Nevaržomos gėjų aistros Kanaruose - su Conchita Wurst priešakyje

Tūkstančiai jaunų ir vyresnio amžiaus pusnuogių vyrų glaudžiasi vienas prie kito. Vienų lūpos susilieja į aistringą bučinį, kiti laižo prakaitą partneriui nuo krūtinės, treti iš juos apėmusio geismo klūpo. Kas tai? Netradicinė naujokų mokykla? O gal pragaras žemėje? Ne, tai masinio gėjų turizmo citadelė Ispanijai priklausančioje Gran Kanarijos saloje.

Nieko nestebina besibučiuojančios pusnuogės, kartais net viešai sekso žaidimus žaidžiančios tos pačios lyties poros.<br>„123rf.com“, „CanariasGay.com“, „Canaryislandsgaynews.com“, „Wikimedia Commons“ nuotr.
Nieko nestebina besibučiuojančios pusnuogės, kartais net viešai sekso žaidimus žaidžiančios tos pačios lyties poros.<br>„123rf.com“, „CanariasGay.com“, „Canaryislandsgaynews.com“, „Wikimedia Commons“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-27 17:58, atnaujinta 2018-02-11 17:01

Europos gėjų sostinė

Gran Kanarijos Plaja del Ingleso (Playa del Ingles) kurortą jau seniai pamėgo homoseksualūs turistai, jis net vadinamas Europos gėjų sostine.

Vieni vyrai vaikštinėja pasipuošę sijonėliais, panašiais į senovės romėnų legionierių, kiti demonstruoja savo glotnias, standžias ar žiedais papuoštas intymias kūno dalis, lyg jos būtų karališkojo lobyno brangakmeniai.

Visame pasaulyje žinomas prekybos centras „Yumbo Centrum“, įsikūręs Plaja del Ingleso kurorte, nuo 1982 metų tapo gėjų susipažinimo, susitikimo ir bendravimo vieta.

„Yumbo Centrum“ yra 200 parduotuvių ir įvairiausio skonio mėgėjams skirtų barų, užeigų ir restoranų. Vakarinėje priekinės statinio dalies pusėje atsišakoja skersgatvis – „Six Pack Zone“. Čia įsikūrę šeši barai, svarbiausias jų – „Adonis“.

Į homoseksualių turistų metų renginį „Gay Pride“ Maspalomaso kurorte Gran Kanarijos saloje – trečioje pagal dydį Kanarų salyne – suplūsta 70 tūkstančių svečių.

Jie linksminasi, nes įsitikinę, jog aukščiausias gėris ir žmogaus elgesio dorovinis kriterijus – malonumas. Jie mėgaujasi aplinkinių tolerancija, kuri čia atsirado ne po barzdotosios Conchitos Wurst pasirodymo per šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Čia jie gali būti tokie, kokie nori būti. Į penktąją dešimtį įkopęs, blizgučiais žėrintis ir kelnaites su virvele nešiojantis vyriškis nieko nestebina – jis čia toks pat įprastas kaip ir Maspalomaso švyturys.

Niekas nenustemba, kai bendraminčių kolona priešpiet patraukia į paplūdimį, Maspalomaso kopas. Ten pusiaukelėje ant smėlio kopų viršūnių stovi pirmieji nuogaliai, atsukę savo pasididžiavimus į vėją.

Rankas sukryžiavę už galvos, jie sukiojasi į visas puses, kol pagaliau jų kūnus – kaip jiems atrodo – tinkamai apšviečia saulė. Jie gėrisi savimi, jiems rūpi žinoti: ar aš gražus?

Legendinis homoseksualų kioskas

Kaip ir visame pasaulyje, ir čia žmonės tikisi greitos laimės. Kartais ją „pasičiumpa“ tarp dviejų smėlio kalvelių.

Maspalomaso kopose virš daugelį dešimtmečių stovinčio balto septintuoju numeriu pažymėto kiosko plevėsuoja vaivorykštės spalvų vėliava.

Sėdintys ir stoviniuojantys, nuo savo kūno mažiausius plaukelius pašalinę olandai ir šveicarai gurkšnoja gaiviuosius gėrimus ir alų, kartkartėmis užtraukia jiems žinomas dainas.

Niekas be priežasties nepasiklysta dygliuotuose krūmuose tarp smėlio kalvelių. Tokių vietų yra beveik visuose kelionių vadovuose ir jos pažymėtos kaip homoseksualų glamonių vietelės.

Vos už poros šimtų metrų žingsniuojant Maspalomaso švyturio kryptimi dėmesį patraukia homoseksualiems svečiams skirtas baras. Čia nuo septynių ryto kasdien prie viryklės darbuojasi jo savininkė 57-erių Margot.

Prieš 24 metus ji su savo vyru austru Rolandu perėmė šią nedidelę užeigą. Tuomet pora manė, kad daugiausia pinigų galima uždirbti iš „gėjų gastronomijos“.

Margot ir Rolandas neprašovė pro šalį, nors aktyviausias jų verslo laikas – abi „Gay Pride“ savaitės gegužę ir šešios savaitės rudenį. Dėl likusios metų dalies jie taip pat neaimanuoja ir nesiskundžia.

Klientų Margot ir jos sutuoktiniui netrūksta, nors į savo barą jie neįsileidžia nuogų gėjų. Laižyti partnerio kūną, grabinėtis kaip „Yumbo Centrum“ – to taip pat nėra.

