Birželio 10-oji. Šaltos arbatos ir portugalų diena

Kadangi vis dėlto vasara, šiandien minime šaltos arbatos dieną. Atrodo, dar taip neseniai gaiviausias gėrimas mums buvo parūgęs limonadas „Varpelis“, o juk pasaulis šaltą arbatą atrado 1904 m. Sent Luiso (JAV) olimpiados metu baigėsi gaivieji gėrimai, štai ir teko pilti ledus į arbatą. Paminėti tai galime pildami ledus už apykaklės… Ei, ei, mes juokaujame!

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 10, 2014, 4:02 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:07 AM

Dienos šūkis – švęsk su portugalu! Visame pasaulyje gyvenantys portugalai šiandien mini savo tautos dieną. Taip pagerbiamas iškiliausias visų laikų portugališkai rašęs poetas Luisas de Camoes ir 1580 m. šią dieną mirusio poeto indėlis į portugalų kalbą. Elogios!

Galime kritiškai žiūrėti į viską, kas buvo kuriama sovietų laikais, tačiau „Sojuzmultfilm“ sukūrė tikrai daug pamokomų, auklėjančių ir lavinančių animacinių filmukų, kuriuos ir dabar tėvai gali drąsiai rodyti savo vaikams. Taigi, kodėl nepaminėti 1936 m. įkurtos Sovietų Sąjungos animacinių filmų studijos gimtadienio?

Oksfordo ir Kembridžo studentai, ar bent svajojantys jais tapti, šiandien gali minėti istorinę datą – 1829 m. įvyko pirmosios irkluojamų valčių lenktynės tarp šių universitetų komandų. Tradicija tęsiasi iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?