Alesia ir Romualdas Mačiuliai: „Tik nedrybsoti ant sofos!“

Jokio televizoriaus, animacinių filmukų ar drybsojimo ant sofos. Atsikeli savaitgalį ir imiesi veiksmų. Tokiu režimu gyvena žinomų verslininkų Alesios (36 m.) ir Romualdo (30 m.) Mačiulių šeima.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-22 20:00, atnaujinta 2018-01-30 02:04

Romualdas pats savęs juokais klausia, kam pirko tą televizorių, nes namuose nėra įpročio jo žiūrėti. Nebent teniso ar kitokios sporto šakos varžybas.

Nieko neveikimas, jo galva, veda tik prie blogo, o betikslis buvimas namuose sukuria kabinos efektą, kai žmonės pasidaro irzlūs ir apatiški.

Mačiuliai augina du Romualdo vaikus iš pirmos santuokos – 4 metų Richardą ir 2 metų Victorią. Vyras mano, kad geriausia atžalas auklėti savo asmeniniu pavyzdžiu. Todėl savaitgaliais, vos pakilę iš lovų ir papusryčiavę, Mačiuliai leidžiasi pažinti pasaulio. Kol kas – miesto ir jo apylinkių. Dažniausiai eina pėstute – kam tas automobilis, net jei ir blogi orai, juk einant įspūdžių patiriama kur kas daugiau.

Pinigų, Žaislų muziejus, Radvilų rūmus ir dar daug kitų svarbių objektų, Vilniaus gyventojų dažniausiai nelankomų, Mačiuliai apžiūrėjo net po kelis kartus.

Į Trakus vasarą vykdavo traukiniu – kad vaikai semtųsi naujų įspūdžių. Nebevažiuoja į Trakus – vyksta iki Vievio. Ir ką ten veikti?

„Išlipome, nuėjome į vietos parduotuvę, vaikai dairėsi, ką galima nupirkti už dešimt centų – juk tai irgi patirtis. Pasirodo, galima įsigyti degtukų. Juos ir parvežėme močiutei – mano mamai – lauktuvių“, – pasakojo Romualdas.

Ir turėdami galimybę pabūti dviese Alesia su Romualdu stengiasi ką nors veikti. Štai neseniai Lietuvos ir Prancūzijos prekybos rūmų kvietimu jie žaidė petankę.

Mačiuliai, pasivadinę komanda „Laimesskonis.lt“ – pagal Alesios rašomą maisto tinklaraštį, laimėjo 1-ąją vietą, nors žaidė pirmą kartą, o jų varžovai buvo patyrę žaidėjai iš Prancūzijos.

Alesiai ir Romualdui užteko to, ką matė viešėdami Provanse, – kaip žaidžiamas tas žaidimas su sunkiais metalo rutuliais.

Namo tądien pora grįžo laiminga ir dar pasidabinusi aukso medaliais.

Ar nesunku visada ką nors veikti – juk žmogui kai kada reikia tiesiog ramiai pabūti?

„Kuo daugiau eini, veiki, tuo labiau norisi“, – gūžteli pečiais Romualdas.

Jis nori įskiepyti džiaugsmingą požiūrį į gyvenimą savo vaikams. Mat dažnai girdi, kaip paaugliai skundžiasi, kad nėra ką veikti arba jiems iš viso niekas neįdomu.

Štai Romualdas norėjo, kad Richardas susidomėtų futbolu. Kaip tai pasiekti? Žaisti jį kartu. Taigi savaitgaliais šeima traukdavo į Belmontą, kur yra futbolo aikštelė, ir visi imdavo žaisti ir kartu aiškintis taisykles. Prisijungdavo ir kiti vaikai, o jų tėvai eidavo dėkoti, kad gali ramiai pasibūti kavinėje, kai vaikai taip smagiai užsiėmę.

Kas iš to? Richardas jau aistringai pasinėręs į futbolo treniruotes.

Bet gal taip aktyviai leisti savaitgalius juodu su Alesia gali todėl, kad darbo dienomis nieko neveikia?

„Paprastai žmonės dirba vienu etatu, aš – trylika. Taip, daugelis mano įmonių turi direktorius, tačiau ir koordinuojant veiklą darbų kasdien pakanka. O kur dar vaikų mokyklėlių, būrelių reikalai“, – sako Romualdas ir geras penkias minutes vardija darbus ir reikalus, dėl kurių lakstė pastarąją dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.