Filme „Absoliutus blogis“ - dviejų gražuolių dvikova

Praėjus dešimtmečiui nuo pirmo filmo “Absoliutus blogis” pasirodymo gražuolė Milla Jovovich (36 m.) penktą kartą apsivilko supermoters kostiumą. Fantastinį siaubo trilerį “Absoliutus blogis: atpildas” režisavo jos sutuoktinis Paulas Williamas Scottas Andersonas (47 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė ("TV antena")

Oct 5, 2012, 7:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:59 AM

M. Jovovich jau penktą kartą apsivelka supermoters kostiumą — filme “Absoliutus blogis: atpildas” ji vėl tapo kovingąja Alisa.

Modelis ir aktorė M. Jovovich vėl tapo kovingąja Alisa. Šį sykį tik ji gali atskleisti klastingos korporacijos “Umbrella” paslaptis.

“Absoliutaus blogio” epopėjos penktoje dalyje pasirodys žiūrovų išsiilgti ir ankstesnėse dalyse žuvę herojai Rein Okampo (Michelle Rodriguez) ir Karlosas Oliveira (Odeda Fehras).

Žiūrovams nuo 16 metų skirtoje juostoje “Absoliutus blogis: atpildas” paaiškės, kad ankstesnis Alisos gyvenimas buvo tik jai įskiepyti netikri prisiminimai.

Paskutinė žmonijos viltis

Žemėje siaučia pražūtingas virusas T, kuris paverčia žmones kraujo ištroškusiais zombiais. Paskutinė žmonijos viltis — Alisa. Ji prasiskverbia į slaptą korporacijos tyrimų centrą. Supermoteris pasiryžusi rasti katastrofos sukėlėjus ir juos nubausti. Kaltųjų ji ieško Tokijuje, Niujorke, Vašingtone ir Maskvoje.

Filmo kūrybinę grupę įkvėpė ne tik to paties pavadinimo kompiuterinis žaidimas, bet ir Azijos veiksmo juostos. Kostiumų dailininkai zombių grimo idėjų sėmėsi iš siaubo filmų.

Penktoje “Absoliutaus blogio” epopėjos dalyje petys petin su M.Jovovich kaunasi viena gražiausių ir talentingiausių Azijos aktorių laikoma kinė Bingbing Li.

Pagrindinę filmo heroję įkūnijanti aktorė ir manekenė M.Jovovich praktikuoja kovos menus. Kol buvo netekėjusi, gražuolė naktiniuose klubuose šėldavo taip, kad jos tramdyti dažnai skubėdavo policija, o laikraščiuose puikuodavosi girtutėlės jos nuotraukos.

Dabar M.Jovovich — ištekėjusi moteris ir atsidavusi motina, susikaupusią blogos mergaitės energiją išliejanti filmavimo aikštelėje. Jos biografija — turininga.

Bendraklasių patyčios

Mila Nataša Jovovič gimė Kijeve. Jos motina — žinoma rusų aktorė Liudmila Loginova, tėvas — serbų kilmės gydytojas.

Penkerių metų Mila kartu su tėvais persikėlė gyventi į Ameriką. Pradžioje apsistojo Sakramente, paskui — Los Andžele. Būtent Jungtinėse Amerikos Valstijose Mila prie savo vardo pridėjo dar vieną L.

Būsimos Holivudo žvaigždės motina kino aktorės karjerą pradėjo Sovietų Sąjungoje seriale “Šešėliai dingsta vidurdienį” ir juostoje “Daug triukšmo dėl nieko”. Holivude ji negalėjo filmuotis dėl stipraus akcento.

L.Loginova troško, kad duktė pasirinktų jos profesiją. Visus pinigus rūpestinga motina išleisdavo dėstytojams, kurie vienintelę atžalą mokė muzikos, šokių ir aktoriaus meistriškumo paslapčių.

Bendraklasiai ne itin mėgo mergaitę. Nuo kitų vaikų ji skyrėsi kilme ir vardu. Milla, atvykusi iš šalies, kuri Amerikoje nebuvo laikoma itin draugiška, patyrė užgauliojimų, buvo vadinama šnipe ir komuniste, bet dėl to nė kiek nesisielojo.

“Žinojau, kad visa tai laikina. Supratau — kai baigsiu mokyklą, atsivers platūs keliai”, — sakė M.Jovovich.

Paauglė tapo garsenybe

Modelio karjerą Milla pradėjo vos vienuolikos metų. Tuomet į pradėjusį skleistis jos grožį dėmesį atkreipė garsus fotografas Richardas Avendonas. Jis pasirinko Millą bendrovės “Revlon” projektui “Įžymiausios pasaulio moterys”.

