Konkursą „Mis Pasaulis 2012“ laimėjo kinė

Šeštadienį Kinijai priklausančioje vidinėje Mongolijoje prasidėjo gražiausios pasaulio merginos rinkimai. Konkursas „Mis Pasaulis“ vyko jau 62-ąjį kartą. Žiūrovų akį džiugino daugiau nei šimtas ilgakojų gražuolių. Jos Dongsheng stadione varžėsi dėl grožio karalienės titulo. Visas jas įveikė kinė Wen Xia Yu. Ji publiką sužavėjo puikiu dainavimu. „Mis Lietuva“ karūną šiemet užsidėjusi dvidešimtmetė Rasa Vereniūtė savo pasirodymą baigė dar pirmajame etape.

"Mis Pasaulis" laimėjo kinė Wen Xia Yu.<br>AP
"Mis Pasaulis" laimėjo kinė Wen Xia Yu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 19, 2012, 11:00 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:22 AM

Sėkmė prognozuojama meksikietei

Atidarymo ceremoniją pradėjo mongolų karių šou. Jie sceną užleido gražuolėms. Konkurso dalyvės žiūrovams pristatomos dalimis, įterpiant pasirodymus. Blizgantys kostiumai, žėrinčio aukso detalės - tai vidinės Mongolijos bruožas. Lietuva pristatyta antrajame pasirodyme.

Renginį veda aktorius Jasonas Cookas ir dainininkė Myleene Klass.

Konkurso dalyvės iki finalo bendravo su komisija. Ji sprendė, kam skirti išankstinį balą. Šis balas gali sudaryti net 40 procentų viso balo, todėl jį pelnyti yra labai svarbu.

„Daug valandų kalbėjomės su konkursantėmis. Man patiko, kad jos rimtos moterys ir nori parodyti, kad nėra vėjavaikės. Aš labai didžiuojuosi jomis“, - sakė komisijos narė.

Šiemet dėl gražiausios merginos titulo varžosi 116 konkursančių. Šis dalyvių skaičius vienas didžiausių per visą konkurso istoriją. Tarp debiutuojančių valstybių yra Pusiaujo Gvinėja, Gabonas ir Pietų Sudanas.

Daugiausia galimybių laimėti „Mis pasaulis 2012” prognozuojama 20-metei meksikietei Marianai Berumen Reynoso, savo šalyje studijuojančiai turizmo administravimą. Kaip antroji vertinama konkurso dalyvė iš Nepalo Shristi Shrestha, 23 metų modelis, kuriai patinka kelionės ir labdaringa veikla. Į galimų konkurso laimėtojų penketuką patenka ir Barbara Turbay iš Kolumbijos, baltarusė Julija Skalkovič ir rusė Jelizaveta Golovanova.

Nugalėtojai karūną perduos „Mis Pasaulis 2011“ laimėtoja venesualietė Ivian Colmenares.

R. Vereniūtė į konkursą pasiėmė 15 stilingų vakarinių ir kokteilinių suknelių, kurias gražuolei padovanojo dizaineriai Kristina Mališauskienė ir Liutauras Salasevičius. Visgi suknelės R. Vereniūtei pirmuosiuose etapuose nepadėjo. Merginai nepasisekė „Mis paplūdimys“, „Mis sportas“ rinkimuose. Tiesa, „Top modelio“ konkurse R. Vereniūtė buvo tarp 46 geriausių.

R. Vereniūtė į kitą etapą nepateko

Pietų Sudano atstovė Atong Demach kol kas yra pirmoje vietoje. Ją dar labiau užsitikrino laimėjusi išankstinį „Top modelio“ konkursą. Antrąją vietą užima meksikietė, o trečioje - ispanė. Lietuvė į trisdešimtuką nepatenka.

Paplūdimio mados konkursą nugalėjo Velso atstovė. Todėl ji pakilo į 4 vietą. Visgi, verta paminėti, kad užimamos vietos nuolat keičiasi.

Socialiniai tinklai smarkiai pakeitė būdus, kaip mes bendraujame. Todėl į konkursą įtraukta visai naują rungtis - bendravimas su gerbėjais socialiniame tinkle. Šioje rungtyje komisija geriausiai įvertino Meksikos ir Indijos atstoves.

