Šią dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais ir ramūs orai. Lietaus tikimybė bus nedidelė, bet jei iš pilkesnių debesų kai kur ir iškris vienas kitas lašas, nuotaikos tai neturėtų sugadinti. Įdienojus temperatūra pakils iki 18–23 laipsnių šilumos.

Trečiadienį orai beveik nesikeis. Naktį bus be lietaus, dieną kur ne kur gali silpnai palynoti, greičiausiai rytiniuose rajonuose, kur sukiosis stambesni debesys. Pūs nestiprus rytinių krypčių vėjas.

Temperatūra naktį kris iki 7–12 laipsnių šilumos, kiek šilčiau bus prie jūros – 13–15 laipsnių. Dieną tarp debesų nardanti saulė sugrąžins 18–22 laipsnių šilumą.

Ketvirtadienį debesys sklaidysis, lietaus tikimybė menks. Pūs silpnas vėjas. Naktį temperatūra svyruos nuo 8 iki 13 laipsnių šilumos, pajūryje ir vėl bus 1–2 laipsniais šilčiau. Popietinėmis valandomis džiugins maloni 19–23 laipsnių šiluma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.