Rašytoja M. Budinaitė-Žadeikienė slides iškeitė į snieglentę

Rašytoja, neseniai pristačiusi naują savo romaną „Kanifolijos dulkėse“, ir scenarijų autorė Monika Budinaitė-Žadeikienė (29 m.) su vyru, šviesaus atminimo Bronislovo Lubio anūku Adomu slidinėti pradėjo prieš septynerius metus. Vaikystėje pramogų su slidėmis ant kalno jai neteko ragauti, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“. 

Kalnus Monika dievina bet kuriuo metų laiku – ir žiemą, ir vasarą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kalnus Monika dievina bet kuriuo metų laiku – ir žiemą, ir vasarą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

2015-02-03 06:22, atnaujinta 2018-01-14 07:42

Pirmą sykį slidinėti vyras mylimąją nusivežė į Italiją. O kartą pabandžiusi Monika užsikrėtė šia liga. Be to, kalnus ji dievina bet kuriuo metų laiku – ir žiemą, ir vasarą.

„Slidinėjimą perpratau gana greitai – užkelta ant kalno su mokytoju pasimokiau keletą dienų ir pradėjau leistis savarankiškai. Ar buvo baisu? Nelabai suvokiau aukščio, ėmiau ir nusileidau. Patiko.

Galiausiai lėkdavau su vyrais kaip vėjas, trasų spalvos man nebuvo svarbu. Kai moki ir pasitiki savo jėgomis, kuo didesnis kalnas, tuo geriau. Visada mėgaujuosi buvimu kalnuose. Slidinėdama gėriuosi vaizdais, kalnai užburia, grįžusi iš kelionės dar ilgai juos sapnuoju“, – pasakojo rašytoja.

Monika ir Adomas turi nemažai draugų, kurie slidinėti į kalnus vyksta net kelis kartus per sezoną. Pora apsilankė ir Prancūzijoje, ir Austrijoje, tačiau vis tiek jiems mieliausia Italija.

Praėjusią žiemą jauna moteris nutarė, kad slidinėjimas jai kiek pabodo, ir kalnuose stojo ant snieglentės. Jai pasisekė, kad tuomet draugų kompanijoje buvo šio sporto treneris – gavusi kelias pamokas Monika jau drąsiai šliuožė kalno šlaitu snieglente.

„Sulaukiau pagyrų, kad greitai mokausi. Tačiau buvo baisu – su slidėmis jaučiausi tvirta, o štai snieglentė man neįkvėpė pasitikėjimo savimi... Ir griuvau – gerai, kad išvengiau didesnių traumų“, – pasakojo rašytoja.

Vykdama į kalnus M.Budinaitė-Žadeikienė visada peržiūri savo kosmetinę. Kompanijoje ji dažnai būna vienintelė, pasiėmusi apsauginį veido kremą, – tuomet jos priemone nuo saulės džiaugiasi visi bičiuliai.

„Jei slidinėti vykstame žiemos pradžioje, nuo šalčio moteris gerai saugo kreminė pudra arba riebus kremas. O jei kalnuose esame pavasariop, kai šilta, saulė kanda kaip pašėlusi, apsauginis kremas būtinas! Rūpinuosi, kad juo pasiteptų visi, nes kalnų saulė yra labai pikta – galima ir nusvilti“, – pasakojo Monika.

Dar neaišku, ar šeima į kalnus vyks šią žiemą. Monika lipti ant snieglentės privengia, o grįžti prie slidžių netraukia. Tačiau jei jau stovėtų kalno viršūnėje, matyt, aistra nugalėtų.

Kitąmet ji su vyru Adomu į kalnus ketina vežtis ir sūnų Motiejų, kuriam tuomet jau bus ketveri. Tokio amžiaus vaikams ir patariama pradėti mokytis slidinėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.