Idėjos iškylai gamtoje - kaimiškos ir prancūziškos

Iškyla gamtoje - tai ne tik sumuštiniai prisėdus ant žolynėlio. Orui atšilus, viskam pražydus turbūt nėra didesnio malonumo nei užkandžiauti ne kur kitur, o gamtoje. Pradedant labai paprastais valgiais, kurie primena laikus pas močiutę kaime, iki tokių, kurie nukels į Paryžių, po nosimi pakvips šviežutėliai raguoliai, o prie jų – popietinė angliška arbata.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-05 23:38, atnaujinta 2018-02-12 05:04

Labai svarbu iškylą gamtoje tinkamai suplanuoti, kad būtų galima iš tiesų mėgautis jos teikiamu malonumu. Tai beveik tas pats, kas lankstyti origami – tai reikalauja dėmesio sutelkimo, kruopštumo, o neretai galima ir įsipjauti. Tačiau rezultatas – stulbinantis. Iškyla gamtoje dažnai yra ta veikla, kurioje dėmesys detalėms ir originalumas yra esminiai principai.

Labai svarbu atrasti tokius valgius, kurie būtų skanesni šalti nei karšti. Puikus sprendimas - vaisių vėrinukai. Jie paruošiami paprastai – tiesiog reikia sumauti visus mėgstamiausius vaisius ir uogas ant lazdelės.

Svarbu - kur

Turbūt svarbiau už maistą – tik vieta, kurioje rengsite iškylą. Jei turite jaukią terasą – tai gali būti puiki vieta naktiniam piknikui – mėgausitės tik jums skirtu naktinio miesto peizažu ir lengvu vėjeliu. O jei kažką pamiršite – namai visada arti.

Ne ką prastesnis ir klasikinis variantas – iškyla parke. Daugelis parkų dabar – išpuoselėti ir gražūs, o gamtoje praleistas laikas įkvėps ir atgaivins. Pasistenkite atsidurti arčiau vandens – pasijusite lyg rojaus soduose. O jei ruošiatės savaitgalio išvykai prie jūros – tai puiki vieta surengti pikniką. Priklausomai nuo oro, rinkitės arba kopas, arba keliaukite arčiau jūros bangų.

Iškylą galite surengti ne tik atokiame gamtos kampelyje, tačiau ir miesto centre esančiose žaliosiose zonose. Šios vietos puikiai tiks improvizuotam piknikui pietų metu ar po darbo dienai pasibaigus. Faktą, kad gamtoje iškylaujančių miestiečių atsiranda vis daugiau, patvirtina ir prekybininkai.

„Pastebime, kad vasarą pietų metu ar dienos pabaigoje prie biurų esančiose parduotuvėse padaugėja perkančių užkandžius – salotas, sumuštinius, vaisius ar karštus pyragėlius. Žmonės pasinaudoja galimybe bent trumpam atitrūkti nuo darbų pietų metu ar praleisti vakarą su draugais netoliese esančiame parkelyje ar Neries pakrantėje“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ atstovas Andrius Petraitis.

Originali iškyla – įmanoma!

Neretai iškylaujant gamtoje atsitinka neplanuotų dalykų. Tarkime, kas nors išsipila ar susimaigo, o dar jei tai – sultingas maistas!

Jei planuojate valgyti arbūzą, prieš tai jį supjaustykite ir per žievę įkiškite ledų pagaliuką – bus patogu, o ir neišsimurzinsite rankų. Bet kokį maistą labai patogu patiekti sandariuose stiklainiukuose. Tai gali būti ir makaronų salotos ir granola su uogomis bei jogurtu ir netgi pieniškas kokteilis! Kokteilius galite patiekti ir paprastuose, nedideliuose stiklainiukuose – tereikia jį uždengti servetėle, pro ją perverti šiaudelį, o ant jo desertui – užnerti sausainiukų su skylute.

Taip pat išskirtinumo suteikia ne tik iškylos vieta ar maistas bei serviravimas, bet ir pati iškylos idėja. Galite daryti skaitymo iškylą, kurios metu kiekvienas atsineša po knygą ir smagiai užkandžiaudami skaito ir diskutuoja.

Visiems besirūpinantiems sveikata – nuostabi fitneso iškylos idėja suteiktų daug pozityvių emocijų. Padarykite mankštą, pabėgiokite, o tada – sėskite smaguriauti vaisių vėrinukais, daržovėmis bei gerkite daug vandens.

„IKI“ kulinarijos centro vadovės Aistės Rasmussen salotų iškylai receptas. ROMĖNIŠKOS SALOTOS

Reikės:

romėninių (Romaine) salotų (300 g),

duonos skrebučių (40 g),

tarkuoto sūrio „Džiugas“ (40 g),

Cezario salotų padažo (pagal skonį),

saulėje džiovintų pomidorų.

Paruošimas:

1. Romėnines salotas supjaustykite šiaudeliais.

2. Paruošiame padažą: į cezario salotų padažą sudedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir išmaišome. Užpilame juo salotas.

3. Pabarstome jas duonos skrebučiais ir tarkuotu sūriu „Džiugas“.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.