Kaip vasarą leisti laisvalaikį mieste? Siūlome penkis užsiėmimus

Jei kasdienė darbo rutina jums įgriso, o atostogos artimiausiu metu dar nenusimato, turime jums problemos sprendimą. Atsipalaiduoti nuo darbų galite ne tik ilsėdamiesi ar pramogaudami, bet ir lankydami įvairius būrelius ar kursus. Siūlome penkis dėmesio vertus laisvalaikio praleidimo būdus.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Jul 28, 2014, 8:23 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:52 PM

Norintiems mokytis siūti

Visoms ir visiems norintiems išmokti siūti įmonė „Sėkmės magija", turinti savo filialus du Vilniuje, po vieną Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose, kviečia praktikuotis tiek pradedantiems, tiek jau pažengusiems siuvėjams.

„Pradedantiesiems rekomenduojame programą, kurią sudaro 26 pamokos už 780 Lt. Tačiau nenorintiems prisirišti prie programų, siūlome ir lankyti tiek, kiek klientas pageidauja“, – pasakojo projektų vadybininkė Neringa Čepkauskienė.

Siuvimo kursai vyksta ir vasarą, tačiau rečiau ir pagal iš anksto sutartą laiką. Įmonė taip pat siūlo siuvimo kursus nėščiosioms, drabužių modeliavimo, rankinių ir kuprinių, skiautinių siuvimo bei drabužių modeliavimo, mezgimo, batikos, dekupažo, siuvinėjimo, vilnos vėlimo, nėrimo kursus.

Dailė, rankdarbiai ir technologijos

Dailės, rankdarbių technologijų prieš daugiau nei metus atsidariusi studija „Meno harmonija" maloniai kviečia vaikus su tėvais, moksleivius, studentus ir suaugusius išmokti įvairių amatų. Studijos vadovė Natalija Zareckaja pažymėjo, jog nors vasarą klientų sumažėjo, tačiau užsiėmimai vistiek tebevyksta kiekvieną šeštadienį, o darbo dienomis susitarus telefonu. „Meno harmoniją“ ypač pamėgę tėvai su vaikais, atėję čia jie kartu leidžia laisvalaikį, pavyzdžiui vaikas piešia ar lipdo, o mama siuvinėja.

Studija siūlo įvairiausių užsiėmimų asortimentą: akademinį ar laisvalaikio piešimą, lipdymą, karpymą, siuvinėjimą, mezgimą, medžio pjaustinėjimą, rankdarbių iš karoliukų, vilnos ar odos gaminimą. Užsiėmimų kainos čia svyruoja priklausomai nuo amžiaus ar socialinės padėties, akademinio piešimo valanda suaugusiajam kainuoja 25 Lt, vaikams iki penktos klasės – 20 Lt.

„Jei lankantysis atsiveda į užsiėmimus daugiau draugų, jam pritaikoma nuolaida“, – kalbėjo N.Zareckaja.

Dažniausiai užsiėmimai vyksta grupėse iki 8 žmonių.

Natūralios kosmetikos gamyba

Jei vasarą norite savo odą pailsinti nuo įvairių chemikalų esančių kosmetikos priemonėse, išbandykite natūralią kosmetiką, kurią galite pasidaryti patys. Parduotuvių tinklas „Biokosmetikos akademija" kas mėnesį organizuoja natūralios kosmetikos gamybos vakarėlius, kuriuose galite pasigaminti veido kremus, paakių balzamus, kūno drėkiklius ir kitokias veido priežiūros priemones.

„Vasarą negalime skųstis klientų stygiumi, nes kosmetikos gamybos ar makiažo pamokėlėse dažnai dalyvauja mergvakarių dalyvės“, – pasakojo vadybininkė Skaistė Kraujutaitytė.

Kosmetikos gaminimo vakarėliai yra nemokami, dalyviai susimoka tik už panaudotas medžiagas (nuo 25 – 44 Lt), o makiažo pamokėlės kaina siekia 25 litus. Norėdami pasilepinti, taip pat galite apsilankyti organizuojamose savimasažo pamokas, kurias veda ajurvedinio masažo specialistė. Tokioje valandos trukmės pamokėlėje, Jūs galite sužinoti, kaip teisingai prižiūrėti savo odą, išmoksite veido savimasažo technikas ir veido jogos pratimus, tokios pamokos kaina – 25 Lt.

Šokių aistruoliams

Vasara – vestuvininkų metas, tad nemažai porų nusprendžia mokytis vestuvinių šokių prieš didžiąją šventę. Tačiau, šiltuoju metų laiku netrūkta ir kitokių šokių rūšių entuziastų, norinčių mokytis ir nustebinti savo draugus. „Vasaros sezonu mūsų studijoje vyksta tiek individualios vestuvininkų pamokos, tiek grupinės aerobikos, pilateso, pramoginių šokių pamokos“, – teigė šokių studijos „Dance Time“ savininkas Vitalijus Kolbasnik.

Individualių pamokų kainos nuo vestuvininkų šokių pamokų nesiskiria – pamoka trunkanti valandą kainuoja 80 Lt. Pilateso, zumbos, Lotynų Amerikos šokių ir kitų pramoginių šokių kainos už valandą varijuoja nuo 25 iki 35 litų.

Skaitytojų klubai

Jei vasarą neatrandate laiko papildomiems užsiėmimams, ar atostogaujate už miesto, tačiau mėgstate skaityti knygas, viešųjų bibliotekų skaitytojų klubai skirti kaip tik jums. Vasaros mėnesiais šių klubų nariai nesirenka, tačiau nuo rudens Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka ir Kauno apskrities viešoji biblioteka mielai kviečia visus mėgstančius literatūrą, aptarti jau perskaitytų kūrinių, dalintis rekomendacijomis ir įvairiuose susitikimuose bendrauti su žymiais knygų autoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.