Sekmadienį Kaune - šventė „Sveikas, Rugsėji“

Sekmadienio popietę Kaune Mokslo

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2013, 1:35 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:18 PM

Kauniečiai ir miesto svečiai laukiami senosios prieplaukos amfiteatre, Kauno pilies prieigose, Santakos stadione ir Nemuno krantinėje.

Pagrindinėje šventės scenoje koncertuos vaikų meno kolektyvai, tarp jų „Saulės vaikų mergaitės“, „M.E.S.“, „Linksmasis do“ ir kiti, solistai, šiuolaikinio šokio studija „Vėtra“.

Taip pat bus parodyta Choreografijos mokyklos bei kitų šokėjų parengta programa, vyks jaunųjų dizainerių kūrybos pristatymas. Mažiausiems žiūrovams nemažai gerų emocijų dovanos šunų dresūros mokyklos „Reksas“ parodomoji programa bei viešnia iš Šilutės - dainininkė MAYA. O vakaro viešnia pagrindinėje scenoje bus roko grupė „Thundertale“.

Įvairiose Kauno senamiesčio vietose numatyta A.Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos parodomoji programa: figūrinis dviračio vairavimas, lėtasis važiavimas dviračiu, karatė būrelio pasirodymas, kelių eismo taisyklių patikrinimo testai kartu su „Dviračio manija“.

Kauno moksleivių techninės kūrybos centras žada lėktuvėlių varžybas, parodomuosius raketų skrydžius, aitvarų pakėlimus ir kita. Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai pristatys savo meno kolektyvų ir studijų veiklą. Prisistatys ir Kauno mokinių visuomeninės organizacijos.

Kauno tautinės kultūros centras šventėje įžiebs aukurą, bus vykdomos edukacijos, susietos su tautine kultūra, tradicijomis, amatais, vyks folkloro, instrumentinių bei tautinių šokių ansamblių koncertas.

Numatytas ir Kauno apskrities policijos veiklų pristatymas, tarp jų kinologų ir tarnybinių šunų, per kurį bus galima daugiau sužinoti apie pareigūnų darbą, nusikaltimų prevenciją.

Kauno moksleivių aplinkotyros centras pakvies į „Gamtos mokyklą“, kurioje vaikai galės susipažinti su naminiais gyvūnėliais, stebėti įvairius objektus pro mikroskopą; piešti augalais ir jų sultimis; pasigaminti gėlių knygelę; sukurti atviruką ir floristines puokštes, dalyvauti žaidime viktorinoje „Paslapčių šulinys“ ir laimėti prizus.

Kauno choreografijos mokyklos mokytojai mažus ir augesnius šventės dalyvius mokys viduramžių bei tautinių šokių, greitakalbių, surengs baleto pamokas. M.Dobužinskio rusų kultūros ir estetinio lavinimo centras pristatys šiuolaikinio ir tradicinio meno dirbtuves.

Kauno jaunųjų turistų centro programoje numatyti įvairūs žaidimai. Pasimokyti medžio darbų, keramikos kvies Kauno Tito Masiulio jaunimo mokykla.

Šventės dalyvių lauks ir pažintis su Lietuvos zoologijos sodo gyvūnijos pasauliu, fotosesija „Pirmoji mokslo metų diena“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.