Serialas „Vyno kelias“ sujungė Lietuvą ir Gruziją

Pirmadienį „Medininkų“ restorane Vilniuje buvo pristatytas naujas prodiuserių kompanijos „Videometra“ ir TV3 serialas „Vyno kelias“, kuris šios televizijos eteryje startuoja vasario 20 d. Serialas kuriamas kartu su Gruzijos televizija „Imedi TV“ ir filmuojamas dviejose šalyse.

Serialas „Vyno kelias“ sujungė Lietuvą ir Gruziją.<br>R. Danisevičius
Serialas „Vyno kelias“ sujungė Lietuvą ir Gruziją.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Feb 14, 2012, 2:09 PM, atnaujinta Mar 22, 2018, 9:27 PM

Į simbolinė pirmosios serijos peržiūrą atvyko Gruzijos ambasadorius Lietuvoje Georgijus Kerdikošvilis su žmona, serialo prodiuseris Rolandas Skaisgirys bei būrys Lietuvos aktorių – Liubomiras Laucevičius, Vidas Petkevičius, Povilas Laurinkus, Ieva Andrejevaitė, Paulius Tamolė ir kiti.

Didžiulio dėmesio sulaukė į pristatymą pavėlavusi Seimo narė Inga Valinskienė, seriale kurianti oligarcho mylimosios vaidmenį. Tai – jos aktorinis debiutas.

Apie savo heroję I.Valinskienė pajuokavo: „Mano personažą labai taikliai apibūdino vienas iš mano „meilužių“ – kiaunė“.

I. Valinskienė išdavė, jog serialo siužetas pasuko netikėta linkme. Jos herojei teks suvaidinti nemažai meilės scenų, tačiau ne su turtinguoju oligarchu, bet su kitu vyru.

„Kol kas mes tik bučiavomės, bet kuo toliau, tuo bus karščiau“, – intrigavo debiutuojanti aktorė.

Ką apie tai mano jos vyras, Seimo narys Arūnas Valinskas?

„Arūnas perskaitė scenarijų ir patarė elgtis taip, kaip išmanau. Nemanau, kad jis pavydi. Juk jis puikiai išmano pramogų pasaulio taisykles“, – sakė I.Valinskienė.

Paskutinė į pristatymą atskubėjo serialo žvaigždė – Šiaulių dramos teatro aktorė Agnė Grudytė (25 m.), vedina trejų metų dukrele Ieva. Kelis mėnesius Gruzijoje besifilmuojanti moteris ir šįsyk Lietuvoje pabus tik kelias dienas.

Gerai nusiteikusi aktorė pasisveikino gruziniškai ir pademonstravo pramokusi šią sudėtingą kalbą. „Visų jūsų labai pasiilgai ir jus visus labai myliu“, – gruziniškai ištarė ji.

„Vyno kelias“ – dramatiškas pasakojimas apie lietuvės ir gruzino meilę, išbandymus ir pavojus. Tai – sienas kertanti istorija, praturtinta Gruzijos grožiu ir žmonių svetingumu ir intriguojanti kriminaliniu detektyvu.

Serialą, filmuojamą dviejose šalyse, režisuoja Alvydas Šlepikas (Gruzijoje) ir Raimundas Banionis (Lietuvoje). Scenarijų kuria taip pat du autoriai – lietuvių rašytojas Giedrius Rekašius, geriau žinomas Edvino Kalėdos slapyvardžiu, ir gruzinas Aka Morčiladzė.

Pagrindinė herojė Daiva, kurią vaidina aktorė Agnė Grudytė, atsitiktinai tampa nusikaltimo liudininke. Jai kyla mirtinas pavojus, nes žudikas – oligarchas Razujevas (Liubomiras Laucevičius) turi įtakingų ryšių valdžios ir jėgos struktūrose. Daiva priversta bėgti iš Lietuvos, o jos brolis žurnalistas Darius (Algirdas Gradauskas) tėvynėje lieka rinkti daiktinių įrodymų. Bėglės antraisiais namais tampa Gruzija.

Seriale filmuojasi gruzinų aktoriai Vachtangas Chachanidzė, Vano Dugladzė, Levanas Kurtsija, Keti Asatiani ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.