Filmas „Karališka drąsa“ pagerbs „Apple“ įkūrėją S. Jobsą

Džonas Lasseteris, kino studijų „Walt Disney Animation Studios“ ir „Pixar Animation Studios“ kūrybos vadovas, patenkantis į pačių įtakingiausių animacijos pasaulio žmonių sąrašus, ties kompanijos „Pixar“ vairu stovėjo kartu su a.a. „Apple“ įkūrėju Styvu Jobsu. Įtakingas, itin smulkmeniškas, atidus savo darbuotojams ir nenuilstantis animacijos fanatikas – taip savo vadovą Dž.Lasseterį apibūdina pavaldiniai. Apie save vengiantis kalbėti vyras mielai leidžiasi į pokalbius apie animaciją ir su didžiausiu malonumu pristato kino studijai „Pixar“ istoriniu tapusį animacinį filmą „Karališka drąsa“.

„Karališka drąsa“ pasakoja apie rusvaplaukę maištininkę Meridą, metusią iššūkį tūkstantmečius menančioms karalystės tradicijoms.
„Karališka drąsa“ pasakoja apie rusvaplaukę maištininkę Meridą, metusią iššūkį tūkstantmečius menančioms karalystės tradicijoms.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2012, 7:49 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:12 PM

„Filmo idėją pradėjome rutulioti prieš septynerius metus. Filmą – prieš penkerius. Atkreipiau dėmesį, jog kitos animacijos studijos seniai nutolo nuo tradicinių pasakų. Todėl „Pixar“ nusprendė atsigręžti į praeitį ir į kino ekraną sugražinti klasikinę istorinę pasaką. Taip gimė emocionali ir žavi istorija apie kietakaktę Škotijos princesę“, - trumpai animacinį filmą „Karališka drąsa“ apibūdino Dž. Lasseteris.

Skelbiama, kad finaliniai filmo „Karališka drąsa“ titrai pagerbs a.a. „Apple“ vadovą ir vieną iš „Pixar Animation Studios“ įkūrėjų Styvą Jobsą, kurį laiką buvusį šios animacijos studijos generaliniu direktoriumi. Šis animacinis filmas – pirmoji animacinė juosta po vyro mirties 2011-ųjų spalį ir pirmasis „Pixar“ istorinis animacinis filmas, kurio pagrindinė veikėja – mergina. Pagarbą ir padėką kompanijos „Apple“ vadovui Styvui Jobsui finaliniuose titruose išreiškė ir filmo „Džonas Karteris“ kūrėjai. „Pixar“ studijoje egzistuoja kelios kartos žmonių, Styvui Jobsui dėkingų už tai, kur jie yra ir ką turi“, - kalbėjo viena iš filmo „Džonas Karteris“ prodiuserių Lindsey Collins, S. Jobsą vadinanti „Pixar“ varikliu ir smegenimis.

„Karališka drąsa“ pasakoja apie rusvaplaukę maištininkę Meridą, metusią iššūkį tūkstantmečius menančioms karalystės tradicijoms. Eidama prieš tėvų valią princesė tampa didžiausiu mamos galvos skausmu ir rūpesčiu. Tačiau Meridai tai nė motais – užsispyrėlė nė neketina taikstytis su jais primestomis taisyklėmis (ar juolab vedybomis), o garbanės maištas karalystei užtraukia didelių rūpesčių, kuriuos išspręsti gali tik pati kaltininkė. Meridai tenka pademonstruoti karališką drąsą ir įveikti prakeiksmą, besislepianti Škotijos lygumose.

Lietuviškai dubliuotas animacinis filmas 3D formatu Lietuvos kino ekranuose startuoja jau rugpjūčio 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.