Kaip iš ekonominės klasės nemokamai pereiti į verslo klasę?

Ar įmanoma susimokėjus už bilietą ekonominėje klasėje pakliūti į verslo klasę? Atsakymas paprastas – retsykiais. Tačiau tai priklauso ne tik nuo keleivių skaičiaus, skrydžio palydovų požiūrio, bet ir jūsų elgesio ir išvaizdos.

Ar įmanoma susimokėjus už bilietą ekonominėje klasėje pakliūti į verslo klasę? Atsakymas paprastas – retsykiais.<br>123rf nuotr.
Ar įmanoma susimokėjus už bilietą ekonominėje klasėje pakliūti į verslo klasę? Atsakymas paprastas – retsykiais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-16 17:58, atnaujinta 2018-01-13 01:28

Galbūt nuskambės juokingai, tačiau tvarkinga, dalykiška apranga gali tapti privalumu ne tik per darbo pokalbį, bet ir laipinantis į lėktuvą. Pasak verslininko George'o Hobica, šis iš ekonominės į verslo klasę buvo persodintas būtent dėl tvarkingos aprangos.

„Skrydžio palydovai man pasakė, kad ekonominėje klasėje – per daug žmonių, tad man siūloma persėsti į verslo klasę. Paklausus jų, kodėl buvau pasirinktas būtent aš, jie tik nusistebėjo ir atsakė, kad esu vienintelis reprezentatyviai apsirengęs žmogus visame lėktuve.“

Netrukus švęsite 35-ąjį gimtadienį ir lyg ketinate lyg netyčia apie tai prasitarti skrydžio palydovui, tikėdamasis gauti tam tikrų privilegijų? Nepuoselėkite per daug vilčių – šis planas pasiteisina gerokai rečiau, nei galėtumėte tikėtis. Tačiau yra viena šventė, dėl kurios daugelis skrydžio palydovų retsykiais sutinka perkelti ekonominės klasės keleivius į verslo klasę, tai – medaus mėnuo.

Ir vis dėlto, pasak buvusios skrydžio palydovės Carolyn Paddock, net ir pats maloniausias prašymas būti perkeltam į verslo klasę dažniausiai yra lydimas tvirto „ne“.

„Galbūt manote, jog neišreikšdami savo noro persėsti į verslo klasę sumažinate galimybę tam įvykti, tačiau, patikėkite, kiekvienas skrydžio palydovas puikiai žino, jog kiekvienas ekonominės klasės keleivis nori patekti į pirmąją klasę. Neprašykite, neįkyrėkite. Tiesiog būkite draugiškas ir atrodykite tvarkingai – galbūt pasiseks būtent jums“, – teigė C.Paddock.

Jeigu keliaujate su antrąja puse ir visu būriu mažylių, tikimybė, kad visa šeima būsite perkelti į verslo klasę, deja, yra labai menka. Kur kas daugiau šansų turi pavieniai keleiviai.

Nepamirškite, kad skrydžio palydovai susiduria su šimtais piktų, irzlių ir nepatenkintų keleivių, tad nenuostabu, jog pirmenybė persėsti į verslo klasę atitenka būtent mandagiems ir išauklėtiems keleiviams.

„Nenuvertinkite skrydžio palydovų – jie turi daugiau valdžios, nei galite įsivaizduoti. Štai, pavyzdžiui, persipildžius ekonominei klasei, man buvo liepta išrinkti penkis keleivius ir persodinti juos į verslo klasę. Ką pasirinkau? Nuolatinius klientus ir tuos, kurie buvo malonūs man ir mano kolegoms“, – teigė C.Paddock.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.