„4 Roses“ narė Eglė Keturkė žavėjosi Ispanija

Muzikos grupės „4 Roses“ narė Eglė Keturkė šįkart Velykas sutiko šiltai.

Eglės Keturkės atostogos Ispanijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Eglės Keturkės atostogos Ispanijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-08 11:02, atnaujinta 2018-01-07 08:20

„Šiemet pirmą kartą Velykas sutikau ne Lietuvoje – svečiavomės Ispanijoje, kur šiuo metu yra įsikūrusi mano sesuo su dukra. Madride jas aplankėme kartu su vyru ir mano mama. Džiaugiamės galėję bent trumpam pabėgti iš žiemiškų lietuviškų į saulėtas ispaniškas Velykas“, – pasakojo mergina.

Bene didžiausią įspūdį kelionėje jai paliko „Semana santa“ – Velykų savaitės renginiai. Tūkstančiai žmonių suplūsta į renginius mieste ir kaip žiūrovai, ir kaip dalyviai. Procesijos įspūdingos ne tik dėl išpuoštų skulptūrų, skirtingų jų dalyvių uniformų, bet ir masto, atliekamų giesmių ir ypatingos atmosferos.

„Vienos tokios procesijos metu gerokai įstrigome ir nebegalėjome nė pajudėti iš minios bei grįžti prie automobilio. Madride toks reginys buvo įspūdingiausias, tačiau aplankėme ir dar kelis miestus – Kuenką (Cuenca) ir La Alcudia, kur taip pat stebėjome velykinius renginius. Bet vien tik „Semana santa“ renginiais neapsiribojome – visiškai spontaniškai nusprendėme aplankyti prie jūros įsikūrusią Valensiją, tad iš vakaro susiradome nakvynę šalia esančiame miestelyje ir išvykome. Valensija mus pasitiko atvėsusi nuo prieš kelias dienas buvusių 30 iki 19 laipsnių, tad jūroje jau nesimaudėme, nors tokių planų ir turėjome. Pabraidę po jūrą, pasigrožėję senaja architektūra, grįžome atgal į Madridą, kur sekmadienį sėdome prie velykinio stalo – margučius dažėme Ispanijoje, tik dažų atsivežėme iš Lietuvos. Ispanai neturi tokių marginimo tradicijų, dažniau, kiek teko matyti, dovanoja šokoladinius margučius“, – pasakojo E.Keturkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu