E.Elzbergaitės patarimai keliaujantiems po Amerikos Glen Arborą

Jeigu keliaujate po Mičigano valstiją (JAV), į savo maršrutą būtinai įtraukite Glen Arborą, kuris savo gamtovaizdžiu primena lietuviškąją Nidą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Elzbergatė

Sep 22, 2013, 1:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:43 PM

Jau metų metus ši vietovė Amerikoje yra viena populiariausių atostogų krypčių tiems, kurie nori pabūti natūralios gamtos apsuptyje. Čia plyti smėlėti paplūdimiai, didingos kopos, tyras vanduo, medelynai.

Ką veikti Glen Arbore? Galite rinktis tai, kas jums arčiau širdies – aktyvų arba ramų poilsį. Užrašų knygelėje pasižymėkite, ką verta išvysti vienoje gražiausių Šiaurės Amerikos vietovių, vadinamoje Glen Arbore, kokios laukia pramogos, kur gardus maistas.

Tad siūlyčiau:

Pamatyti smėlio kopas. JAV televizijos laida „Good Morning America“ Mičigano kopas 2011-aisiais išrinko gražiausia Šiaurės Amerikos vieta. Jų didybe ir žodžiais nenusakomu grožiu įsitikinau pati. Pasigrožėti šia vietove žmonės vyksta iš visos Amerikos.

Apsilankyti Lilando žvejų miestelyje (Leland Fishtown), kuris skaičiuoja 100 metų istoriją, išbandyti vietos virtuvės patiekalus restorane „The Cove“, pasivaikščioti po senovines krautuvėles. Išsinuomoti laivą su žvejybos įranga ir pažvejoti. Ruduo – geriausias metas lašišoms gaudyti.

Pažaisti golfą viename golfo klubų, šioje vietovėje jų yra keletas. Žaidėjai gali mėgautis ne tik puikiu golfo lauku, žaidimu, bet ir nuostabiais vaizdais.

Aplankyti Gud Harboro vynuogynus (Good Harbor Vineyards). Ir paragauti čia gaminto vyno.

Aplankyti „Cherry Republic“ Glen Arbore. Tai – didžiausia vyšnių auginimo ir išskirtinių vyšnių produktų gamybos įmonė Amerikoje. Tai puiki galimybė pasmaguriauti skanėstais iš vyšnių ir pripirkti lauktuvių.

Nuvažiuoti į Satons Bėjaus (Suttons Bay) meno galerijas.

Paplaukioti Didžiajame Gleno ežere, išbandyti įvairias vandens sporto rūšis.

Mėgstantiems fotomedžioklę Glen Arboras – puiki vieta skirti laiko šiam pomėgiui. Čia apstu meškų, briedžių, stirnų, vilkų. Gyvūnams privilioti pakabinami maišai su spurgomis.

Išsinuomoti kajaką ir paplaukioti „Miegančių meškų įlankoje“.

Apsilankyti „The Homestead“  – tai didžiausias ir geriausias Amerikos gėlo vandens kurortas. Šiame kurorte galima ir apsigyventi, apartamentai – su nuostabiu vaizdu į ežerą.

Pasimėgauti nuostabiu Glen Arboro saulėlydžiu.

Glen Arbore pavakarieniauti restoranuose „Boone Dock’s“, „Art’s Tavern“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.