Birželio 5-oji. Pasaulinė aplinkos apsaugos diena

Pasaulinė aplinkos apsaugos diena, skirta paskatinti žmones domėtis ir prisidėti prie aplinkos gerinimo, buvo paskelbta 1972 m. Lietuvos aplinkos apsaugos ministerija šią dieną organizuoja įvairius renginius – tradicinį dviračių žygį Verkių regioniniame parke, konferencijas, menines akcijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-06-05 01:01, atnaujinta 2018-02-13 04:24

Danijoje dvi šventės – Konstitucijos ir Tėvo dienos. Turėtų būti ir trečioji – moterų teisės balsuoti – diena. 1915 m. Danija priėmė tai užtikrinusią konstitucijos pataisą.

Naujojoje Zelandijoje Aplinkosaugos diena sutampa su Sodinukų sodinimo švente. Seišelių salose – Išlaisvinimo diena.

Tikri patriotai gali pagerbti visų Lietuvos karalių buveinę ir Abiejų Tautų Respublikos sostinę, Krokuvą. 1257 m. Krokuva gavo miesto teises.

Kadangi pasaulis į „Apple“ mėgėjus ir nemėgėjus pasidalinęs beveik taip pat griežtai, kaip Lietuva į patriotus ir… patriotus, šiandien visiems kartu siūlome atšvęsti kompiuterio „Apple ][“ dieną. Istorija tuo ir žavi, kad išlieka tik tai, kas svarbiausia, o „Apple“ išliko! Šią dieną 1977 m. prekyboje pasirodė vienas pirmųjų asmeninių kompiuterių, 1298 dolerius kainavęs „Apple ][“.

Na, o vis ieškantys dėl ko paliūdėti, gali prisiminti, kad 1981 m. šią dieną JAV buvo išplatintas pirmasis pranešimas apie nuo AIDS mirusius žmones. Tiesa, kadangi to žodžio dar niekas nesugalvojo, pranešime buvo sakoma, kad Los Andžele nuo retos pneumonijos formos mirė penki žmonės.

Gera proga prisiminti, kad net švenčiant yra ko saugotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.