Mergaitė per dieną uždirbdavo 3500 JAV dolerių. Netrukus užvirė karštos diskusijos, ar paauglei ne per anksti dirbti modeliu.

Dvylikametės M.Jovovich veidas pirmą kartą papuošė Italijos žurnalo “Lei” viršelį. Nuo to laiko ji tūkstančius kartų pasirodė ant spindinčių leidinių viršelių ir nuolat žingsniuodavo podiumu.

Vis dėlto Milla tvirtina, kad būti modeliu neįdomu, todėl šiame versle sukasi tik dėl pinigų.

“Modelio karjera man niekada nebuvo svarbiausia. Jei nori vaidinti, privalai nuolat dirbti ir kaupti patyrimą. Jei nori siekti modelio karjeros, pakanka būti seksualia pupyte ir lankytis vakarėliuose”, — vėliau prisipažino M.Jovovich.

Būdamas 13-os ji pirmą kartą nusifilmavo. Tai buvo erotinė melodrama “Dviejų mėnulių sankryža”. Sulaukusi 16-os Milla gavo pagrindinį vaidmenį egzotiškoje juostoje “Sugrįžimas į Žydrąją lagūną”. Gražuolės nė kiek neglumino tai, kad teko filmuotis nuogai.

“Man mažai rūpėjo, ką apie mane mano draugai. Uždirbdavau daug pinigų ir tuo buvau patenkinta”, — prisimena kino žvaigždė.

Porą išskyrė motina

17-metė M.Jovovich “Abstulbusio ir sumišusio” filmavimo aikštelėje susipažino su aktoriumi Shawnu Andrewsu. Netrukus porelė slapta susituokė Las Vegase.

Po kelių dienų Millos motinai primygtinai reikalaujant santuoka buvo nutraukta. Mat pagal Kalifornijos įstatymus, jei tuoktis ketina 18 metų nesulaukę jaunuoliai, galutinis žodis dėl jungtuvių priklauso jų tėvams.

Po šios išdaigos Milla dvejiems metams išvyko į Europą. Ten ji koncertavo su savo grupe “Plastic Has Memory” ir įrašė debiutinį albumą “Dieviškoji komedija” (Divine Comedy), į kurį įtraukė keletą rusiškų ir vieną ukrainietišką dainą.

Režisierius neteko žado

Sužinojusi, kad Lucas Bessonas renka aktorius 100 milijonų JAV dolerių biudžeto juostai “Penktasis elementas”, Milla tvirtai nusprendė gauti ateivės vaidmenį ir suvystyti režisierių.

Į atranką ji atėjo apsirengusi akį rėžiančiais Niujorko dizainerių kurtais drabužiais, kurie atrodė tarsi ne iš šio pasaulio. Negana to, buvo išsidažiusi antakius auksiniu grimu, avėjo batais 20 centimetrų aukščio platformomis.

Mergina buvo įsitikinusi, kad taip tapo panaši į ateivę. L.Bessonas iš tiesų buvo priblokštas, tačiau ne taip, kaip tikėjosi Milla. Režisieriaus nuomone, ji priminė mergšę, apsirengusią neskoningais devinto dešimtmečio stiliaus drabužiais.

Po kelių mėnesių M.Jovovich pietaudama viešbučio terasoje vėl išvydo L.Bessoną. Šį kartą mergina buvo be grimo, vilkėjo sportinio stiliaus palaidinukę ir mūvėjo džinsus.

Milla pasilenkė ties šezlongu ir mestelėjo: “Sveiki! Esu ta mergina, kuriai nedavėte vaidmens!” Apstulbęs L.Bessonas atsakė: “Jau daviau.”

Taip M.Jovovich įvykdė pirmą savo plano dalį. Visa kita buvo tik technikos reikalas.

Po filmavimo — vedybos

Pagaliau rusės ir serbo duktė gavo savo vaidmenį. Vilkėdama garsaus dizainerio Jeano Paulio Gaultier sukurtą ryškiai ➔ oranžinį kombinezoną, kitose scenose — iš baltų juostų pasiūtą drabužį ji įkūnijo dieviškąją ateivę, gelbėjančią žmoniją.

“Tokia natūrali ir paprasta!” — neslėpė susižavėjimo L.Bessonas. Išties šioje juostoje M.Jovovich atrodė tarsi kosminio grožio etalonas. “Penktasis elementas” iškėlė aktorę į kino olimpą.

Filmavimas baigėsi M.Jovovich ir L.Bessono vedybomis, tad aktorė viršijo savo sumanymus.

