Filme „Karališka drąsa“ – užuominos į „Pixar“ filmus (video)

Kino studija „Pixar Animation Studios“ – bene didžiausia Velykinių kiaušinių kine mėgėja. Taip kartais vadinamos filmuose paslėptos žinutės ir užuominos į ankstesnius studijos filmus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2012, 12:28 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:58 AM

Kino studijų „Pixar“ ir „Walt Disney Animation Studios“ gerbėjai žino, jog savo filmuose šios dvi studijos visuomet užkoduoja užuominas į ankstesnius savo darbus. Ne išimtis ir filmas „Karališka drąsa“, tapęs tryliktuoju „Pixar“ animaciniu filmu.

Ragana, kurią princesė Merida sutinka miške, rodo jai savo suvenyrų krautuvėlę, kurioje galima išvysti ne tik įvairių dydžių ir formų meškinų figūrėles, tačiau ir medinį sunkvežimio „Pizza Planet“ modelį. Ši transporto priemonė – užuomina į kultinį 1995-ųjų animacinį filmą „Žaislų istorija“ (orig. „Toy Story“). „Pizza Planet“ sunkvežimis yra itin mėgiamas „Pixar Animation Studios“ studijos animatorių, ir nuo 1995-ųjų šis sunkvežimis arba užuomina į jį pasirodo beveik kiekviename „Walt Disney“-„Pixar“ filme.

Medinį „Pizza Planet“ sunkvežimio modelį sukonstravusios raganos namuose kabo medinė lenta, į kurią įsižiūrėję žiūrovai išvys monstro Salio, matyto 2001-ųjų „Monstrų biure“ (orig. „Monsters, Inc.“) atvaizdą. Gauruotas, Sniego žmogų primenantis sutvėrimas į kino ekranus grįš jau 2013-aisiais, animaciniame filme apie Salio ir Maiko Vazovskio nuotykius studijų laikais, kai garsiausi pasaulio monstrai mokėsi universitete.

Žinoma, tai tik kelios „Pixar Animation Studios“ užuominos, pasislėpusios animaciniame filme „Karališka drąsa“. Dar keletą užuominų žiūrovai patys pastebės atidžiai žiūrėdami filmą apie apie kietakaktę Škotijos princesę Meridą. Auksinėmis garbanomis papuošta princesė net neketina elgtis kaip tikra dama ar juolab tekėti. Pasiryžusi savo gyvenimą tvarkyti taip, kaip jai atrodo teisinga, karališka drąsa apdovanota mergina stoja prieš visą karalystę ir... prišaukia bėdą. Tačiau Škotijos karaliaus dukra pasirodo esanti ne iš kelmo spirta – užvirusi košę Merida pasitelkia savo įgimtą karališką drąsą ir ryžtingai stoja į kovą prieš blogio jėgas.

Lietuviškai filmą įgarsino Judita Urnikytė, Lina Budzeikaitė, Algimantas Butvilas, Larisa Kalpokaitė, Algirdas Dainavičius, Džiugas Siaurusaitis, Almantas Šimkūnas ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą