„Žvaigždžių karai“ sugrįžta su VII epizodu

Vos prieš savaitę filmų kompanija „Disney“ už 4,06 mlrd. JAV dolerių nusipirko ilgametę kino kompaniją „Lucasfilm“, kuri bene 30 metų džiugino žiūrovus „Žvaigždžių karų“ epopėja. Nepaisant kilusio ažiotažo ir pasipiktinimo dėl galimo frančizės sudarkymo, „Disney“ paskelbė, kad 2015 metais pasirodys naujas, VII epizodas, kuris bus kultinių ir pirmųjų trijų, jau klasika tapusių „Žvaigždžių karų“ tęsinys.

„Žvaigždžių karai“ sugrįžta su VII epizodu.<br>"Reuters"
„Žvaigždžių karai“ sugrįžta su VII epizodu.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Nov 9, 2012, 3:01 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:36 PM

Patvirtinus naująjį tęsinį, kilo šurmulys dėl galimo juostos režisieriaus. Kol kas patvirtinto režisieriaus nėra, tačiau vienu pagrindiniu kandidatu laikomas Matthew Vaughnas. Šis režisierius išgarsėjo tokiais filmais, kaip „Iksmenai: Pirma klasė“, „Ateini čia arba gausi į dūdą!“, „Žvaigždžių dulkės“ ir „Sluoksniuotas pyragas“. Tai didelį potencialą turintis režisierius. Jei jam pavyktų sukurti kokybišką epopėjos tęsinį, jis akivaizdžiai taptų filmų kūrimo superžvaigžde ir prisidėtų prie panašiomis situacijomis išgarsėjusių Jossas Whedonas („Keršytojai“) ir Christopheris Nolanas („Tamsos riterio“ trilogija). Kyla įvairių svarstymų, koks filmas būtų, jei jį režisuotų M. Vaughnas. Išskiriami galimi būsimo filmo bruožai.

1) Tikimybė, jog bus rodomas pogrindinis pasaulis, kurį mato ne visi. Kaip ir filme „Ateini čia arba gausi į dūdą!“.

2) Jauni veikėjai mokysis tapti didvyriais. Beveik visi M. Vaughno filmų veikėjai yra jauni ir mokosi gelbėti pasaulį ar save.

3) Pagrindinė veikėja – moteris. Galima drąsiai sakyti, kad be Princesės Lėjos, „Žvaigždžių karai“ neturėjo nė vienos stiprios pagrindinės veikėjos moters. Visas veiksmas būdavo perduodami vyrams su šviesos kardais. Taigi, atsižvelgiant į Mistiką iš „Iksmenai: Pirma klasė“ ar Chloją Greis Moretz iš „Ateini čia arba gausi į dūdą!“, didelė tikimybė, kad pagrindinis juostos vaidmuo bus patikėtas moterims.

Be režisieriaus, kalbos jau sklinda ir apie galimus aktorius. Vienas pirmųjų kandidatų yra Harrisonas Fordas, pirmosiose dalyse suvaidinęs Haną Solo. Anot neįvardinto šaltinio iš „Disney“ studijos, Harrisonas Fordas mielu noru sutiktų atgaivinti 30 metų senumo herojų. Tačiau labai džiaugtis nereiktų, mat net sugrįžus Hanui Solo, jis šioje dalyje vis tiek turėtų mirti. Pagal planus, Hanas Solo turėjo mirti, tačiau scena buvo ištrinta iš filmo, siekiant išlaikyti aukštus veikėjo žaislų pardavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.