Festivalis tiems, kuriems variklių urzgimas geriau nei muzika

Rugpjūčio 1–3 dienomis vasarotojai iš įvairių automobilininkų klubų susirinko prie Šiemečio ežero ir įkūrė „Vasaros rato“ stovyklą, kurioje išsirikiavo net apie 300 automobilių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:05 PM

Bene didžiausias Lietuvoje automobilių gerbėjų festivalis įvyko jau 16-ąjį kartą – prieš tiek metų jis prasidėjo nuo bendraminčių, mėgstančių išskirtinius automobilius, sumanymo ką nors įdomaus nuveikti kartu. Juos vienijanti jėga – išskirtiniai automobiliai.

Dauguma stovyklos dalyvių klubo „Autoera“ organizuojamo renginio laukė vos pasibaigus penkioliktajai stovyklai, o automobilininkų klubų šventės šūkis „Jeigu tu nebuvai „Vasaros rate“ – tu nebuvai niekur“ įpareigoja čia lankytis kasmet. Be to, tai jau perduodama iš kartos į kartą.

Automobilininkų klubai moka susivienyti ir tapti vienu bendru ir tvirtu kumščiu, kurio jėga išreiškiama įvairiausių išskirtinių automobilių parko visuma.

„Vasaros rato“ stovykloje veiksmas prasidėjo penktadienį. Oficiali renginio pradžia – 19 valanda, tačiau jau gerokai anksčiau į stovyklavietę pradėjo rinktis automobilininkai, kurių dar daugiau atvažiavo šeštadienį.

Atrodytų, kad „Vasaros ratas“ ir lietus yra du visiškai nesusiejami ir vienas kitam nereikalingi dalykai, tačiau prieš gamtą nepakovosi: jeigu šviečia saulė – tai šviečia, jei lyja – lyja.

Penktadienio vakaras visus pasitiko lietumi, tačiau noras pasilinksminti ir pabendrauti sugėrė visus lietaus lašus.

Oficialus stovyklos atidarymas ir renginio organizatoriaus Artūro Tatarūno sveikinimo žodis paskelbė šešioliktojo „Vasaro rato“ pradžią, visai netrukus buvo surengti „Mis „Vasaros ratas“ rinkimai, o po to sekęs įspūdingas raumeningų gimnastų pasirodymas sulaukė didelio susidomėjimo ir gausybės plojimų.

Šeštadienis daugumai „Vasaros rato“ stovyklautojų prasidėjo iškart po vidurnakčio, nes naktis iš penktadienio į šeštadienį buvo pažymėta diskoteka ir linksmybėmis, kurios tęsėsi iki ryto.

Ši diena jau iš anksto buvo žadama itin karšta, taigi sinoptikai šįkart neapgavo, ir oras buvo kaip pagal užsakymą – beprotiškai vasariškai karštas. Tikriausiai nuo tokio karščio net Šiemečio ežero vandens lygis pakilo, nes nesuskaičiuojama masė vasarotojų vis pliuškenosi vandenyje.

Gaivus vanduo, žinoma, buvo gerai po įvairiausių sportinių varžybų, kurių „Vasaros rate“ netrūko: rato slalomas, čiužinių „dragas“, tinklinis, virvės traukimo varžybos, kuriose dalyvavo tiek vyrai, tiek moterys, tiek vaikai.

Sekmadienį netradicinių automobilių stovykloje vyko apdovanojimai, o visi stovyklautojai ruošėsi keliauti namo, bet daugelis vos išvažiavę pradėjo laukti kitų metų vasaros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.