Ir, priešingai nei prekybos centre, kur bumbsi apatinės pilvo dalies žaidimus sužadinanti elektroninė muzika, čia skamba melodingi šlageriai.

Kai du jauni, savo kūnus ir lyties organus norintys demonstruoti gėjai užsuko į Margot barą, ji vaikinams griežtai įsakė apsirengti.

„Ar reikėtų daryti išimtį? Jaunam, nuo savo kūno mažiausius plaukelius pašalinusiam gėjui galima vaikščioti nuogam, o apžėlusiam, senyvam storuliui ne?“ – sako baro savininkė.

Tai sunkus moralinis klausimas – keista, bet būtent griežtumas didina Margot reputaciją tarp homoseksualų, nes tokiu savo elgesiu ji verčia juos paklusti motiniškoms taisyklėms.

Tapo gėjų nuodėmklause

Margot – baro siela ir homoseksualių svečių nuodėmklausė. Ji žino viską apie visus, sako jos vyras Rolandas.

Jau seniai gyvuoja homoseksualų turizmas. Kruizinės kelionės septyniomis pasaulio jūromis, skirtos vien homoseksualams, gėjų slidinėjimo savaitės Alpėse, kur jiems kai kuriuose klubų tipo viešbučiuose net vaikų žaidimo kampeliai pertvarkomi į užtamsintas „Cruising Zone“. Tai – bendraminčių atostogos už uždarų durų.

Bet veikiausiai nė vienoje Europos atostogų šalyje homoseksualumas taip stipriai nėra susipynęs su heteroseksualų gyvenimu kaip Plaja del Inglese ir Maspalomaso kopose.

Ši vieta jau seniai britams, vokiečiams, olandams, ukrainiečiams, švedams, ispanams ir rusams – turistinė Europos gėjų sostinė. Ir ne tik margaspalvio gėjų parado metu gegužę.

Atostogas su sekso žaidimais

Iš Berlyno (Vokietija) kasmet į Plaja del Inglesą atvykstantis 61-erių Raineris pliaže demonstruoja įspūdingą tatuiruotę, kuri prasidėjusi nuo išangės per stuburgalį driekiasi iki kelių. Jis ir metais vyresnis jo partneris Wolfas lyties organus yra padabinę žiedais.

Plaukus šviesiai dažantis, įdomią šukuoseną turintis Wolfas – įdarbinimo agentūros tarnautojas, o plikai galvą nusiskutęs Raineris laikinai eina tabako pramonės filialo vadovo pareigas. Jie jau dvylika metų pora.

Eidami į „Yumbo Centrum“ abu pasipuošia pilvo nesiekiančiais tinkliniais marškinėliais, trumpais tiuliniais pūstais sijonėliais, iš po kurių matyti nuogi sėdmenys, mūvi juodas tinklines kojines ir užsideda juodas stiuardesių stiliaus kepuraites.

Kasdieniame gyvenime Raineris ir Wolfas lygina savo marškinėlius, o eidami apsipirkti laikosi už rankų.

Kelne (Vokietija) baldų įmonės vadybininku dirbęs Klausas Grundgenas, kuriam 54-eri, į Gran Kanariją pirmą kartą atvyko devintojo dešimtmečio pabaigoje.

Tada paplūdimių nuogalių nebesuimdavo, bet kalbos apie policininkų reidus gėjų baruose dar skambėdavo.

Bet K.Grundgenas atsisveikino su Kelnu ir baldų verslu, o Plaja del Inglese įkūrė savo barą. Taip nuo 1996-ųjų „Yumbo Centrum“ atsirado „Adonis“, greitai tapęs gėjų bendruomenės „turgaviete“.

Aplink K.Grundgeno barą „Adonis“ susikūrė tik gėjams skirta infrastruktūra – masažo salonai, kepyklos, klubai, viešbučiai, virš kurių, žinoma, plevėsuoja vaivorykštės spalvų vėliavos.

Sán Bartolom de Tirachanos miestelio meras Marco Aurelio Perezas Sanchezas džiaugėsi savo bendruomenės tolerancija: jo atostogų rojuje kartu ir darniai saulėje deginasi daugiau nei 107 tautų atstovai.

K.Grundgenas apskaičiavo: į Plaja del Inglesą per metus atvyksta mažiausiai 150 tūkstančių homoseksualų. Vidutiniškai kiekvienas lieka dešimt dienų ir per dieną išleidžia 100 eurų (apie 345 litus).

Vadinasi, susidaro 150 milijonų eurų. Tad ir meras M.A.Perezas Sanchezas negali pasakyti: „Ne, ačiū.“

34-erių Marcelis ir 37-erių Danielius iš Ofenbacho (Vokietija) jau treji metai partneriai ir dešimt metų atvyksta į Gran Kanariją. Bet povestuvinei kelionei buvo pasirinkę Tel Avivą – Artimųjų Rytų homoseksualų citadelę.

„Tel Avivas – svajonė. Tiesiog neįtikėtina, koks tampa vyrų kūnas po trejų metų karinės tarnybos ir košerinio maisto“, – sakė Marcelis.

Las Palmase nusileidus lėktuvui Danielius tuojau pat pripuola prie kompiuterio, surenka „Grindr“, kuris parodo, kokie gėjai jau yra Gran Kanarijos saloje ir ar nori prie jų prisidėti.

Juk gėjų atostogos pirmiausia reiškia atostogas su sekso žaidimais“, – sako jo partneris Marcelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.