„Svarbu, kad merginos domėtųsi šia nauja technologija. Meksikos ir Indijos atstovės labai pasistengė. Jos visiškai įvaldė šį dalyką ir puikiai padirbėjo. Visgi šį konkursą laimėjo indė“, - sakė komisijos atstovas Mike Dickson.

Šiuo metu pirmauja Meksikos atstovė. Nuo jos šiek tiek atsilieka gražuolė iš Indijos, o Atong Demach iš Pietų Sudano nukrito į trečią vietą.

„Mis sportas“ laimėjo Švedijos atstovė, mergina, geriausiai mušusi 11 metrų baudinius. Šiuo laimėjimu Švedija pakilo į penktąją vietą.

Konkursantės turi įvairių talentų: dainuoja, šoka, groja įvairiais muzikos instrumentais. Filipinų atstovė parodė kaip moka „beatboksinti“. Visgi komisiją pakerėjo Kinijos atstovė. Tai pakėlė W. X. Yu į pirmąją vietą.

Labdaros projektą vystyti geriausiai sekėsi Indijos atstovei Vanya Mishra. Ji sukūrė paramos kampaniją Mohtango mokyklai (Indija). Mokykla moko vietines moteris tapti auklėtojomis. Tai sudaro galimybes įsidarbinti, leidžia perteikti mokslo žinias vaikams.

Konkurso metu gražuolės, vilkinčios tautinius ar tautiniais motyvais puoštus rūbus, šoko kartu ant vienos scenos. Taip jos pristatė savo atstovaujamą valstybę, todėl muzika kito nuo šamanų dainų iki labiau mūsų ausiai įprastų garsų.

Į konkurso pusfinalį pateko Kenijos, Indonezijos, Olandijos, Amerikos, Filipinų, Ispanijos, Brazilijos, Anglijos, Pietų Sudano, Velso, Kinijos, Jamaikos, Australijos, Meksikos, Indijos gražuolės. Lietuvė savo pasirodymą konkurse „Mis Pasaulis 2012“ baigė.

Konkursą laimėjo kinė

Komisijos sprendimu iš išvardytų gražuolių į finalą pateko Jamaikos, Pietų Sudano, Indijos, Australijos, Brazilijos, Kinijos, Velso atstovės. Viso konkurso favoritėmis laikytos Nepalo, Meksikos, Rusijos, Baltarusijos, Kolumbijos atstovės finalo nepasiekė.

„Aš labai jaudinuosi. Konkursas tikrai pakeitė mano gyvenimą. Tai geriausias pokytis mano gyvenime. Man tik liūdna, kad visa tai jau baigiasi. Negaliu patikėti, kad jau atėjo ši akimirka. Tai geriausia įmanoma patirtis, damos. Aš noriu padėkoti šio konkurso rengėjams už viską: už palaikymą, meilę. Jūs visada liksite mano širdyje“, - sakė praėjusiais metais konkursą laimėjusi I. Colmenares.

J. Cookas kalbino finalistes. Kiekvienai jų buvo skirta 30 sekundžių, per kurias jos turėjo įtikinti komisiją, kad būtent ši atstovė turi laimėti konkursą.

„Aš augau šalyje, kurioje buvo karas. Mačiau žmones, kurie neturėjo išsilavinimo, prarado savo artimuosius. Į konkursą atėjau daugiau duoti, daugiau išmokti. Nėra nieko nuostabesnio negu priversti kažką nusišypsoti. Tai yra grožis, kurį aš atstovauju“, - sakė Nepalo atstovė A. Demach.

Kinė savo lemtingas 30 sekundžių išnaudojo rėždama kalbą savo gimtąja kalba. Štai Mis Velsas su žiūrovais pasisveikino fraze: „Labas vakaras, Mongolija“. Tai esminė klaida, nes konkursas visgi vyksta Kinijai priklausančioje vidinėje Mongolijoje.

Trečiąją vietą užėmė Australijos atstovė Jessica Kahawaty, o antrąją - Velso atstovė Sophie Moulds.

Konkursą nugalėjo Kinijos atstovė 23 metų W. X. Yu. Ji studijuoja muziką, norėtų tapti muzikos mokytoja. Save apibūdina kaip žmogų, kuris siekia savo svajonių, bet visa tai daro su šypsena.

„Gerti reikia tik iš tylos upės“, - konkurso „Miss Pasaulis 2012“ nugalėtojos gyvenimo moto.

Kitais metais konkursas vyks Indonezijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.