Atostogoms Kuršių nerijoje - 5 netradicinių pramogų idėjos

Nors Kuršių nerijos kurortus labiausiai vertina ramaus poilsio mėgėjai, jį paįvairinti kviečiame aktyviomis pramogomis. Išbandykite netradicinius žygius elektrinėmis riedlentėmis, vėjaračiais, kanojomis, irkliniu katamaranu ar buriniu laivu.

Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jun 12, 2014, 3:58 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:18 PM

1. Sezono naujiena Nidoje – elektroninės riedlentės

Jei atostogausite Nidoje, nepraleiskite progos išbandyti naują pramogą – žygį elektrinėmis Pathfinder riedlentėmis. Bulvikio įlankoje, Nidos aerodrome, profesionalus instruktorius jus per kelias minutes apmokys važiuoti neįprasta „long-board“ tipo riedlente, kuria galima važiuoti iki 30 km/val. greičiu.

Išmokus taisyklingai stovėti ir vairuoti riedlentę, kartu su instruktoriumi leisitės į žygį pamario takais aplink Bulvikio įlanką. Čia jūsų lauks ir Kuršiško lobio paieška, ir Irklakojo piknikas. Tiesa, ši pramoga skirta sveriantiems iki 120 kg. Ne taip pasitikintys savo jėgomis ant riedlentės gali važiuoti ir atsisėdę.

Tokia dviejų valandų pramoga, kurią būtina užsisakyti iš anksto, žmogui kainuoja apie 100 Lt.

2. Pagauti vėją su „Blokard“ vėjaračiais

Žygiui Juodkrantėje galite išsirinkti ir kitą transporto priemonę – vėjaračius. Beveik 4 valandų žygyje Baltijos jūros paplūdimiais nuvažiuosite 35 km. Kelionės metu sustosite pasistiprinti, aplankysite Piratų namelį, o pageidaujant į maršrutą gali būti įtraukta ir Irklakojo pirtelė.

Instruktoriai tikina, kad šis žygis tinkamas ir nieko neišmanantiems apie buriavimą, mat valdyti vėjaratį daug lengviau, nei važiuoti dviračiu. Tokia pusdienio pramoga žmogui kainuoja apie 200 Lt.

3. Apžiūrėti Mirusių kopų – trivietėmis kanojomis

Tris kartus per savaitę Nidoje organizuojamas žygis kanojomis unikaliu vandens maršrutu pagal Naglių gamtos rezervuarą. Žygio metu praplauksite gražiausias Nidos vietas: Pervalkos švyturį, Žirgų ragą, Naglių ragą, Drimzako įlanką, Avies kulno ragą ir Negyvąsias kopas. Daugiau nei 5 val. truksiančio žygio metu išvysite didžiausią Europoje pilkųjų garnių ir kormoranų koloniją, kur peri daugiau nei 3 tūkst. paukščių.

Plaukiant kanoja trise, toks žygis žmogui kainuoja 88 Lt, o vaikams taikomos nuolaidos.

4. Per marias – su irkliniu katamaranu

Šeštadieniais Nidoje organizuojamas vienos dienos vandens žygis jūriniu katamaranu. Dešimtviečiu plaustu perplaukiamos Kuršių marios iki Ventės rago. Čia laukia ekskursija Paukščių žiedavimo stotyje. Vėliau plaukiama pro Kniaupo įlanką, Rindupę ir lietuviškąja Venecija vadinamą Mingės kaimą. Atgal į Nidą parplaukiama jachta arba kateriu.

Dienos ekskursija katamaranu su bure žmogui kainuoja apie 170 Lt.

5. Pažinti Kuršių neriją – ant dviračių

Pamatyti Kuršių nerijos gamtos grožį puikiai tinka dviračiai. Jais taip pat organizuojamas 6 valandų žygis, per kurį galite aplankyti aukščiausią Kuršių nerijoje Vicekrugo kalną, Karvaičių užpustymo vietą, Pervelkos žvejų kaimelį, Naglių gamtos rezervatą ir Mirusias kopas. Ekskursija baigiasi Juodkrantėje, iš kur, apžiūrėję žvejų kaimelį ir pavalgę, žygeiviai grįžta autobusu.

Toks žygis žmogui kainuoja apie 90 Lt. Dviračius suteikia organizatoriai.

Nė vieno žygio metu neturite imtis papildomų daiktų, o žygių laikas optimalus, kad kiekviena ekskursija keltų malonumą ir džiaugsmą, o ne nuovargį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.