Juostą lydėjo triumfas

M.Jovovich ir L.Bessono santuoka truko dvejus metus. Per tą laiką jie spėjo drauge sukurti dar vieną įspūdingą filmą — istorinę dramą “Jeanne d’Arc”. L.Bessonas režisavo, o M.Jovovich įkūnijo pagrindinę heroję. “Lucas teisingai pasirinko, nes aš tokia impulsyvi ir aistringa”, — nesikuklino Milla.

Paskui M.Jovovich nusifilmavo “Milijono dolerių viešbutyje”. Šios juostos scenarijaus autorius — Airijos muzikos grupės U2 solistas Bono.

Filme Millos partneris buvo Holivudo žvaigždė Melas Gibsonas. Juosta pelnė apdovanojimą 2000 metų Berlyno kino festivalyje.

Meilė — neišvengiama

“Absoliutaus blogio” sumanytojas ir idėjinis vadas — režisierius Paulas Williamas Scottas Andersonas. Su juo M.Jovovich susitiko prieš dešimtmetį pirmosios epopėjos dalies filmavimo aikštelėje.

2003 metais P.W.S.Andersonas pasiūlė gražuolei savo ranką ir širdį, bet jų santykiai nutrūko.

Vis dėlto režisierius ir aktorė vienas be kito ilgai neištvėrė. 2007 metų vasarį pora susilaukė dukters Ever Gabo.

“Aktorės ir režisieriaus sąjunga daugeliui atrodo natūrali. Taip, tokie meilės romanai — dažni. Aš taip pat negalėjau nepamilti savojo, — atviravo M.Jovovich. — Su niekuo negali taip pasikalbėti kaip su režisieriumi. Todėl ir įsimylėti jį lengva.

Su režisieriumi praleidi daug laiko ir gvildeni įdomiausias temas. Būtų tikras iššūkis filmuotis ir tuo pat metu turėti vaikiną, nesusijusį su filmu.

Darbas taip įtraukia, kad viskas aplinkui tarsi išnyksta.

Taip buvo ir kuriant “Absoliutų blogį: atpildą”, nors nuo mūsų pirmo susitikimo praėjo jau dešimt metų.”

Rūpestingai puoselėjamas grožis

■ Millos Jovovich tėvai išsiskyrė gyvendami Amerikoje. Jos tėvas už finansines machinacijas, susijusias su medicinos draudimu, penkerius metus sėdėjo kalėjime.

■ Holivudo žvaigždė turi suvestinį brolį — Marko Jovovičių (24 m.), kuris gimė jos tėvui užmezgus meilės romaną su argentiniete.

■ Dabartiniam sutuoktiniui P.W.S.Andersonui lemtingąjį “taip” Milla ištarė 2009 metų rugpjūčio 22-ąją per nedidelę ceremoniją savo namuose Beverli Hilse.

■ M.Jovovich laikoma viena stilingiausių pasaulio moterų. Rudens bei žiemos kolekcija “Marella ir Milla” — aktorės ir Italijos mados ženklo “Marella” kūrybinio bendradarbiavimo rezultatas. Kolekcija atkeliavo ir į Vilniuje įsikūrusį mados bei stiliaus centrą “Europa”.

■ Filmuodamasi aktorė nesinaudoja dublerių paslaugomis, visus triukus atlieka pati.

■ Net pasijutusi nėščia ji nenutraukė darbo filmavimo aikštelėje. M.Jovovich savo vyrui sugebėjo įteigti, kad darbas jai — terapija.

■ Pagimdžiusi dukterį aktorė svėrė net 90 kilogramų. Nepriekaištingas kūno linijas Milla susigrąžino laikydamasi garsaus Holivudo dietologo Harley Pasternako specialiai jai sudaryto mitybos režimo, liedama prakaitą sporto salėje ir griežtai peržiūrėjusi savo dienotvarkę.

■ Dabar Holivudo žvaigždė sveria tik 52 kilogramus ir atrodo stulbinamai.

■ M.Jovovich niekada nepamiršta savo mamos nuo vaikystės nuolat kartojamų žodžių: “Gražių moterų — daug, todėl grožį reikia mokėti puoselėti.”

“Absoliutus blogis: atpildas” (Resident Evil: Retribution). Fantastinis siaubo trileris. Vokietija, JAV, 2012 m. Režisierius Paulas Williamas Scottas Andersonas. Vaidina Milla Jovovich, Siena Guillory, Michelle Rodriguez, Aryana Engineer, Bingbing Li, Borisas Kodjoe, Johannas Urbas, Robinas Kasyanovas, Kevinas Durandas, Odeda Fehras.

6 balai iš 10 (imdb.com lankytojų vertinimas)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.